- advertentie -

Automobilisten waarschuwen elkaar op Facebook

Automobilisten waarschuwen elkaar op Facebook

TERNEUZEN - Een facebookpagina waarop Zeeuws-Vlamingen elkaar waarschuwen voor flitsers in de regio is een groot succes. De pagina 'Flitsers Zeeuws-Vlaanderen' werd in minder dan een maand tijd al 3.000 keer leuk gevonden.


De pagina is 8 september opgericht door de vrienden Pim Verras uit Kloosterzande en Loïc van de Walle uit Hulst. Ze deden dat niet omdat ze zelf regelmatig boetes krijgen. De twee zijn namelijk beiden 18 jaar oud en nog maar net begonnen met rijlessen.

Succes
'Bij vrienden op facebook zag ik vaak berichten over flitsers, ik dacht als ik nou een pagina maak, dan kan iedereen die waarschuwingen zien.' Het werd meteen een succes, er worden dagelijks meerdere flits-waarschuwingen geplaatst en het aantal leden blijft groeien.

Hobby
De vrienden zijn inmiddels door een Belgische kennis benaderd om ook de pagina 'Flitsers Oost-Vlaanderen' te beginnen. Volgens Pim zullen de vrienden op dat verzoek waarschijnlijk wel ingaan, maar het blijft wel gewoon een hobby. 'Het is leuk dat we mensen kunnen helpen boetes te besparen.'
laatste keer aangepast:
wo 03-10-2012, 18:25


delen:
luister fragment: 

Mede-initiatiefnemer Pim Verras over zijn Facebook pagina Flitsers Zeeuws-Vlaanderen

website_facebook

Reacties

Waarom zou je op flitsers moeten letten? Let op je snelheid. Als je weet dat er een flitser is en de automobilist achter weet dat niet, dan heb je een ongeluk. En wie schiet daarmee op? Hou je aan de regels, moeten je kinderen thuis ook doen.

Grote onzin dat dit verboden is, op de radio worden flitsers immers ook doorgegeven. Laat de azijnzeikers maar lekker zeiken, anders hebben ze geen leven meer. Toppie, jongens, ga zo door met jullie pagina!

Ik ben zelf een stevige doorrijder op de wegen die daartoe geschikt zijn. Ik rij meestal tegen de grens aan van net niet gepakt te kunnen worden. Maar wat is er aan de hand op dergelijke wegen die Zeeuws-Vlaanderen doorkruisen? Die wegen zijn niet berekend op die hogere snelheden. Ik kom dan meestal al enkele tientallen, en soms honderden kilometers van de autowegen af, maar dan moet je je gewoon op de rem en je aanpassen aan de andere omstandigheden. Het is een onmisbare oefening in zelfdiscipline en geeft je al heel veel rust tegen het moment dat je weer thuis mag komen. Het denkbeeldige resultaat bij steeds maar inhalen is "0" minuten en het werkelijke resultaat voor de andere weggebruikers is ellendige frustratie. Je komt net achter een andere voorligger te rijden, of soms zelfs wel voor de volgende voorrijder, na de nodige risico's te hebben genomen. Risico's waar te vaak een andere, en/of jezelf, het leven door in gevaar door wordt gebracht en sommigen het leven er zelfs bij moeten laten. Verschrikkelijk toch? Wat een ellende voor de nabestaanden. En dan nog maar niet te spreken over het feit dat je een mens van het leven hebt beroofd die dan, door jou toedoen, vroegtijdig opgeroepen wordt om voor de levende God te moeten verschijnen. De weg ter behoudenis te hebben afgesneden door jou toedoen! Dat is nog de grootste ramp.

Enkele reacties spreken van belachelijke boetes voor kleine overschrijdingen. Dat is wat flauw. In de eerste plaats geeft de kilometerteller al een hogere snelheid aan dan in werkelijkheid het geval is, daarnaast zit er ook nog een aantal kilometers marge boven de maximumsnelheid.

Sommige oude knarren komen hier zeiken om zich aan de snelheid te houden... Daar zou ik ze gelijk in geven als de politie/gemeentebestuur zich eens zou vergewissen naar de toestand van de maximumsnelheid op sommige wegen. De baan van Philippine naar Ijzendijke heeft een 4km lange 60 zone... Waarom? Omdat er een paar ongevallen geweest zijn waarbij sommige harder rijden dan 80 of die gedronken hadden. En wat doen onze 'vrienden' van de politie? Om 7u 's morgens de werkende mens pakken die daar 70 rijden omdat de regering weer eens centen nodig heeft. Wat betreft de gasten van de facebookpagina, doe zo verder!

Onze straat is een 30km zone, maar als je ziet hoe hard er gereden wordt 40/50 km per uur, maar nooit geen politie te zien. Tot het eens verkeerd gaat. Als het kalf verdronken is, dempe men de put!!

Allereerst ik ben trots op die jongens die de facebookpagina hebben gemaakt, ik maak er ook vaak gebruik van! Natuurlijk check ik altijd even voordat we de deur uitgaan of er in Philippine en Terneuzen geflitst wordt. Dit is de toekomst, je kijkt even met je gsm op Facebook en hoppa. Mensen die nog een oude PC hebben en het jaren duurt eerdat die is opgestart, tja er bestaan snellere manieren om op Facebook te kijken in 2012. Het worden duurdere tijden en auto's zijn steeds vlotter in het optrekken, je zit ook zo over de snelheid heen, dat heeft iedereen wel eens lijkt mij. Natuurlijk 30km/u zone respect daarvoor, vaak veel kinderen op straat of scholen kan altijd wat gebeuren. Gewoon doorgaan dus met het updaten! We betalen al belasting genoeg!

Een hele goeie actie! De politie zou zich beter eens met andere dingen bezighouden... Ok, je hoeft niet te scheuren maar een paar kilometer te hard rijd je zo en ze mogen ook wel eens bekeuringen geven voor te zacht rijden! Dat voorkomt een hoop ergernissen en wellicht wordt daarom het gaspedaal soms harder ingetrapt... Asociaal rijgedrag mag ook beboet worden! Jongens, prima initiatief!

Eigenlijk zouden deze jongens moeten worden aangeklaagd wegens het uitlokken van een overtreding cq misdrijf. Fietsers en voetgangers moeten weer extra uitkijken voor asociale automobilisten die zich niet aan maximumsnelheden wensen te houden. Ze realiseren zich waarschijnlijk niet welk een leed er kan ontstaan door hardrijders. En degenen die dit een goed initiatief vinden ook niet (of ze denken alleen aan zichzelf). Trouwens ook vreemd dat Omroep Zeeland aandacht schenkt aan een bericht dat hardrijden stimuleert cq overtredingen/misdrijven uitlokt.

Ik vraag me af: gaan ze die Facebookpagina thuis bekijken, op de app of mobielIphone, terwijl ze aan het rijden zijn? En hoe weten ze precies waar de mobiele camera's staan? Tegen dat het doorgegeven is, zijn ze alweer verplaatst, naar een andere lokatie. Hebben die jonkies overdag (school/werk) tijd om dat aan te passen? En/of geven automobilisten die ze zien staan dat door net als op de radio, in België 'vallende sterren' genoemd? Denk dat men beter eens op de weg moet letten en niet met andere dingen bezig te zijn anders kan het bedrag wel eens hoger worden, door ongevallen die men kan veroorzaken. Men mag mensen wel waarschuwen, doen ze op de radio dagelijks. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen net als vroeger met de lichten gaat knipperen.

Goed initiatief jongens! Ook op de radio waarschuwen ze al jaren voor flitsers. De pagina is niet bedoeld om hardrijders aan te sporen, maar om net even beter op te letten. Een boete voor een paar kilometer te hard kan hierdoor voorkomen worden. En wie rijdt er nou niet eens een keertje een paar kilometer te hard? Diegenen die tegen dit initiatief zijn nooit zeker? Laat me niet lachen...

Helaas HdM. Ik moet u een illusie armer maken. Ook lesauto's worden tijdens een rijles geflitst. Meestal onzinbekeuringen van een paar km te hard. Niet omdat we dat verkeerd leren of niet opletten maar omdat de kandidaat vaak niet beschikt over voldoende vaardigheid om de auto precies op 30 50 of 80 te houden. Verkeersgevaarlijk? Welnee. Of de politie hier rekening mee houdt? Natuurlijk niet. Het gaat immers niet om de veiligheid maar om de staatskas. Als de politie bewust en gericht zou controleren op notoire en stevige overtreders en deze ook ter plekke zou aanspreken dan zouden dit soort facebookacties niet ontstaan.

Wat loopt iedereen hier nou te zeiken? Ze zijn zeker jaloers dat ze zelf niet op het idee gekomen zijn of chagrijnig dat ze zelf een boete gereden hebben omdat ze te laat gekeken hebben op de pagina.

Vindt het nog steeds een ongehoorde manier, je verstoppen achter een viaduct of haag e.d. Erg stiekem maar ja zo werkt de overheid tegenwoordig. Verantwoording wordt niet bevorder maar van je afgenomen er wordt alleen maar verteld wat niet mag en dat is heel veel in dit land.

Is het puur egoïsme om je eigen verantwoordelijkheden steeds maar af te schuiven op de ander? Waarom is men zo laf geworden om maar niet voor je eigen daden durven uit te komen? Valt de discipline om zich aan de regels te houden zo verschrikkelijk zwaar? Wat een verspilling van energie om maar steeds aan de regels te willen ontkomen. Beseft men wel hoe erg men zichzelf voor de gek houdt?

Was te verwachten, een geweldige zeiker die dit moet afkraken! Maar valt het je niet op dat nu we naar het einde van het jaar draaien er weer heel veel controles zijn? Wat ik bedoel te zeggen is dat we allemaal kunnen laten zien dat ze zo misschien hun quotum niet kunnen halen, want het principe werkt wel! En het is belachelijk dat ze dit over de rug van hard werkende Zeeuwen willen doen, en nu zeg ik niet dat hard rijden goed is, maar om nou voor elke 5km te hard en boete uit te schrijven gaat wat ver!! Had ik al gezegd dat u een zeiker bent??

Geweldig jongens ga zo door. Ik like jullie pagina!

@Hdm: er staat letterlijk: "ze deden dat niet omdat ze zelf regelmatig boetes krijgen". Met andere woorden: de heren worden helemaal niet regelmatig geflitst! Even goed lezen voor je commentaar geeft. Een beetje kort door de bocht ook om te denken dat er nu ineens overal te hard gereden gaat worden. Er wordt al jaren via de radio flitsers in heel Nederland (en in België "vallende sterren") gemeld. Dit zorgt ook niet voor problemen en is hartstikke legaal. Waarom nu zo fel reageren op de jonge heren? Ik vind 't een prima actie heren! Het is fijn om een boete te kunnen voorkomen. En even ter info voor onderstaande zuurpruimen: ik rij hoogstens eens 5 of 10 km te hard. Ik scheur niet en al helemaal niet in 30 km zones. Ik ben zeker geen voorstander van hard rijden, maar heb wel een grote hekel aan mensen die overal 5 km te zacht rijden!

Fantastisch initiatief! Ik ben zelf sinds een week of 2 lid van die pagina. Heel erg handig! De maximumsnelheid is op sommige plekken nou eenmaal te laag.

Helaas staan de flitsers niet vaak in de bebouwde kom. Ik ben geen snelheidsduivel maar ik heb toch al een paar keer een boete gehad op wegen waar het niet druk was en ik voldoende overzicht had, waar ik waarschijnlijk ongeveer 90 reed ipv 80. En ja ik weet dat dit dan toch te hard is maar het draagt echt niet bij aan de verkeersveiligheid. Zodra ze in de bebouwde kom gaan staan mogen wat mij betreft de boetes zelfs hoger zijn, maar de plaatsen waar ze staan te meten zijn gewoon geldvangplaatsen. Dus ik zou liever zien dat snelheidsboetes ook daadwerkelijk verkeersveiligheid opleveren.

Wat een stelletje zeikers reageert hier, zeg! Iedereen krijgt wel eens een boete voor een paar km/u te hard die nergens op slaat eigenlijk. Het is een goed initiatief want de politie doet dit alleen maar om de hardwerkende burger geld afhandig te maken voor de schatkist. Ze zouden zich beter concentreren op echte criminaliteit zoals bontkraagjes op scooters die bejaarden overvallen. Ga vooral zo door heren! Goed bezig!

De beste oplossing is je gewoon aan de snelheid houden. Er gebeuren al te veel ongelukken door overdreven snelheid.

Ach op Twitter weet je zo waar er controle is en wat de 'moralisten' hier betreft. Natuurlijk is het beter om je aan de snelheid te houden, zeker als het verkeer dit van je vraag. Maar midden in de nacht op een lege weg met 80 km/u 'sukkelen' is rijkelijk overdreven en slecht voor het milieu.

Wat is er nu mis mee om je medemens te informeren? Niks toch? Goed gedaan, jongens! Ik zit namelijk hele dag op de weg in Zeeuws-Vlaanderen en dan is het toch fijn als je ze weet te staan...

Het flitsen en bekeuren van een automobilist die 5-10 km/u te hard rijdt buiten de bebouwde kom heeft totaal niks met verkeersveiligheid te maken. Zelf wonen we aan onoverzichtelijke 30 km/u weg waar veel te hard wordt gereden en er werkelijk waar nooit wordt geflitst. Automobilisten die levensgevaarlijk te hard rijden moeten veel zwaarder gestraft worden. Automobilisten die eens een enkele keer een paar km te hard rijden omdat ze op de weg letten i.p.v. constant op hun teller, zouden er met één waarschuwing per jaar van af moeten zijn. Zolang de huidige aanpak gewoon een ordinaire automobilistenbelasting is i.p.v. de verkeersveiligheid dient, zijn de waarschuwingsacties zoals via Facebook wat mij betreft geoorloofd.

De reacties vind ik toch wat ongepast hier! Dit is een pagina die waarschuwt voor onnodig geld uitgeven want ongemerkt rijden we wel dikwijls eens 10 km per uur te hard. En dat is het overgrote deel die zo op de bon komen. Dat het klopt dat je niet als een gek door de straten heen moet vliegen dat is terecht, maar persoonlijk vind ik het zeer irritant als iemand te langzaam rijdt. Bijvoorbeeld waar je 100 mag (Tractaatweg) daar vinden bepaalde mensen het heel leuk om 70 te rijden van Zelzate naar Terneuzen. Dit zorgt voor onnodige frustraties en hard rijden door de verloren tijd die bepaalde mensen veroorzaken voor 50 andere weggebruikers die in de file staan door hen! Waarschuwen mag ook op zo een Facebookpagina als iedereen het oke vind negatieve foto's op pakjes sigaretten te zetten of borden en websites over alcohol achter het stuur langs de weg te zetten als ook op internet websites. Dan moeten deze pagina's ook kunnen. De wet is gelijk en als het toegestaan is om waarschuwingen in welke aard dan ook te mogen publiceren moeten we als Nederlanders niet steeds zitten mekkeren over 1 iets wat dan anders geinterpreteerd wordt door de gemeenschap maar wel legaal is. Leer ermee leven, de echte hardrijders intresseert het toch niet!

Altijd is er een dozijn azijnzeikers die de boel moeten afkraken... Iedereen kan heilig boontje spelen door wat te typen, maar jullie hebben natuurlijk nog nooit een boete gehad? We spekken de staatskas al genoeg. Ik vind het een goeie opzet van de jongens. Helpen en geholpen worden in deze dure tijden...

Ik vind het heel goed van deze jongens. Niet iedereen houdt zich altijd en overal aan de snelheid. Jullie zijn vast ook niet altijd lieverdjes, toch?

De politie is tegenwoordig een verlengstuk van de belastingdienst. De politiemensen laten zich regelmatig gebruiken voor de belastingdienst. Je ziet de agenten zo in hun auto zitten, dat ze bang zijn dat iemand ze herkent! Ik heb er geen bezwaar tegen dat er gecontroleerd wordt, maar het lijkt wel een heksenjacht op de automobilist! En de boetes staan in geen verhouding van de overtreding! Ik heb er zelf ervaring mee. Laatst stonden ze op 2 plekken in Schoondijke te controleren in de avond. Ik dus 2 keer prijs! Binnen 1 minuut 2 bekeuringen! 1 keer 4 kilometer te hard en 500 meter verder 5 kilometer te hard! Het moet niet gekker worden. De politie verspeelt zo de sympathie van de burgers!

Ik vind sommige reacties nogal overdreven. Op de radio waarschuwen ze ook voor flitsers door heel Nederland, maar nooit voor Zeeuws-Vlaanderen. Een prima initiatief, ook voor mensen die nooit te hard rijden. Nu moet er alleen nog eens een website worden gemaakt waar men de Belgen haarfijn uit kan leggen hoe hard ze mogen rijden op de wegen in Nederland, want ze rijden bijna allemaal 60 op een 80km (N61) weg of ze gaan vol op de rem voor een flitser omdat ze denken dat ze er maar 60 mogen rijden... Dat is nog veel gevaarlijker.

Dat je al op Facebook moet kijken of je normaal kunt rijden of vliegen als een idioot, het is toch van de gekke? Het verkeer, dat zijn wij: samen.

Het is verboden mensen hiervoor te waarschuwen. De politie kan hoge boetes opleggen, zelfs knipperen met lichten om elkaar te waarschuwen is verboden. Zodra de overheid hier lucht van krijgt zal de Facebook pagina snel verdwijnen...

Boetes besparen, wat een onzingedachte. Eerst nadenken: 100 = 100, 80 = 80, 60 = 60, 50 = 50, 30 = 30, rood = rood, dubbele streep = dubbele streep, fout parkeren= fout parkeren, bellen = bellen enz. Het is jouw voet, jouw gedachte, jouw overtreding. De borden staan er niet voor de kat zijn viool, wees een vent / vrouw. Als je fout bent, betaal dan en ga niet janken, eigen schuld dikke bult. Ik erger mij kapot aan bestuurders die voor een flitspaal/flitser te hard rijden, bij de paal vol in de remmen gaan, en net voorbij de paal weer gas geven! Wees geen mietje, eerst stoer doen, dan ook op het moment van passage stoer blijven! Iedere waarschuwing voor een flitser is er een te veel, normaal verkeers gedrag is veel effectiever!

Als iedereen zich nu 'gewoon' aan de maximale snelheid zou houden, is dit niet nodig. Je krijgt geen abrupte remacties vóór de flitslocatie óf scheurgedrag op stukken waar ze toch niet flitsen. Besparing op bekeuringen.... Hebben de heren al eens getankt op eigen kosten? Geen idee wat goedkoper is op de lange termijn. Ik vraag me overigens af met wat de heren regelmatig geflitst zijn als ze nog maar net met rijlessen begonnen zijn. Het zal toch niet met de lesauto zijn of wel?

Hebben de 'uitvinders' van deze oplossing er ook aan gedacht dat door deze oplossing er weer met 100 km p/uur door de bebouwde kom gereden kan worden? Want men wordt toch gewaarschuwd, en daar gelden niet voor niets 30 en/of 50 km snelheidslimieten. Echt een uitvinding om trots op te zijn, vindt deze bezorgde 30 km/u-zone-bewoner.

30km zones worden niet doorgegeven..... en terecht natuurlijk

Je gewoon aan de maximumsnelheid houden, dat is een betere oplossing! Zij die willens en wetens te hard rijden, moeten daar ook de consequenties voor dragen!