- advertentie -

Hond zit uren vast op eilandje Terneuzen

Hond zit uren vast op eilandje Terneuzen

TERNEUZEN - Een hond heeft woensdag uren vastgezeten op het eilandje in de vijver bij het Vijverhof in Terneuzen. Het dier dat thuis was ontsnapt, zwemt vaker in de vijver en komt normaal gesproken altijd weer terug naar de kant.


Na een zoektocht van de baasjes is de hond rond 16:00 uur aangetroffen op het eilandje. De hond durfde niet meer terug en dus werd de dierenambulance ingeschakeld. Die heeft de baasjes doorverwezen naar de brandweer.

Bootje
Tegen 21.00 uur werd het de brandweer duidelijk dat de hond niet uit zichzelf naar de kant zou komen. Dus is de brandweer van Axel met een bootje naar het eilandje gevaren. Daar kon de hond, een 6-jarige Amerikaanse stafford met de naam Psycho, weer verenigd worden met zijn baasjes.
laatste keer aangepast:
do 04-10-2012, 14:18


delen:

Reacties

De baasjes zijn het water in geweest maar de hond zwom weg! Geen onzin praten als je van niks weet....

Nou zeg, daar heb je de brandweer toch niet voor nodig. Als baas stap je toch het water in en haal je je hond van dat eilandje af! Mooi dat de brandweer dit werk in hun takenpakket heeft, maar dit was toch heel simpel zelf op te lossen.

Goed gedaan! En Fikkie is een zijkstraal.

Natuurlijk moet er weer één zeiken over de kosten. Nou, ik zou maar wat graag de rekeningen betalen als ik daar mijn dierbare vriend mee terug heb. Ben blij dat er toch nog mensen zijn die zich inzetten voor de dieren en niet zo eentje als die "fikkie", die zal waarschijnlijk de hond daar laten zitten. Ggebruik dan ook niet een naam van een dier!

Gelukkig is de hond weer herenigd met zijn baasje. Pas toch alsjeblieft op dat de hond niet kan ontsnappen uit huis of uit de tuin. Hij kan overreden worden en ook al is de hond nog zo lief, er kan altijd iets gebeuren, waardoor er mensen of andere dieren gewond kunnen raken. Zeker een Amerikaanse Stafford (heb er zelf ook één) kan schrik aanjagen bij mensen. Ook al is hij prima opgevoed en vriendelijk.

Nou, ik was hem mooi zelf gaan halen! Dan maar een nat pak...

Kostelijk hondje voor het baasje, dat zijn 3 rekeningen: loslopende hond in de bebouwde kom, zwemmen waar het niet mag en de kosten van de brandweer!

Mooi werk. En dat één dag voor dierendag.