- advertentie -

Geen waarschuwingen meer voor alcoholcontroles

Geen waarschuwingen meer voor alcoholcontroles

TERNEUZEN - De facebook-pagina Flitsers Zeeuws-Vlaanderen stopt met het waarschuwen voor alcoholcontroles. Dat doen ze naar aanleiding van een discussie die onstond nadat Omroep Zeeland berichtte over de pagina.


Zowel op de facebook-pagina zelf als op de site van Omroep Zeeland ontstond gisteren een heftige discussie. De reacties liepen uiteen van 'fantastisch initiatief' tot 'snel verwijderen die pagina.'

Het zette de makers van de pagina, Pim Verras en Loïc van de Walle, aan het denken. In een bericht op de pagina maken ze vandaag bekend te blijven waarschuwen voor flitsers, maar te stoppen met het melden van alcoholcontroles. 'We zijn tegen hardrijden, maar we vinden het onnodig dat iemand geflitst wordt voor een paar kilometer te hard rijden. Drankrijders, daar zijn we honderd procent tegen en daarom gaan we dat niet langer steunen.'
laatste keer aangepast:
do 04-10-2012, 17:59


delen:

Reacties

Geweldig hoor jongens! En wist je trouwens dat door deze pagina je bewuster gaat rijden? Nu ben ik geen hardrijder, maar vanaf die pagina bestaat let ik beter op mijn snelheid, want die flitsers kunnen overal staan zie ik aan de meldingen. De makers van die pagina denken tenminste nog na en doen niet zomaar iets. Ga zo door jongens. Blijven plaatsen die flitsers! Top initiatief.

Er bij te vermelden valt dat we naar mijn weten maar eenmaal zo'n controle er op hebben gezet.

Waarom moet er gewaarschuwd worden? Als er ergens een plotselinge flitser staat voor eventjes en dan weer verplaatst wordt heb je er ook niets aan. Op je snelheid letten is veel belangrijker en rijd je dan eens iets te hard, nou jammer dan. Deze jongeren zijn wel tegen véél te hard rijden, ze zijn zelf nog een rijbewijs aan het halen, dan vraag ik me af of ze wel eens beseffen hoeveel jongeren van hun leeftijd en net iets ouder al om het leven zijn gekomen door roekeloos rijden. Laat ze daar beter proberen iets aan te doen. Hard rijden en goed (hard) rijden, zijn een groot verschil. Veel automobilisten denken dat ze wel goed rijden en sommigen rijden altijd te hard. Maar rijden met verstand, niet achter het stuur kruipen met alcohol/drugs of vermoeidheid, dat zijn meestal grote oorzaak van ongevallen. Als een groep jongeren in de auto stapt en de bestuurder is onder invloed, de anderen hebben ook gedronken dan kan je er donder op zeggen dat dit niet goed gaat. Dragen ze geen gordel en vliegt de auto uit de bocht of van de weg, dan worden ze eruit geslingerd. In slaap vallen en op een stilstaand voertuig botsen of onder een oplegger rijden die geparkeerd staat, deze dingen hoor je in Vlaanderen veel. Veel vermogen onder de motorkap en een 'onervaren' bestuurder! Wat is een onervaren bestuurder, je hebt lessen gevolgd en die moet je maar met een korreltje zout nemen... Dat is geen goede instelling, dit is veel belangrijker dan aangeven waar een flitser staat. Het neemt op dat moment de snelheid weg, maar gaan we een stukje verder weer maar harder rijden dan toegestaan... De boete moet je doen beseffen dat je te hard rijdt, sommigen hebben een kapitaal aan boetes betaald. Reken eens uit wat dat kan zijn als je dat kan 'sparen'... Wat een vermogen je hebt. Iemand bedacht zich dat ie van dat geld aan betaalde boetes bijna een nieuwe auto had kunnen aanschaffen, ipv alsmaar met dat oude kreng te rijden... Da's een harde les.

Alcoholcontroles zijn hel goed. Alcohol en verkeer gaan niet samen! Voor de flitscontrole zou ik zeggen..... blijf het hier plaatsen!