- advertentie -

52 automobilisten krijgen bekeuring bij controle

52 automobilisten krijgen bekeuring bij controle

VLISSINGEN - Bij een grootschalige controle in en rond het Weyevlietplein in Vlissingen zijn donderdag tussen 14.00 en 20.00 uur 52 bekeuringen door de politie uitgeschreven. Ook legde de Belastingdienst op 35 voertuigen beslag, waarvan er 13 werden weggesleept omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald.


Bij de controle zijn ongeveer 225 voertuigen geïnspecteerd. De grootschalige controle was een gecombineerde actie van politie, justitie, sociale dienst, arbeidsinspectie, douane, marechaussee en de Belastingdienst.

Achterstallig
In totaal is er door de Belastingdienst ter plekke een bedrag van 6861 euro aan achterstallige belasting geïnd. De politie vorderde 16 kentekens in, omdat de voertuigen niet voldeden aan de wettelijke technische eisen. Orionis Walcheren gaat bij 13 personen nader onderzoeken of zij recht hebben op de uitkering die zij krijgen.
laatste keer aangepast:
vr 05-10-2012, 11:51


regio:
Walcheren
delen:

Reacties

Het is alleen jammer dat de overheid degene die een regeling hebben en die ook nakomen ook gepakt worden. Helaas je moet in één keer voldoen , waarom dan die regeling? En waarom kan men van een kwartaal niet naar een maand betaling, als je een regeling hebt? Dus dweilen met de kraan open. Dit is aso Nederland ten top met name het Rijk zelf.

Goed gesproken Geer!

Laat ze in Reimerswaal ook maar een grootschalige controle houden, ook op drankmisbruik. Iedereen moet zich aan de wet houden.

Tjonge wat een reacties voor iets wat eigenlijk gewoon moet zijn. Als je rijdt moet je betalen. Meneer Jansen heeft het over opkomen voor je rechten maar mensen moeten ook eens leren dat je niet alleen rechten hebt maar ook plichten, maar daar hoor je niemand over. En ik heb zelf ook een tijd lagere inkomens gehad en dus een tijd geen auto kunnen rijden en dat kan ook dus niet beginnen over iemand die met lagere inkomen een auto heeft en niet kan betalen dan moet je ook geen auto nemen. Ik hoop dat ze meer van die controles gaan uitvoeren en zoals iemand zei: het is weer in Vlissingen. Heb je niet opgelet, vorige week was het in Goes.

Niet Mokkuh, maar Dokkuh.

Ze nemen je auto echt niet in beslag voor paar tientjes of paar honderd euro aan schuld. En ook als ze dat wel deden; je moet gewoon je belasting betalen. En lukt dat niet, ga dan in overleg met de belastingdienst en doe een betalingsvoorstel. En zeiken op die gastarbeiders, tsja mensen. Gevolg van politieke keuzes en stem van het volk. Als je als Nederlander wilt werken, kan dat ook prima.

Voertuig in beslag omdat je een paar dagen en een paar tientjes achterloopt? Fijn als je naar je werk wil om je schulden af te betalen. Maar ja, regels zijn regels en tenslotte zijn wij geen Zuid-Europeanen, want dan krijg je zo ff 200 miljard. De nederlander? Is een paar tientjes nog niet waard, blijkbaar. Maar regels zijn regels en daarom moeten en zullen ze tot in het uiterste worden toegepast. Omdat het mag.

Typisch Vlissingen! Dat lukt nergens anders in Zeeland - slechte stad. En inderdaad, dit moeten ze veel vaker doen en wat meer camera's ophangen. Als je dat af en toe hoort en ziet op de Boulevard, ronduit belachelijk.

Controle oke, maar gaat de Belastngdienst al die Tjechische en Poolse kentekens die hier vast verblijven nu ook eens aanpakken?

R. Wijs, wat een onzinnige reactie. Wij werken hard voor ons centen en mensen die niet betalen daar gaan onze centen naartoe... Deze acties zijn heel goed.

Waarom weer zo’n collectieve aanpak (staan ze weer sterk), laten de belastingambtenaren het nu maar via het oude systeem doen (huisbezoek) ipv personeel te ontslaan. Geld ook voor de rest. Controles aan de politie overlaten en dat mag dan ook elke week gebeuren maar wel de boetes omlaag doen.

Eerst even die mevrouw Hanneke een goede raad geven omdat we allemaal mensen zijn die het niet altijd makkelijk hebben door welk situatie dan ook ook een auto nodig hebben om zo in hun levensbehoefte te voorzien, en als ik het goed lees zijn er ook arme mensen tussen die het niet kunnen op brengen om zaken als een kering of een onderhouds beurt van hun auto te betalen! Mensen met lagere inkomens hebben al niet veel meer te besteden en deze groep word alleen maar groter, mensen moeten hun huis verkopen omdat ze het niet meer op kunnen brengen! Deze gerichte controles zijn er om de mensen te laten zien dat zij de macht hebben en alles eraan willen doen om de mensen nog verder uit te kleden. Mijn Opa heeft in de jaren zeventig dit al voorspeld, met deze woorden zet maar een groot hek rond Nederland want het word een echte politiestaat en nu begint hij nog gelijk te krijgen ook! Ik vind dat de Nederlandse bevolking eens wakker moet worden en voor hun eigen rechten op moeten durven te komen en de regering aan de kant zetten met hun mooie beloftes. Met een hand geven ze en met 4 handen nemen ze terug! Dus de armoede in Nederland zal komend jaar nog veel groter worden en ik hoop dat deze mevrouw Hanneke eens tussen de arme mensen een paar weken zou kennen verblijven om zo mee te maken wat deze mensen moeten meemaken zodat ze een andere kijk krijgt en misschien dan begrijpt waarom...

Moeten ze elke week doen, zo'n controle. Wij betalen en onderhouden onze auto netjes. Dus aanpakken die handel, zo komen er misschien ook nog onterecht uitgekeerde uitkeringen aan het licht, goed gedaan!

Goed bezig, wij moeten ook betalen, dus hopenlijk helpt het, laat ze maar lekker betalen, leren ze het wel af.

Ze hebben niks anders tedoen en ze willen goede kerst vieren en een streepje meer verdienen, waar zijn we toch mee bezig in ons Nederlandje.