- advertentie -

Provincie: miljoenen voor marinierskazerne

Provincie: miljoenen voor marinierskazerne

MIDDELBURG - De provincie Zeeland steekt de komende jaren miljoenen euro's in de komst van de marinierskazerne naar Vlissingen. Tot en met 2016 is jaarlijks 1 miljoen euro gereserveerd. Verschillende Statenleden geven toe dat het gereserveerde bedrag oploopt tot in totaal 15 miljoen euro.

Het geld is bijvoorbeeld bedoeld voor het opkopen van een boerderij op het toekomstige terrein van de marinierskazerne. Daarnaast gaat het om het uitkopen van een uienverwerkend bedrijf en de aankoop van enkele stukken grond die de provincie nog niet in bezit heeft.

Vertrouwelijke gegevens
Dat het maximum bedrag de komende jaren kan oplopen tot maximaal 15 milojoen euro, wil dagelijkse provinciebestuurder Kees van Beveren niet bevestigen. Wat hem betreft gaat het om vertrouwelijke gegevens.

Besluit

Van Beveren benadrukt dat de provincie met het reserveren van het geld een signaal af wil geven dat de provincie de marinierskazerne graag naar Zeeland ziet komen. Het is volgens hem nog de vraag of de kazerne inderdaad naar Zeeland komt. De Tweede Kamer moet nog een definitief besluit nemen over de verhuizing van de kazerne van Doorn naar Vlissingen.

Goed signaal
Volgens fractievoorzitter Kees Bierens van de VVD is dit een goed signaal. Hij vindt ook, dat de provincie duidelijk moet maken, dat ze graag wil, dat de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen verhuist.

Concurrerend

Dat was al gebeurd door een zeer concurrerend bod te doen voor de verhuizing. Dit bod kreeg van minister Hans Hillen (Defensie) de voorkeur boven een bod van Doorn. Als dit bod betekent, dat de provincie zelf geld moet steken in de verhuizing dan heeft de VVD daar geen enkele moeite mee, laat Bierens weten.

Te weinig informatie
De SP in het provinciebestuur kijkt daar heel anders tegenaan. En volgens statenlid Ger van Unen van de SP gaat het dan niet eens om het bedrag, dat de provincie gaat betalen voor de verhuizing van de marinierskazerne. Zij heeft vooral moeite met het feit, dat zij veel te weinig informatie heeft van het dagelijks provinciebestuur, over wat er met het geld gedaan wordt.

laatste keer aangepast:
za 06-10-2012, 11:56


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Gedeputeerde Van Beveren over miljoenen voor marinierskazerne

Kees Bierens (VVD) over miljoenen voor marinierskazerne

Ger van Unen (SP) voor miljoenen voor marinierskazerne

Marinierskazerne

Reacties

Wat hem betreft gaat het om vertrouwelijke gegevens. http://www.defensie.nl/_system/handlers/generaldownloadHandler.ashx?file...

Wij kunnen in Zeeland enkel maar zeuren! Kom iedere dag in de randstad. Daar gaat het leven gewoon door. Schouders eronder crises of geen crises. De mariniers zijn goed voor Vlissingen. Ze horen er gewoon. Trouwens vroeger hadden we marine schepen in de buiten haven. We kunnen ze wel bouwen! Laten ze ook maar schepen uit Den Helder weg halen, die horen toch ook bij de mariniers? Komt er weer bedrijvigheid in Zeeland.

Wat een nutteloze investering weer een nieuwe marinekazerne kom op zeg overal moet bezuinigd worden de burger moet steeds meer betalen en dan zoiets. Nou we zijn weer goed bezig (niet).

Ik heb me steeds verbaasd over het feit dat aanpassing van de locatie in Doorn duurder zou uitpakken dan verhuizing naar Vlissingen. Men sprak daar steeds over rijksmiddelen. Als of de bijkomende gemeente/provincie gelden geen gemeenschapsgeld zou zijn? Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er achter de schermen een smerig politiek spelletje wordt gespeeld. Is dit na de Hedwige polder ook een (laatste) actie van mw Platschorre? Het hoera geroep in Zeeland acht ik dan ook bekrompen.