- advertentie -

Fender centraal bij eerste gitaarshow Heinkenszand

Fender centraal bij eerste gitaarshow Heinkenszand

HEINKENSZAND - Eric Clapton heeft er een, Mark Knopfler speelt erop, iedere zichzelf respecterende gitarist wil er één: een Fender. Dit legendarische gitaarmerk stond centraal in Heinkenszand, bij de eerste gitaarshow van Jos Rentmeester.

Gitaarliefhebbers konden hun hart ophalen bij deze eerste gitaarshow in Heinkenszand. In de maanden oktober, november en december staat er elke zaterdag een gitaarmerk centraal. Deze zaterdag was dat dus de Fender.

Demonstraties
Muzikanten uit de regio gaven demonstraties op verschillende modellen. Zaterdag waren dat onder meer de 15-jarige Jens Kole uit Goes, Driek Stevens van de band Rolr en The Good, the Bad & Bart XL en Jos Houtekamer van de Dijk Tribute Band.

laatste keer aangepast:
zo 07-10-2012, 20:52


regio:
Bevelanden
delen:
Fender ventraal bij eerste gitaarshow Heinkenszand

Reacties

Gelukkig draag ik elke goede gitaarbouwer een warm hart toe, dus zeker ook Les Paul. Het was gisteren een Fender dag en dan staat Fender centraal, je gaat op een Opel dag toch ook geen Fiat in de spotlight zetten. Het was in ieder geval een bijzonder leuke dag waar veel liefhebbers van hebben genoten. Iedereen bedankt voor het bezoek en zijn medewerking, a.s. zaterdag 13 okt. staat in het teken van Guild en PDS Gitaren (gitaarbouwer Peter de Smet uit Schoondijke) met speciale gasten. Groeten en tot ziens, Jos

Er staat duidelijk in de tekst dat er elke maand een ander merk centraal staat. En dat was deze keer de Fender, en daar is waarschijnlijk veel werk aan vooraf gegaan om dit zo te kunnen brengen! Er zijn veel meer bekende merken, en deze zullen dan vast wel een keer aan bod komen, vergeet niet dat de Fender strat (of een copy ervan) het meest bespeeld word.

Zeg Les Paul Fan: De tragiek van het overlijden van een icoon staat buiten kijf. Maar om dit als commentaar op dit artikel te geven staat als een vlag op een modderschuit.

Les Paul heeft niets met een Fenderdag te maken.

Prima initiatief om de schoonheid van de gitaar onder de aandacht te brengen. Ik moet bekennen dat ik zelf niet over dit initiatief gelezen had. Ik kom zeker een keer kijken en luisteren! Ik dacht trouwens dat Les Paul op 13 augustus 2009 overleden was. Ik neem aan dat zijn samenwerking met Gibson nog aan de orde komt in Heinkenszand.

Les Paul, artiestennaam van Lester William Polsfuss, wereldberoemd door het ontwerp van de Gibson Les Paul is geboren op 9 juni 1915, overleden op 13 augustus 2009.

Les Paul is in 2009 al overleden.

Als je een echte fan was wist je dat Les Paul in 2009 is overleden en niet deze week. Nu staat er 1 merk centraal en dat is Fender. En er zullen vast nog meer merken volgen: Rickenbacker, Gibson, Ibanez om maar de meeste bekende te noemen. En dan zijn er nog een heleboel.

In verband met het overlijden van de gitaar-god Les Paul afgelopen week snap ik niet dat ze met een Fendertje aankomen en nergens de naam Les Paul noemen. Wat een buttheads... Waren het echte gitaar-fans geweest, dan hadden ze de kans gegrepen om hem te eren. Weten ze toch wel wie Les Paul was? Wat een culturele droefte.

Het was vandaag Fenderdag snap je, andere merken en namen zijn de komende weken aan bod.