- advertentie -

Robesin wil uitleg over 15 miljoen

Robesin wil uitleg over 15 miljoen

HOEK - De Partij voor Zeeland gaat vragen stellen over het bedrag dat Zeeland moet betalen aan de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen. De partij wil voorkomen dat Zeeland 'gaat optreden als bankier voor het Ministerie van Defensie'.


Deze week werd bekend dat de Provincie Zeeland tot en met 2016 is jaarlijks 1 miljoen euro reserveert voor de verhuizing. Verschillende Statenleden hebben aangegeven dat het totaalbedrag dat Zeeland uittrekt voor de verhuizing op kan lopen tot 15 miljoen euro. Het geld is bijvoorbeeld bedoeld voor het opkopen van een boerderij op het toekomstige terrein van de marinierskazerne.

Uitleg
De Partij voor Zeeland wil hierover uitleg van het dagelijks bestuur van Gedeputeerde Staten. Dagelijks provinciebestuurder Van Beveren heeft al ingestemd met uitleg in een vertrouwelijke vergadering.
laatste keer aangepast:
ma 08-10-2012, 08:14


delen:

Reacties

Als je dit allemaal op afstand volgt, vraag je je af: hebben de Zeeuwse provinciale bestuurders wel door hoeveel inspanning de Zeeuwse bevolking moet leveren om dit geld weer op te hoesten? En wat heeft Karla nu gezegd - alleen doorgang - als wij goedkoper zijn dan Doorn?

Als het zo is als anonieme " Henk " beschrijft, dan gaat het mijns inziens lijk op woekeren met gemeenschapsgeld. Want wie betaalt die veel hogere prijs voor de bouwgrond die eerste landbouwgrond was 'de overheid toch vanuit de belastingopbrengst. Bij zulke Robesin-vragen, stel ik me altijd de vraag: " Waarom stellen andere Zeeuwse politici nou eens bijna nooit zulk soort vragen, vragen die de burger zich ook stelt, burgernabije vragen dus?

Misschien kan heer Robesin beter met Geert wilders gaan overleggen ipv smaakmakende politiek te maken. De grond, welke nodig is voor de omvangrijke bouw van dit complex, wordt aangekocht als landbouw grond. De bestaande boerderij moet worden uitgekocht. Daarna wordt het bouwrijp gemaakt en verkocht als bouwgrond tegen een veel hogere grondprijs. We reserveren dus geld voor grond waar later winst op wordt gemaakt. En dat weet Robesin blijkbaar niet? Het wordt tijd dat hij eens na gaat denken ipv te blazen tegen lucht.

15 miljoen is niet niks, maar nog lang niet genoeg on van deze marinebasis weer iets fatsoenlijks te maken. Wat te denken van het fijt dat de marine steigers al jaren aan vervanging toe zijn en dat de haven op diepte zal moeten worden gebracht, want wees eerlijk als je deze mariniers wilt inschepen en wil laten oefenen heb je goede steigers nodig, kortom er kunnen nog wel wat miljoentjes bij komen dat is goed voor de werkgelegenheid.

"Regeren is vooruit zien" , en laat nu net dit ontbreken bij de Zeeuwse politiek. Keer op keer de plank misslaan is ook een verdienste, maar of de Zeeuwse bevolking hierop zit te wachten is nog maar de vraag. Evenzogoed, mogen zij straks voor de kosten van deze mariniers kazerne opdraaien, en dat was niet afgesproken dacht ik!

Zo zie maar weer voor de zoveelste maal dat je door de politiekw ordt gepeopled en niet serieus wordt genomen. Maar bij een volgende verkiezing gaat het stemvee weer gewoon toch weer naar de stembureau's, blijf maar liever thuis, je wordt toch belazerd door die lui.

" Dagelijks provinciebestuurder Van Beveren heeft al ingestemd met uitleg in een vertrouwelijke vergadering. " Vreemd, uitleg geven over gemeenschapsgelden / belasting in een vertrouwelijke vergadering! Zoiets roept eerdere wantrouwen dan vertrouwen op in onze " Dagelijks provinciebestuurders ".

Mogelijk is het wel verstandig om de Hedwigepolder te gebruiken als marinebasis, kunnen we de Belgen proberen op afstand te houden!

De aap komt weer uit de mouw. Zeeland mag weer betalen en de smoesjes over werkgelegenheid zijn gewoon kul, want met 15 miljoen zijn er heel wat Zeeuwen weer aan de bak. Maar nee, volk van elders moet weer eerst. En wat als die straks ontslagen worden door bezuinigingen bij defensie? Dan zitten wij ook nog met die lui opgescheept.