- advertentie -

Ophef Marathon Zeeland storm in glas water

Ophef Marathon Zeeland storm in glas water

OOST-SOUBURG - Het afgelopen sportweekend stond in het teken van de Marathon Zeeland. Met in totaal 7500 deelnemers. Twee weken voor de start van de wedstrijdmarathon kregen een paar snelle atleten nog een wildcard. En daar ontstond ophef over. Verliest de wedstrijdmarathon zijn charme als ook snelle buitenlandse atleten aan de start verschijnen?

Uit een rondje langs een aantal betrokkenen bleek zaterdag dat het allemaal wel meevalt. Veel toeschouwers en recreatieve lopers hadden gewoon genoten, ondanks de overheersing van met name winnaar Hicham el Barouki (één van de atleten die een wildcard had gekregen).


Zeeuwse top-10 atleten als Martijn de Kok (Heinkenszand) en Michel Schrier (Vlissingen) hebben er weinig problemen mee. Wedstrijdleider Wim Schot heeft ook geen problemen met de komst van snelle buitenlandse lopers, zolang er maar geen hoge startpremies betaald worden. Gedeputeerde Ben de Reu van sport noemt het goed voor de reputatie van Zeeland dat de Marathon Zeeland een internationale wedstrijd wordt.

laatste keer aangepast:
za 13-10-2012, 14:20


delen:
Hicham El Barouki

Reacties

Vind het verstandig als duidelijk is welke deelnemers aan de marathon kunnen deelnemen. 1. Alleen Zeeuwse deelnmers en wie zijn dat dan? Alleen diegenen die in Zeeland ingeschreven staan? 2. Alleen Nederlandse deelnemers of diegenen die in Nederland daadwerkelijk wonen (ingeschreven staan)? 3. Iedereen die zich op tijd inschrijft tot het maximum is bereikt ongeacht nationaliteit. Als een van de opties duidelijk is, kan er geen meer misverstand meer zijn en geen onnodige stormen in glazen water.

Tja, van een mediasponsor van dit evenement mag natuurlijk geen kritisch bericht verwacht worden. En zeg nou eerlijk, was de wedstrijd op deze manier echt zo fantastich?