- advertentie -

Thermphos petitie voor minister Verhagen

Thermphos petitie voor minister Verhagen

VLISSINGEN-OOST - De bonden en het personeel van fosforproducent Thermphos willen dat minister Verhagen zich inzet voor het behoud van het bedrijf in Vlissingen-Oost. Zij zullen donderdag in Den Haag een petitie aan de minister aanbieden, waarin aandacht wordt gevraagd voor de penibele situatie van Thermphos.


De fabriek heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf heeft het moeilijk als gevolg van de economische crisis en door de ombouw naar een milieuvriendelijke productiewijze. Bij Thermphos werken ongeveer 450 mensen.

Bekijk ook het Omroep Zeeland-dossier Thermphos
laatste keer aangepast:
di 09-10-2012, 08:56


regio:
Bevelanden
delen:

Reacties

Gewoon sluiten! Een bedrijf dat zijn eigen broek niet op kan houden heeft geen bestaansrecht. Laat Zeeland maar eens gezonde bedrijven toelaten en promoten die zichzelf kunnen bedruipen. Maar die vooral ook gezond zijn voor de bewoners en de werknemers van het bedrijf. Schadelijke vervuilende industrie afbouwen en nieuwe werkgelegenheid scheppen met duurzame bedrijven en ondernemingen. Zeeland kan er op talloze manieren wel bij varen. Het is slechts een kwestie van keuze.

Wat raar dat het slecht gaat met je bedrijf als je keer op keer boetes moet betalen omdat je veel te veel gif uitstoot. Maar ja, werkgelegenheid is belangrijker dan volksgezondheid, ook al kost het uiteindelijk veel meer geld aan gezondheidsklachten dan het aan banen oplevert.

Ga ik ook doen als mijn bedrijf minder gaat.... Regering om hulp vragen, denk dat ik het antwoord al weet. Met alle respect, maar de mentaliteit op die fabrieken is werkelijk waar beneden alle peil... Als ik bij sommige Thermpos-mensen in huis kom en ik zeg Thermpos dan zakt het hele huis in elkaar van alle gejatte rommel. Nu piepen ze... Hadden ze maar wat meer schoudertjes eronder moeten zetten!

Ik weet dat er al ontslagaanvragen zijn gedaan. Vreselijk dat zo'n bedrijf net als Zalco die de grootste werkgevers waren hier in Vlissingen petitie aanbieden, daar lachten ze toen ook om. Ik hoop voor deze mensen bij Thermpos dat het lukt, maar ben erg bang voor hun banen. Mensen heel veel sterkte. Ik hoop, mocht het zover komen, dat in iedergeval het UWV net zo snel helpt als bij de Zalco-mensen. Sterkte!