- advertentie -

8000 kilo mozaïek verhuist naar Vlissingen

8000 kilo mozaïek verhuist naar Vlissingen

BUTTINGE - Het ruim drie-en-een-halve meter hoge beeld Saar uit Buttinge verhuist naar Vlissingen. Het komt te staan bij de Open Wijkschool De Combinatie aan het Pablo Picassoplein in Vlissingen.


Het 8000 kilo zware kunstwerk staat bij de Middellandse zeetuin in Buttinge. Het beeld is gemaakt door mozaïekkunstenares Miss Moza en tuineigenaar Wim Uilenbroek.

Zomer
Het tweetal heeft vorig jaar een hele zomer aan Saar gewerkt. Vanmiddag dragen zij het kunstwerk over aan de gemeente en morgenochtend wordt het geplaatst in Vlissingen.
laatste keer aangepast:
di 09-10-2012, 19:38


regio:
Walcheren
delen:
8000 kilo mozaïek verhuist van Buttinge naar Vlissingen

Reacties

Jammer dat het beeld weg is. Het is een heel leuk en mooi beest en ik kwam er vaak langs op de fiets. En laten we juist met zijn allen positief blijven tegenover zaken die de omgeving en het dagelijks leven leuker en mooier maken. Heel wat beter dan vele miljarden verspillen aan JSF's.

Ik vind het prachtig! In Spanje staan veel kunstwerken van mozaiek en daar blijven de vandalen netjes van af. Ik hoop van harte dat dit kunstwerk geen schade oploopt doordat een hersenloze sul denkt een statement te maken door er een emmertje verf overheen te gooien. Statements maken doe je namelijk het beste door je verstand te gebruiken. Mensen, geniet vooral van de schoonheid..

Wat een negatieve reacties. Meestal zit er in de aanneemsom een bepaald percentage dat voor kunst wordt aangewend. Het geeft aan de omgeving in ieder geval een mooie uitstraling. Ook als je het niet mooi vindt zijn er andere die er wel van genieten.

Best wel mooi kunstwerk, niets ten nadele van kunstenaars en kenners, maar wat voor meerwaarde voor de school en in de omgeving wonenden heeft dit kunstwerk? Want het neemt plaats in op het plein en wanneer het door spelen o.a beschadigd raakt, kost het weer handenvol gemeenschapsgeld om het te laten herstellen. Dit soort kunst spreekt maar een kleine groep mensen aan, dus dit geld had beter gebruikt kunnen worden voor het (nog meer) verbeteren van schoolvoorzieningen, of algemene gemeentelijke projecten waar meer burgers nut van hebben.

Tja waar je in het kader van bezuinigen je geld aan kan uitgeven. Zal weer niet weinig zijn wat dit kost. Dit gaat ook op voor die rommel bij het stadhuis.