- advertentie -

Zeeuws team start in Dakar Rally

Zeeuws team start in Dakar Rally

KAPELLE - Al eerder deden er Zeeuwen mee aan de Dakar Rally, maar volgend jaar staat er voor het eerst een volledig Zeeuws team aan de start. Adwin Hoondert uit Kapelle, Andre Hanemaaijer uit Kruiningen en Jacco Op 't Hof uit Goes rijden samen met een truck de zwaarste rally ter wereld.


De Dakar Rally is ook wel bekend als de Parijs-Dakar rally, maar de naam is veranderd omdat er om veiligheidsredenen allang niet meer in Afrika wordt gereden. De deelnemers moeten nu een parcours afleggen in drie Zuidamerikaanse landen, Peru, Argentinie en Chili.
Hoondert is de bestuurder van de truck, Hanemaaijer de navigator en Op 't Hof de monteur.

Team
Hoondert rijdt al jaren rally's en werd vorig jaar benaderd door de hoofdsponsor Venco groep om één van de twee trucks van het team te besturen. Hij wilde deze uitdaging wel aangaan en ging op zoek naar een volledig Zeeuws team. Inmiddels zijn ze al maanden met de voorbereidingen bezig. Binnenkort gaan ze naar Duitsland om de truck te testen.

De rally gaat op 5 januari 2013 van start in Lima, de hoofdstad van Peru. Bekijk hier de route
laatste keer aangepast:
wo 10-10-2012, 18:45


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Zeeuws team start in Dakar Rally

Zeeuws team start in Dakar Rally

Reacties

mannen, 1 groot avontuur doe je best en geniet ervan ik zal er van genieten voor de buis ha ha. maar ik zal wel met jullie meeleven

Wat een gave route. Allemaal, stuk voor stuk, geweldige mooie landen en streken. In het Omroep Zeeland filmpje zeiden ze bang te zijn voor de warmte, ik denk dat dat niet het ergste zal zijn. In januari is het daar zomer, dus het kan heel erg veel neerslag vallen, dus onbegaanbare wegen. Daarnaast de hoogte (hoogteziekte); in de Atacama woestijn in Chile dik in de 4000 meter hoogte. Maar vergeet niet naar buiten te kijken, zulk geweldig mooi uitzicht krijg je nooit meer in je leven! Toch heel veel plezier en een goede race!

Veel succes en plezier mannen, alles heel houden en uitrijden, ik heb heel veel respect en bewondering voor jullie.

Leuk! Zet 'm op, mannen!