- advertentie -

Akkoord PvdA en VVD over koopzondag

Akkoord PvdA en VVD over koopzondag

DEN HAAG - De onderhandelaars van PvdA en VVD voor het nieuwe kabinet hebben afspraken gemaakt over de koopzondag, meldt de NOS. Gemeenten mogen zelf bepalen of winkels op zondag open zijn.

Het vorige kabinet wilde het aantal koopzondagen juist verminderen. Dat besluit kwam hard aan in onder meer Sluis, waar de winkels al jaren op zondag open zijn.

laatste keer aangepast:
wo 10-10-2012, 13:35


delen:

Reacties

Voor mij mag de zondag best rustig blijven. Waarom moet je 7 dagen per week winkelen? De kleine ondernemers zijn weer de dupe, want die hebben nooit meer rust of zij gaan failliet. En het personeel wordt gedwongen om op zondag te werken, waar zij vaak ook niet op zitten te wachten.

Kijk, zo moet het. De winkels gewoon open op zondag en die kleine zelfstandige ondernemer kan er ook voor kiezen op een andere dag van de week gesloten te zijn.

Super dat we nu vaker kunnen gaan winkelen :-) Als je wil weten waar je nu al op zondag kunt winkelen kun je ook terecht op http://www.openingstijden.nl/koopzondagen/ Gebruik ik erg vaak voor het opzoek van openingstijden op koopzondag.

Laat een ondernemer zelf beslissen of hij of zij op zondag open gaat. Altijd dat gezeik over de zondag.

Ja lekker als je eenmanszaak hebt, dan kun je 7 dagen in de week werken en lijkt vrije tijd verder weg dan ooit. Laten we één dag in de week minimaal benutten voor dingen voor ons zelf in welke vorm dan ook.

In Sluis (sinds 1908) en Hulst (sinds 1955) zijn de winkels al vele tientallen jaren elke zondag open. Het werd tijd dat de rest van Nederland ook eens wakker werd.