- advertentie -

OV in Zeeuws-Vlaanderen sterk verbeterd

OV in Zeeuws-Vlaanderen sterk verbeterd

MIDDELBURG - Met de ingang van de nieuwe dienstregeling op 9 december zal een groot deel van de busreizigers in Zeeuws-Vlaanderen niet meer over hoeven te stappen. Dat melden vervoersbedrijven Connexxion en Veolia Transport.


De vervoersbedrijven koppelen in de nieuwe dienstregeling zoveel mogelijk buslijnen aan elkaar. Daardoor hoeven buspassagiers minder vaak over te stappen in Terneuzen. De verbinding van en naar Zeeuws-Vlaanderen zal hiermee volgens de vervoersbedrijven aanzienlijk verbeteren.

Lijn 20 en lijn 10
Het gaat ondermeer om de lijn 20 (Hulst-Axel-Terneuzen- Goes) en lijn 10 (Hulst-Kloosterzande-Terneuzen-Middelburg). Reizigers zullen met deze dienstregeling niet meer over hoeven te stappen in Terneuzen. Op vijftien buslijnen waar momenteel vaste taxibussen rijden, worden buurtbussen ingezet. Hierdoor blijven de kleine kernen bereikbaar.

Aansluiting
Vanaf 9 december worden ook de bustijden aangepast op de nieuwe dienstregeling voor treinen en Fast Ferries.

foto: busfoto.nl

laatste keer aangepast:
vr 12-10-2012, 08:38


delen:
luister fragment: 

Patrick Siliacus van Connexxion

Reacties

@ vul hier jouw naam in: die foto is wel in Zeeuws-Vlaanderen gemaakt....zie de Veolia bus ;)

Gek, maar is er misschien ook iets verbeterd aan de verbinding vanuit west Zeeuws-Vlaanderen of blijft dat dezelfde janboel als het altijd al geweest is? Kijk vanuit Hulst zal wel een verbinding tot stand worden gebracht, maar of dat ook het geval is voor pak 'em beet: van Sluis naar Middelburg of Goes, ik betwijfel het ernstig. We zullen zien.

Er was zeker geen foto uit Zeeuws-Vlaanderen beschikbaar?

Eerst goed kijken. Dan pas klagen. De foto is in 2008 bij het busstation in Terneuzen genomen.

Dat ov verbetert hier in Zeeuws-Vlaanderen zal niet voor zijn tijd zijn. Hoe vaak mijn dochter het afgelopen schooljaar tot nu niet mee heeft gekund omdat de bussen vol waren kan ik niet meer tellen. Hopenlijk verbetert dit ook want hoe vaak ze hierdoor niet te laat op school is geweest. En nee op de fiets naar school gaat niet want ze moet de tunnel door, dus is er echt van afhankelijk.