- advertentie -

ANV: zet Hedwigepolder onder water

ANV: zet Hedwigepolder onder water

OOST-SOUBURG - Het Algemeen Nederlands Verbond vindt dat Nederland zich aan de Scheldeverdragen moet houden en de Hedwigepolder onder water zet. Het ANV, dat pleit voor de Vlaams-Nederlandse samenwerking, wil een einde aan het geruzie over wel of niet ontpolderen. Het verbond zegt dat Nederland met het idee kwam om het onder water zetten van de Hedwigepolder op te nemen in de Scheldeverdragen.


Ook de Europese Commissie en Vlaanderen willen dat Nederland de gemaakte afspraken over natuurherstel nakomt. De Europese Commissie is inmiddels een zaak begonnen en de Vlamingen bereiden een zaak voor. De Vlaamse president Kris Peeters liet weten dat deze procedure op 22 november zal beginnen.
laatste keer aangepast:
do 11-10-2012, 20:30


delen:

Reacties

Daar in Brussel moeten ze gewoon netjes hun monden dicht houden. Zijn zij het dan toevallig niet die teveel geld krijgen, of eigenen ze dit zelf toe? Ik heb de actualiteiten niet gevolgd. Kroes vond zich betrapt en ventileerde een berg bullshit wat kant nog wal raakte. Moeten dit soort mensen zich daar mee bemoeien? Laat ze eerst de waterzuivering van de riolen van Brussel eens optimaliseren, daar hebben ze volgens mij meer dan werk genoeg aan. Dit zelfde rioolwater heeft immers ook er voor gezorgd, dat er honderdduizende vissen gestorven zijn! Ditzelfde water komt via de rivier de Schelde weer terecht in de Westerschelde, logisch zou u zeggen, dit voor degenen die weten hoe de waterstroom loopt. Degenen die er geen weet van hebben, die weten het dus nu ook. Rioolwater is heel erg schadelijk voor het oppervlaktewater, vele dieren sterven aan dit verontreinigde water. En dan zijn er van die figuren die de natuur zoals de Hedwigepolder willen verneuken, dan ben je volgens mij niet erg fris in je bovenkamer! Wie nu durft te zeggen dat de gravin Hedwigepolder geen natuur bezit, die is dus niet erg wijs. Ga het eens van dichtbij bekijken, dan zie je genoeg, gaat men dit gebied ontpolderen, dan vernietig je misschien zeldzame planten en dieren, zoals bepaalde hagedissen en salamanders. Op dit gegeven kan een natuur en fauna organisatie de boel wel helemaal plat leggen, dan komt er dus geen enkele graafmachine aan die dijken, dus voelt er een organisatie zich geroepen, ga dan vooral eens kijken en u heeft een hele grote kans dat de ontpoldering ongedaan gemaakt word. Dan gaan alle personen die voor de ontpoldering zijn, faliekant onderuit!

Er zal nog heel wat tijd en rechtzaken overheen gaan wil het zover komen en de huidige eigenaar zit er warmpjes bij en laat dit echt niet zomaar gebeuren. Er zullen nog jaren overheen gaan, let maar eens op.

Aandoenlijk om te lezen dat er nog steeds mensen zijn die geloven dat de Hedwige droog blijft. De Hedwige wordt ontpolderd, wen er maar aan. Elke andere oplossing kost namelijk veel te veel geld.

ANV...nooit van gehoord! Gelukkig hebben we " Karel " nog! Guus langeraert Oostburg

Rij eens een keer over Schouwen-Duiveland. Daar wordt met plan tureluur 15% van het eiland aan de Schelde terug gegeven. Daar hoor je toch ook niemand over. Het enige verschil is dat er geen grote gaten in de dijk worden gemaakt, maar het is er nu net zo zout als buitendijks. Ik ben ook tegen ontpolderen, maar we moeten alles wel in het juiste perspectief zien.

Is het nog niet duidelijk? Nooit ontpolderen!

Kan iemand uitleggen wat ANV nu weer is? Daar heeft niemand ooit van gehoord denk ik.

Ik zou bijna willen zeggen: Who the .... is ANV? Deze club, die (zie de link) nagenoeg alleen maar uit personen uit andere streken dan Zeeuws-Vlaanderen bestaat en dan veelal nog Belgen, denkt zich een oordeel te kunnen aanmatigen over een zo belangrijke kwestie als deze. Vraag het ook eens aan de Zeeuws-Vlamingen! Een toontje lager zingen zou op zijn plaats zijn. Link: http://www.anv.nl/?toon=80&mi=29