- advertentie -

Verzet natuurorganisaties tegen recreatiepark Bokkegat

Verzet natuurorganisaties tegen recreatiepark Bokkegat

WISSENKERKE - Als het aan Staatsbosbeheer en de ZMf ligt gaan de huidige plannen voor een natuurresort bij Wissenkerke niet door. Donderdagavond presenteerde projectontwikkelaar Ballast Nedam de plannen voor 150 recreatiewoningen met voorzieningen aan de gemeenteraad van Noord-Beveland.


De raad lijkt in meerderheid wél te spreken over de plannen. Het recreatiepark moet een impuls aan het dorp Wissenkerke en de omliggende kernen geven. Het park rond natuurgebied Bokkegat zal bestaan uit 150 koopwoningen, een golfbaan en een visvijver, en levert het eiland zeventig fulltime banen op.

Balans

Staatsbosbeheer en de Zeeuwse Milieufederatie zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het plan. Maar volgens de natuurorganisaties is van eerder afgesproken ruimte voor natuurgebied geen sprake meer en is de balans tussen bebouwing en groen zoek. Staatsbosbeheer is eigenaar van natuurgebied Bokkegat.

Over een maand spreekt de gemeenteraad zich uit over de voortgang van de plannen.


Foto: toetsnota Bokkegat

laatste keer aangepast:
vr 12-10-2012, 13:45


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Verzet natuurorganisaties tegen recreatiepark Bokkegat

Javascript is required to view this map.

Reacties

Schijnbaar is natuur van geen enkele waarde, anders zou er wel landbouwgrond aangekocht worden om een dergelijk project uit te voeren. Nieuwe natuur toevoegen op een nieuwe locatie waardoor het Bokkegat onaangetast een uitbreiding wordt in het verlengde van dit project, zou een echte meerwaarde hebben.

Als trouwe Zeeland toerist juich ik het plan juist toe. In dit voor Zeeland zo centraal gelegen gedeelte heb je toch erg weinig te bieden. Het is van Goes tot de kust hard doorrijden en die platte akkers vlug voorbij rijden. In deze economische zware tijd moet je alles aangrijpen om dergelijke vooruitgang te waarderen.Wellicht zullen het geen 70 banen worden, maar het is wel degelijk werkgelegenheid en last but not least Wissenkerke wordt op de kaart gezet. Het herstel van de economie moet toch ergens beginnen. Volgende vakantie weer in Zeeland en wie weet rijden we komende jaren niet verder dan Wissenkerke.

Zeventig fulltime banen in een vakantiepark? Krijgt dan ieder huisje soms zijn eigen butlers en 24 uur per dag roomservice? Tegenwoordig wordt vanuit hebzucht ieder slecht en natuurverziekend plan er door gedramd onder het mom van "werkgelegenheid". Men hoopt dat er dan weinig weerstand geboden zal worden. Er zijn echt voldoende vakantiewoningen in Zeeland. De natuur moet gewoon blijven zoals hij is.

Waarom lees ik niets over het park dat ook nog gebouwd gaat worden tegenover Hotel de Kamperduinen? Hebben we zo zachtjes aan niet genoeg vakantieparken? Zo goed gaat het niet met de economie dat iedereen maar een vakantie woning wil kopen! Kijk maar naar de Witte Raaf bij Arnemuiden, daar moet de Gem. Middelburg al voor een tweede maal geld in stoppen! Helemaal niet beginnen aan dit project!

Als inwoner van Wissenkerke heb ik geen enkele moeite met de voorgestelde ontwikkelingsplannen. Zeker in de huidige tijd kan de (lokale) economie wel een zetje gebruiken. Kortgene en Kamperland doen het beter in de strijd om de toerist binnen te halen, terwijl Wissenkerke rustig doorslaapt. Een ontwikkeling die gestopt moet worden, wil het dorp overlevingskans hebben. Natuurclubs zouden het liefst polders onder water zetten. Heel leuk. Maar daar kan je niet van bestaan...

Als inwoner en vluchteling voor de "verstening" van Walcheren vind ik de Bevelanden een verademing. Het is onbegrijpelijk dat de hebzucht van projectontwikkelaars en omhoog gevallen minkukels van gemeenteraadsleden dit mooie gebied zomaar kapot kan maken. En wat die 70 banen betreft: dat gelooft toch niemand?

Weg met die zakkenvullers van Ballast Nedam, zet dat park maar bij hun in Aerdenhout of Wassenaar...

Wanneer zien B&W en de raad nu eens in dat ze bezig zijn de kip met de "gouden eieren" te slachten? Handen af van het -nu nog - prachtige open landschap met beperkte natuur op Noord-Beveland.

Laatstleden nog een artikel. Zeeland is verzadigd met vakantiewoningen, er zijn er zelfs teveel, inclusief de particuliere verhuur. Dus waarom nou weer zo'n prestigieus pretpark erbij? Juist, voor het gewin van een paar zakkenvullers.

Natuur bestaat niet in Nederland. Alles is aangelegd. Het Bokkegat is dus een park. Daar kun je dan voor kiezen om een golfbaan en vakantiepark te maken. Wil je nog een beetje economie in Zeeland houden, zul je die zo af en toe een impuls moeten geven.

Huizen zijn om in te wonen, niet voor de handel. Goeie raad: Laat Bokkegat met rust! We do not forgive. We do not forget. Expect us.

Is een goed levensgebied voor een paar vogels dan écht belangrijker dan bij 70 gezinnen brood op de plank te krijgen? Mensen die hier tegen zijn zullen het zelf ook wel goed hebben.

Ik woon er vlakbij en volgens mij hoort een gemeenteraad de bevolking te vertegenwoordigen. Nu, die bevolking is tegen, allemaal. Laat ze maar eens een enquete houden. Misschien kan de gemeenteraad eerst eens iets doen aan al de huizen die er nu te koop staan? Dat zijn er meer dan 400. En 70 fulltime banen? Wie gelooft er nu nog in sprookjes, dat gaat net als op alle parken : zeer slecht betaald.

Belachelijk! Die projectontwikkelaars verpesten alles om maar geld te kunnen verdienen. Heel Nederland staat vol met leegstaande kantoorcomplexen. Straks staat heel Zeeland alleen nog maar vol met vakantiewoningen en komt er niemand meer omdat er geen natuur meer is.

Houdt het dan nooit op? Hoeveel recreatieparken, uiteraard mét golfbaan, moeten er in Nederland gebouwd worden voor ingezien wordt dat de laatste hole dezelfde zal zijn als de eerste hole van het naastgelegen recreatiepark?

Noord-Beveland, eindeloos eiland! Houden zo graag: laat het Bokkegat open en ongemoeid.

Op ons eiland(je) groeit toch al zo weinig groen, bomen worden omgezaagd of dat ze een bedreiging vormen voor onze dorpjes het is eerder tijd om eens wat meer aan groen voorziening te gaan doen maar onze gemeente schijnt het nog steeds niet te begrijpen gr johan