- advertentie -

Werk Oiltanking ligt nog steeds stil

Werk Oiltanking ligt nog steeds stil

HOEK - Het werk bij Oiltanking Terneuzen, vlakbij Hoek is nog niet hervat. Gisteren kwamen bij Oiltanking twee Poolse medewerkers om het leven. Ze kwamen terecht onder een partij stalen platen. Zolang de Arbeidsinspectie het onderzoek op het terrein nog niet heeft afgerond, ligt het werk stil. Dat kan nog enkele dagen duren.


De twee mannen die gistermorgen omkwamen bij Oiltanking Terneuzen waren 38 en 54 jaar. Ze waren woonachtig in de gemeente Sluis en Terneuzen. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. De mannen waren op het terrein betrokken bij de bouw van nieuwe olietanks via een onderaannemer. De onderzoeksresultaten van de Arbeidsinspectie worden over een paar weken bekend.

Mortuarium
De lichamen van de twee mannen zijn gisteren rond 13.00 uur naar een mortuarium gebracht. Het is nog onduidelijk of de lichamen direct naar Polen worden gebracht, of dat familieleden de stoffelijke resten komen ophalen.


Traumateam
Ooggetuigen van het dodelijke ongeval worden de komende tijd bijgestaan door een traumateam.


Tankopslag
Oiltanking is een bedrijf voor tankopslag. Eén van de grootste klanten is het naastgelegen Dow Benelux.

laatste keer aangepast:
vr 12-10-2012, 18:20


delen:
luister fragment: 

Werk Oiltanking ligt nog steeds stil

Identiteit dode werknemers Oiltanking bekend
Javascript is required to view this map.

Reacties

ja ,een ongeluk ligt in een klein hoekje! bedolven onder stalen platen een verschikkelijke dood!! veel sterkte voor de nabestaande!!!

Beetje vreemd is het wel: de directeur staat buiten de poort met een helm op, wat daar overigens niet verplicht is, maar het laden en lossen(ook buiten het terrein van Oiltanking) gebeurt ook zonder helm. Dat moet daar ook niet, en in het geval van een hijslast van een paar ton helpt dat plastic helmpje ook niet!

Intens triest zo´n ongeval!! Tijdens het interview zie ik diverse mensen zonder helm aan het werk? Zegt misschien ook iets over het toezicht bij dit soort werk.

Intens triest zo'n ongeval! Wat de veiligheid betreft. Op uw interview zijn diverse medewerkers zonder helm aan het lossen!!! Zegt wat over veilig werken en toezicht denk ik.

Hun verblijfplaats is in Sluis en Terneuzen. Als je in Nederland werkt heb je een werkvergunning nodig en moet je je inschrijven in de gemeente waar je dan woont.

Waren geen Polen

Het waren wel Polen! Lees eerst eens voordat je wat zegt. Trouwens als Polen hier lang komen werken moeten ze ingeschreven staan in de plaats waar ze tijdelijk wonen.