- advertentie -

Serooskerkenaar op Bali vast voor seksueel misbruik

Serooskerkenaar op Bali vast voor seksueel misbruik

SEROOSKERKE - Een 57-jarige man uit Serooskerke op Walcheren is bijna twee weken geleden op Bali aangehouden op verdenking van aanranding. Indonesische media melden dat hij vier minderjarige meisjes zou hebben misbruikt. In ruil voor eten en snoep zou hij de meisjes hebben betast.


De man is werkzaam voor de Stichting Steun Kinderen Indonesië, die hij zelf mede opgericht heeft. De stichting geeft hulp aan kindertehuizen en aan arme gezinnen. De man ging hiervoor soms twee keer per jaar naar Bali.

Onschuldig

Volgens zijn familie heeft hij niets gedaan. Zij zeggen dat er officieel nog geen aanklacht is ingediend. Instanties in Indonesië zouden alleen maar uit zijn op geld.

De Serooskerkenaar is niet getrouwd en heeft geen kinderen. Naast zijn werkzaamheden voor de stichting is hij vrijwilliger bij Voetbalvereniging Serooskerke.


Reacties

In Serooskerke is met ongeloof gereageerd op de aanhouding van de man.

laatste keer aangepast:
vr 12-10-2012, 17:25


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Verslaggever Koen van Dijen legt uit waar de man van beschuldigd wordt

'Serooskerkenaar bekent seksueel misbruik'

Reacties

ik denk dat het wel waar is 3 oudere mannen die steeds naar bali e.o. gaan dat klopt ergens niet!!

Wat een schande! Iedereen die hem kent, weet dat het niet waar is. Al meer dan 10 jaar gaat deze stichting, met een paar mensen, 2 keer per jaar naar Indonesië. Er zijn 3 kinderhuizen van hen afhankelijk en een groot aantal straatkinderen en hun families in Jakarta en op Bali. Hij was daar (voor de laatste dag van zijn bezoek) en voorziet dan de straatkinderen van zeep, shampo en schoolspulletjes. Ook gaat hij dan nog met een hele groep van zo'bn 35 kinderen een goede maaltijd nuttigen. Vreemd dat er geen van de kinderen, noch hun familie, een aanklacht in willen dienen. In zo'n corrupt land wordt hij dus nu vastgehouden. In zijn eigen dorp, waar iedereen hem kent, weet men wel beter. Alleen buitenstaanders veroordelen zonder de feiten te kennen. Ik wens hem sterkte en hoop dat er geld genoeg bij elkaar kan worden gehaald voor een goede (en geen corrupte) advocaat, want hoe bewijs je je onschuld?

Eerst bewijs en dan pas (ver)oordelen!

Lieve mensen van Omroep Zeeland. Met ongeloof lees ik het artikel, maar tegenwoordig kan je van niemand zeker meer zijn !! Wat mij wel stoort is dat u een kindinterviewt over dit delicate onderwerp, alstublieft doe dat niet meer!

Zijn CV is niet overtuigend, ik geloof niet in zijn onschuld.

Oud nieuws, insiders en goed oplettende lezers wisten dit al. Snap niet waarom men niet wacht met evt. bekendmaking, totdat schuld of onschuld bewezen is. Als verdachte onschuldig blijkt, is er vaak al een mening bij het pleps, die z'n mening baseert op een oud nieuws bericht.

Als je kent, weet je dat het niet waar is.

Wat belachelijk, liever zulke dingen niet op het nieuws zetten, mischien wel geen waar.

Ik geloof niet dat hij het werkelijk gedaan heeft. Een probleem in Indonesië is de omkering van de bewijslast. Dit bemoeilijkt de situatie bijzonder. Veroordeel dus svp niet zomaar iemand, zonder wettig en overtuigend bewijs. En trek dus geen premature conclusies, die voor betrokkene(n) enorme schade kunnen aanrichten.

wie de schoen past....

Als er ook maar een beetje vuur in de buurt is zijn we er snel bij om het aan te wakkeren. Luister eerst naar de feiten en oordeel dan pas. Wie zijn wij eigenlijk om een oordeel te vellen over een ander. Is dit het bewuste verhaal over de balk en de splinter?

Ach kom nou! Geloof ook nog in de goedheid, aanpakken die handel. Je wordt niet zomaar opgepakt hoor, lekker kortzichtig.

Kom nou, een vent van 57, geen kinders en dan 2 keer per jaar naar Bali. Waar rook is, is vuur.

Tja dat wordt verhuizen. Aangezien iedereen weet wie hij is, zal hij in dit dorp geen leven meer hebben. Niemand die een pedo in de buurt van z'n kinderen wil hebben toch.

Nou vaak wordt zo iemand nog in bescherming genomen ook. Zeker op zo'n dorp! En je wordt natuurlijk niet zomaar opgepakt he?

Schoenmaat? Welk merk ondergoed? Zet z'n gironummer en z'n pincode er ook nog even bij. Wat zijn we toch weer sensatiebelust. Als er niets bewezen word hebben jullie hem toch alvast maar aan de schandpaal genageld.

In eerste instantie overvalt een grote woede mij. Maar terwijl ik het artikel verder lees valt mij de onzekerheid op over feiten van misbruik. Op deze manier wordt iemand volkomen te schande gezet en misschien wel gedwongen om te verhuizen terwijl er mogelijk niets aan de hand is. Misschien kan de redactie en ook de media in het algemeen eens ophouden met geruchten over ernstige wandaden als feiten te brengen, waardoor iemands leven voorgoed ernstig beschadigd kan worden, terwijl hij mogelijk onschuldig is.

Tja, " Zeeuwse babbelaars" zij niet altijd even onschuldig dan men vermoedt !

Ervan uitgaand dat dit berust op waarheid zou ik zeggen: hang 'm high!!