- advertentie -

De Dreu Onions: snel duidelijkheid over mariniers

De Dreu Onions: snel duidelijkheid over mariniers

RITTHEM - Het bedrijf De Dreu Onions moet plaats maken voor de nieuwe marinierskazerne bij Vlissingen. De eigenaren van het uienverwerkingsbedrijf, Tony en Martin de Dreu, zijn sinds een jaar in gesprek met de provincie over de verkoop van hun bedrijf en gronden.


De broers De Dreu staan open voor het verplaatsen van hun activiteiten naar elders. Maar de onderhandelingen liggen grotendeels stil vanwege de onzekerheid over de daadwerkelijke komst van de mariniers naar Vlissingen. De Tweede Kamer moet namelijk nog een definitief besluit nemen over de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen.

Gevolgen
Voor het familiebedrijf in Ritthem heeft die onzekerheid gevolgen voor de huidige bedrijfsvoering. Grote investeringen worden uitgesteld met het oog op een mogelijke verhuizing van het uienverwerkingsbedrijf. De broers Tony en Martin de Dreu hopen dan ook op een snelle beslissing over de komst van de marinierskazerne en een goed alternatief om hun bedrijf ergens anders op Walcheren voort te zetten.

Miljoenen
De provincie Zeeland steekt de komende jaren miljoenen euro's in de komst van de marinierskazerne naar Vlissingen. Tot en met 2016 is jaarlijks 1 miljoen euro gereserveerd. Naast het uitkopen van het uienverwerkingsbedrijf is ook geld nodig voor de aankoop van enkele andere stukken grond die de provincie nog niet in het bezit heeft.

Dossier
Meer over de komst van de marinierskazerne is te vinden in een speciaal dossier.


laatste keer aangepast:
za 13-10-2012, 15:40


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

'Snel duidelijkheid over mariniers'

Uienverwerkingsbedrijf
Javascript is required to view this map.

Reacties

Eindelijk de kazerne weer normaal in gebruik !

Ik zie hier de marine haven Den Helder vallen maar deze staat ook op de nominatie daar te verdwijnen in verband met de offshore activiteiten in Den Helder. De offshore komt namelijk plaats te kort en wil graag uitbreiden in Den Helder en daarom spreekt men over verplaatsing van de marine activiteiten naar elders. Dus zal het niet snel gebeuren dat deze weer gaat verhuizen naar Den Helder. Misschien ook iets voor Zeeland en wat is er mis met de oude Marinekazerne.

Hou toch op met dit rare gedoe mensen! De provincie, waterschap en gemeente Vlissingen gaan tig miljoen (in natura) uitgeven voor het verschuiven van werk binnen Nederland. Te zot voor woorden. Wanneer die kazerne in Zeeland staat is deze binnen geen tijd weer verplaatst naar Den Helder. Daar is alle infrastructuur voor handen voor de mariniers: marinehaven, marinevliegkamp De Kooy, amfibisch oefenterrein op Texel, echte kazernes van baksteen (geen prefab meuk), ziekenboeg, enz. Alleen de benzinepomphouders langs de A58 verdienen er aan: alle heen-en-weer rijdende mariniers. De lokale middenstand wordt er niks wijzer van: defensie koopt landelijk in.

Wij willen hier helemaal geen militairen die onze natuurgebieden gaan verzieken met grootschalige schietoefeningen. Laat ze maar lekker in Doorn blijven. Er is bovendien nergens geld voor dus waarom wel ineens zoveel extra geld in defensie stoppen? Maar ja, de VVD en het CDA zitten allebei daar in verwikkeld hè. Die denken niet aan mensen, niet aan natuur of aan dieren.

Ik heb gehoord over 16 miljoen euri voor de provincie, dit komt dan bovenop de kosten voor de verhuising Het lijkt me goedkoper dat die gasten in doorn blijven

Kan nog even duren die duidelijkheid. Hillen moet eerst de Tweede Kamer volledig informeren over de kostenverhouding Vlissingen versus Doorn. Doet hij dat niet dan volgt een kamerdebat en is maar te bezien of hij zijn plan kan doorzetten.