- advertentie -

Husky bedrijf Groede krijgt 40.000 euro boete

Husky bedrijf Groede krijgt 40.000 euro boete

GROEDE - Husky Event uit Groede heeft een boete van veertig duizend euro gekregen omdat het bedrijf het 'welzijn en de gezondheid' van zijn sledehonden tot twee keer toe heeft geschaad. Wouter Decaluwé, eigenaar van het bedrijf, is het daar niet mee eens en heeft een advocaat in de arm genomen.

Voetzooltjes

"Onze raadsman heeft ernstige twijfels over de uitspraak en wij zijn het met hem eens. We gaan er vanuit dat dit terug gedraaid zal worden," aldus Decaluwé. Volgens de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken heeft Husky Event BV de dieren niet goed behandeld. De honden hebben sleden over harde en slechte wegen getrokken waardoor de voetzolen afgesleten zouden zijn. Ook werden de spieren en skeletten van de honden te zwaar belast.


Voorzichtig

Decaluwé zegt dat hij juist voorzichtig is met zijn honden: "Als ik mijn honden niet goed zou verzorgen dan ben ik mijn inkomen kwijt. Ik heb al veertig jaar honden en ik zorg altijd goed voor ze."

laatste keer aangepast:
zo 14-10-2012, 15:00


trefwoord(en):
boete groede honden husky
delen:
luister fragment: 

Husky bedrijf krijgt boete

Reacties

husky's voor een slee met 20 graden en dan ook nog laten rennen op asfalt dit soort mensen zijn dierenbeulen. ik heb mij kapot geërgerd! Deze honden kunnen slecht tegen hitte , het zijn niet voor niets slede honden! sleeeeeeeee! Sneeuw!

Ik heb zelf ook een husky en loop veel met haarfiets regelmatig En laat haar werken tijdens fietsen/skeeleren. Maar zodra het voor mij al te warm word laat ik haar alleen uit Door grote rondes te lopen als het afgekoeld is boven de 20graden doe ik zelfs een zwembadje in de tuin neerleggen Zodat ze verkoeling kan zoeken. Krijg het niet over me hart haar Dan te laten werken. Dan kan ik niet genieten die dag van haar. Daarom vind ik die boete terecht! Ookal houden ze van werken Je moet ze niet kapot werken met de hitte. De beestjes kunnen niet Voor zichzelf opkomen. En vind dat het goed is dat een ander Dat wel doet in dit geval! Je merkt het verschil in gedrag enorm of het Om 20graden gaat of om 2 graden. Pas als je dat verschil kunt zien Zul je begrijpen dat dit een terechte boete is!

Wat een ophef door een stelletje schijnheilen! Een boer mag geld verdienen met het fokken van koeien...en door te verkopen voor vlees of om te houden voor melk dat wij allemaal maar wat graag drinken!! Een slager en slachthuis mogen geld verdienen met moord om onze buikjes te vullen....daar hoor je niemand over....Dat we allemaal maar wat graag eten. Maar als iemand zijn honden gebruikt om van zijn hobby zijn werk te maken, gaan we in ene met zn alle 'zeiken? Ik heb zelf 2 husky's en als ik daar niet om de 2 dagen 20km mee fiets...en dus laat trekken hou ik geen huis over. Het zijn werkhonden dus die willen werken. Daar worden ze gewoon echt happy van. Maar als de hypocrieten ze een weekje willen lenen graag. Maar dan niet fietsen of werken, want dat mag niet van hun. Maar dat kleine KUT rondje om het huis laten lopen (stel je voor dat het mensding moe wordt....) en dan niet zeuren over dat de bank in enen weg is en er allemaal stukjes stof door het hele huis liggen. Als mensen niet weten waar ze het over hebben, waarom reageren ze dan op onderwerpen met een mening die nergens op slaat.

ik heb de indruk dat iemand een stuk van de koek moet afgeven en graag de monopolie van het huskydraven zou hebben. Dan maak je de concurentie effe goe zwart. En wat werkt beter dan, ze doen een diertje pijn! Daar reageren de mensen op! Maar dat bij deze reageerders hypocrieten zitten die hun vrouw, kinderen of medemensen pijn doen interesseert niemand. Arm mensdom, heerlijk dierenrijk.

De reaktie van "huskybezitter" is m.i. de enige totaal correcte en goede onderbouwde reaktie. Je geld over de rug van een machteloos dier verdienen, aan de kaak gesteld worden, een boete krijgen en dan nog niet tot inkeer komen. Walgelijk. En ja, dit soort "bedrijfjes" moeten om zeep geholpen worden!

Hallo, volgens mij gaat het helemaal niet om een bedrijf om zeep te helpen. Maar waarom nu juist hier in Nederland bezig houden met ja haha (speciaal gefokte honden in het hoge noorden) om ze te laten rennen voor het plezier van de mensdom!!! Hoop dat er gauw een fok verbod komt kun je deze honden ook niet misbruiken!!!! Boete terecht, ga toch fietsen mt z'n allen.

Niet te geloven.Heb zelf twee Hollandse herders.Maar die lopen hun voetjes kappot op blikjes en bierflesjes die onze jeugd graag wegflikkert naast de vuilbakken,want dat is cool.Het begint hier inderdaad op een politiestaat te lijken.Echt brave mensen pesterij,omdat ze ware criminelen niet aan durven.

Als er inderdaad mistanden zijn moet deze worden rechtgezet maar zo n hoge boete is wel heel erg doorgeslagen (dit is weer echt Nederland).

Lia ik ben het met jou eens en ook met reptimier, het gaat nog niet slecht genoeg, dat we bestaande zaken gaan afbreken.

Bij ons wonen er 4 poolhonden en ook ik heb mijn hondjes toen ze nog jonger waren ingespannen en tochten gemaakt , dus ik mag een beetje ervaring hebben met de tak van hondesport, het is beslist zo dat er boven de 15 graden niet gerend mag worden met deze honden dit i.v.m. oververhitting laat dat duidelijk zijn je wil het niet meemaken wat een hond overkomt als dat gebeurd,het is een groot lijdensweg voor die hond en je kunt niets meer doen. Dat de zolen van de poten kapot gelopen kunnen worden is inderdaad zo door de hitte die het asfalt heeft en de hitte die uit de voetzolen komt, er ontstaan scheuren en de voetzolen slijten af, ook dit is zeer pijnlijk, Als deze feiten bewezen zijn en er is gewaarschuwd dan vindt ik het heel terecht dat deze man deze boete krijgt. Uitspraken van het is mijn brood, daar gaat het precies om want het zijn toch zijn centjes in zijn beurs. Het is een schandaal om het vertrouwen en afhankelijkheid van een hond zo te misbruiken. Dus het gaat er niet om of een bedrijf kapot gemaakt word door deze boete maar om het welzijn van de honden en laat daar zo een dikke boete opstaan dat mensen eens gaan nadenken voor dat ze dit uitbuiten.Gelukkig zijn er ook nog genoeg poolhondenbezitters die wel weten wat ze doen en die het welzijn van de hond vooropstellen.

volstrekt belachelijk die boete. In hun oorspronkelijke leefgebieden lopen deze honden ook niet op kusevoetjes door het bos en over de vlakten. Gaat economische zaken soms gestoffeerde paadjes aan leggen in het bos. Of er niks belangrijkers te doen is. Deze prachtige honden moeten juist veel werken. Daar zijn ze voor gefokt.

Bespottelijke boete Die man weet meer van honden dan die Haagse dievebende in het kwadraat! Laten ze zich maar met echte zaken bezig houden

Hoezo zorgde men 40 jr geleden niet voor dieren? Voor mensen werd destijds sowieso beter gezorgd. Dieren werden niet vermenselijkt. Tegenwoordig springt men met z'n allen totaal ongehinderd door enige kennis van zaken overal gelijk boven op. We gaan steeds langer naar school, leren daar steeds minder en worden steeds dommer.

Wat een overdreven boete. Naar mijn idee volledig onterecht.

Wat een ophef over deze man met zijn honden. Dan is het een dag 15 gr, en gelijk springt men er bovenop. Dit is gewoon zoeken geweest, belachelijk. En dan die boete. Ja, in deze crisistijd kun je ook op deze manier je geld halen om je eigen tekort aan te vullen. Laat eenieder zich met belangrijker zaken bezig houden. Deze man zal heus wel weten waar hij mee bezig is. Ik hoop van harte voor deze meneer dat alles goed afloopt.

Midden augustus is het niet toevallig een keertje 15 graden. Maar komt de temp zelden onder de 15 graden. Niet wenselijk om honden op wat voor manier in te laten spannen!

Als blijkt dat iemand echt slecht is voor dieren moet er sowieso wat aan gedaan worden! Echter de ophef hieromtrent is heel overdreven want jeugdzorg ja dat gaat over kinderen ja juist gaat enorm slecht om met kinderen en mensen.

40 jaar geleden zorgde men anders helemaal niet goed voor dieren dus waar deze man dan zijn ervaring op baseert is al kul om mee te beginnen. Verder is het duidelijk dat deze persoon zijn inkomen afhankelijk is van zijn dieren. Belangeloze uitspraken van zijn kant zijn er dus niet.

Ik heb al veel over deze vent gehoord en gelezen. Filmpjes gezien. Hij is inderdaad slecht voor zijn honden, wie laat zijn honden in de hete zon een kar trekken met allemaal mensen erop!! Hij heeft geluk dat zijn honden niet oververhit zijn geraakt en dood neer vielen. Want op de manier hoe hij met ze omgaat is dat zeer goed mogelijk!

ja joh laten we tijdens deze crisis ook nog eens bedrijven om zeep gaan helpen...