- advertentie -

PvZ: relatie Zeeland en Antwerpen zal verbeteren

PvZ: relatie Zeeland en Antwerpen zal verbeteren

MIDDELBURG - De Partij voor Zeeland verwacht dat de verstandhouding tussen Zeeland en Antwerpen gaat verbeteren na de Belgische gemeenteraadsverkiezingen van gisteren.


In Antwerpen won de N-VA van Bart de Wever en die zal volgens Statenlid Johan Robesin van de Partij voor Zeeland verstandiger met de provincie omgaan over de ontpolderingsproblemen in de Hedwige.

Volgens Robesin heeft de huidige havenbestuurder Marc van Peel van de CD&V te veel oog voor de economische belangen van de Antwerpse haven en te weinig voor de gevolgen van het onder zout water zetten van de Hedwigepolder.
laatste keer aangepast:
ma 15-10-2012, 08:40


delen:

Reacties

Dhr. Robesin loopt weer eens voor de fanfare uit. En straks wederom er achteraan.

Beste mijnheer Robesin, ik als Hulstenaar en min of meer direct belanghebbende bij de ontpolderdiscussie ben uw (en ook van al die voornamelijk midden en west Zeeuws-Vlamingen) standpunt mbt de Hedwigepolder inmiddels spuug- en spuugzat. Hoe beter het gaat met Antwerpen, hoe beter het gaat met oost Zeeuws-Vlaanderen. De bedrijven in Hulst hebben het zwaar, bij Neckermann volgt mogelijk een zware ontslagronde en hopelijk vinden veel inwoners zonder werk uit Hulst e.o. over de grens op de Linkeroever banen. Maar nee hoor, de Hulster gemeenteraad, de PvZ, PS, enz. enz. trekken zich het lot van deze mensen niks aan, maar vinden het belangrijker dat men in de Hedwigepolder fijn op fazanten kan blijven jagen. Er is notabene 1 Nederlandse pachter in deze polder actief, de rest zijn Belgen. Wiens belangen behartigt u in vredesnaam? Samenwerken met Antwerpen?? Ja graag, maar het enige wat u en Langeraert en co. doen is Antwerpen tegen de haren in strijken en verdeeldheid zaaien. En nogmaals, kap daar onmiddellijk mee als u het beste met oost Zeeuws-Vlaanderen voor hebt!

Eindelijk eens iemand die zijn gezond verstand gebruikt. En, al zou ruim 60% van de Zeeuws-Vlamingen tegen inpolderen zijn; dat is volkomen uit de lucht gegrepen. Ken niemand in mijn buurt die hiervoor gestemd heeft.

Droom lekker door mijnheer Robesin, u denkt toch niet dat de heer Wever u maar enigszins tegemoet zal komen?? Nee, ik denk dat deze heer Wever zelfs nog sneller een Hedwige onder water wil hebben dan zijn voorganger, de tijd zal het leren, heer Robesin