- advertentie -

Waterschapsbelastingen stijgen 2,3 procent

Waterschapsbelastingen stijgen 2,3 procent

MIDDELBURG - De waterschapsbelastingen stijgen in 2013 met gemiddeld 2,3 procent. Huishoudens die uit meerdere personen bestaan gaan 6.74 euro meer betalen dan vorig jaar; eenpersoonshuishoudens betalen 1 euro 35 meer.


Voor meerpersonnshuishoudens komt de belasting volgens jaar op 354 euro. Dat is een stijging van 6,75 euro in vergelijking met 2012. Eenpersoonshuishoudens betalen straks 135,27 euro.

Muskusrat
De verhoging komt onder meer doordat het btw-tarief is verhoogd van 19 procent naar 21 procent. Ook het wegvallen van de jaarlijkse dividenduitkering van 1,7 miljoen euro van de Nederlandse Waterschapsbanken. Hiernaast is de bijdrage van 600.000 euro voor muskusratbestrijding weggevallen.

Overstromingen
Een andere tegenvaller is dat het waterschap een bijdrage moet leveren aan het Hoogwaterbeschermingsprogramma, een programma om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Dat loopt op van 1,8 miljoen euro dit jaar tot 4,2 miljoen euro in 2014.

Investeringen
Het waterschap investeert volgend jaar 55 miljoen euro. Dat is nodig voor onder meer de aanleg van nieuwe watersystemen, het vervangen van rioolgemalen en het veiliger maken van wegen en fietspaden.
laatste keer aangepast:
ma 15-10-2012, 17:50


delen:
luister fragment: 

Waterschap over lichte stijging lastendruk

Tabel waterschapsbelastingen

Reacties

Beste mensen. Doe er dan wat aan, want we weten toch dat dit WITTEBOORDENCRIMINALITEIT is.

Waterschap kan gemakkelijk bezuinigen. Stoppen met dat non-stop overbodige gemaai van de bermen. Verkeersveiligheid gaat voor alles, maar dit waterschap overdrijft. Ze maken de bermen er ook nog helemaal dood mee.

Waterschappen, provinciale waterstaat allemaal onderbrengen bij Rijkswaterstaat. Geen dure kantoren en een berg duur kader er uit schoppen.

Het is toch een krom land, ze bezuinigen op dingen wat dagelijks nodig is en aan de andere kant bezuinigen ze niet op wat helemaal niet nodig is, zoals zoveel miljoenen voor onderzoek naar de maan, is de aarde te klein ofzo? Ga daar op bezuinigen en niet op dingen die nodig zijn!

Die BTW smoes is BullShit , omdat ze als bedrijf die 21 % procent gewoon terugvorderen. En volgens mij wordt er geen BTW over belasting gevorderd.

Voor degene die z'n zakken willen vullen en hoge salarissen wil behouden, andere smoezen en redenen kan ik niet bedenken... Gewoon weg, die smeerlappen.

De pensioenuitkeringen staan al verschillende jaren stil. De waarden van het onroerend goed lopen nog steeds terug. Doch de lasten worden verder afgewenteld op Jan Modaal. Gaat het rijke Waterschap niet op haar uitgavenpatroon en declaraties bijstellen? Het is de makkelijkste weg de hogere uitgaven over de rug van anderen af te wentelen. Een beetje kundigheid van een begroting(bijstelling) zou ook hier niet verkeerd zijn..