- advertentie -

Kosten weghalen pop verhalen op dader(s)

Kosten weghalen pop verhalen op dader(s)

KRUININGEN - Burgmeester Jan Huisman van de gemeente Reimerswaal wil de duizenden euro's die het weghalen van de pop van een kerktoren met zich meebracht, verhalen op de dader(s). Zaterdag hing een pop boven in de kerktoren aan de Burgemeester Elenbaasstraat in Kruiningen.


Een speciaal team van de brandweer en de politie werd opgeroepen om onderzoek te doen. Dit 'rope rescue-team' is speciaal getraind om op hoogte te werken.

Lichaam
Even werd gedacht dat het om een lichaam ging. De politie is op zoek naar getuigen en heeft nog steeds geen idee hoe en waarom iemand een pop in de top van een kerktoren in Kruiningen heeft gehangen.
laatste keer aangepast:
di 16-10-2012, 00:40


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Kosten weghalen pop verhalen op dader(s)

Kosten weghalen pop verhalen op dader(s)

Reacties

Wat wordt er weinig gelachen in Zeeland, nu valt er wat te lachen door een echt goede grap beginnen ze over kosten. Ik zal u zeggen wie van de hulpverleners kwam na 5 minuten tot de conculsie dat ze hier niets konden betekenen? Niemand,want wat is er mooier dan met groep pot ouwehoeren op je vrije zaterdag en nog betaald worden ook dan nog wat catering erbij en jawel hoor we zijn er weer. Het zou een schande zijn als ze dit gingen verhalen op de grappenmaker.

Dit heeft niets met humor te maken, maar vandalisme en slecht gedrag. Laat ze elke cent van de inzet van politie en brandweer betalen. Dan houdt die onzin vanzelf op. Onbegrijpelijk dat mensen op deze site dat tuig verdedigen! Schade wordt bijna altijd op de daders verhaald indien deze bekend zijn. Je opmerking slaat dus nergens op. Eerst nadenken, dan pas een onzinnige reactie geven! Ik schrik van de reacties op dit forum. Alles maar bagatelliseren en vergoelijken. Ik hoop dat het tuig snel gepakt wordt.

Wat is er toch met onze maatschappij aan de hand? Er lijkt wel een soort obsessie voor geld te bestaan en het gevoel voor humor lijkt ver te zoeken. Zodra er maar iets gebeurt, wordt er gelijk gedacht in termen van verontwaardiging, schade, claims en verhalen op daders. Wat mij betreft heeft Johan volkomen gelijk. Beschouw dit toch gewoon als een goedbedoelde grap en relativeer het een beetje.

Een beetje flauwe grap natuurlijk, maar wie heeft de beslissing genomen om er een paar dozijn brandweer-, politie- en rescuemensen op af te sturen? Wie heeft de gemeenschap nu eigenlijk op kosten gejaagd?

Is het nu een blauwe of rode pop. Die rode lijkt mij een kerstman, dus gewoon laten hangen die kerstman, die is er op tijd bij. En trouwens hoezo zou het verwijderen duizenden euros moeten kosten? Dan wil ik ook wel bij de brandweer, goed betaalde baan lijkt mij.

Even werd gedacht, al snel bleek van niet. Dus zo dramatisch was het allemaal niet. Zie het als een goede oefening voor het RRT. Liever dit soort grappen dan dat ze een kerkhof overhoop gooien.

Wat een flauwekul. Dat is weer lekker populistisch roeptoeteren. In dat geval zou je altijd alle schade op schuldigen moeten verhalen. Dus bijvoorbeeld ook de gevolgen van een aanrijding, van een brand, van een foutieve politieke beslissing, van de corruptie bij de banken. Als men iedereen voor de kosten van de gevolgen van een daad verantwoordelijk gaat stellen dan is gelijk de financiële crisis opgelost en houden we nog een hoop geld over. Laat men dan eerst maar eens de grote schuldigen aanpakken die de maatschappij voor vele miljoenen of zelfs miljarden benadeeld hebben. Deze pop aan de kerktoren is gewoon een onschuldige grap en heel knap hoe ze dat geflikt hebben zonder dat iemand er iets van gemerkt heeft.

Als er niet zo'n drama was gemaakt, hadden we helemaal geen kosten gehad. Als ze een kat uit een boom halen hoor je toch ook niks over kosten?

Als ik een tip aan de diverse hulpdiensten mag geven: koop een goede verrekijker.

Het is wel een beetje een lugubere grap, maar kunnen ze het niet beter als een goede oefening zien?

Heel knap dat je daar in durft te klimmen op een regenachtige nacht! Jammer dat dit de gemeenschap geld kost, maar wel goeie grap. Heb er wel wat belastinggeld voor over.

Ik hoop dat ze de daders wel vinden, dit is niet echt een grap.

Als ze de daders vinden, wat ik betwijfel, tot de laatste cent laten betalen. Dan wordt zulke ongein misschien beteugeld.

Als je dan al ziet dat het in Haren nauwelijks lukt om een paar euro's schade te verhalen, dan lijkt mij dit een iets te grote illusie. Mits ze de daders al kunnen vinden.

Hopelijk vinden ze daders niet.

Lijkt me heel logisch, alleen nu nog de dader(s) vinden!