- advertentie -

'Serooskerkenaar bekent seksueel misbruik'

'Serooskerkenaar bekent seksueel misbruik'

BALI - De 57-jarige man uit Serooskerke die op Bali vastzit op verdenking van seksueel misbruik, zou hebben bekend. De politie op het Indonesische eiland heeft tegen lokale journalisten gezegd dat de man aanranding van vier minderjarige meisjes heeft toegegeven.


De Serooskerkenaar zou de meisjes met snoep en geld naar zijn huis hebben gelokt. Daar zou hij hebben gewacht tot de meisjes sliepen, waarna hij ze betastte. Het is nog niet duidelijk of de man wordt vervolgd, omdat er nog geen officiële aanklacht is.

Bekijk hier een livegesprek met Indonesië-correspondent Michel Maas

Bewijs
Volgens de politie is er genoeg bewijs om de man te vervolgen. Ook zouden er volgens de politie nog meer slachtoffers zijn. Als de Serooskerkenaar wordt veroordeeld, kan hij maximaal vijftien jaar cel krijgen.

Stichting
De man is op Bali voor zijn werk voor de Stichting Steun Kinderen Indonesië, die hij zelf mede opgericht heeft. De stichting geeft hulp aan kindertehuizen en aan arme gezinnen.

Protest
De bevolking van een dorp in Bali waar hij werkzaam was, heeft geprotesteerd tegen de aanhouding van de man. De dorpsbewoners vinden dat hij moet worden vrijgelaten, omdat hij goed werk verricht. Hij zou daar veel arme gezinnen hebben geholpen. Dat zou kunnen zorgen voor een lagere straf.
laatste keer aangepast:
di 16-10-2012, 13:20


regio:
Walcheren
delen:
'Serooskerkenaar bekent seksueel misbruik'

Reacties

Ik kan dit niet geloven. Hij wordt nu al door iedereen veroordeeld maar niemand weet het fijne zelfs zijn familie niet. Hij deed er erg goed werk zou de aangifte geen jallozie zijn van mensen die niet of in mindere mate worden geholpen. En hij heeft volgens de politie bekend maar ook hier weet de familie niets van.

Deze man is al door het Nederlandse volk veroordeeld voordat überhaupt iemand enig feit kent. Niemand hier weet wat er wel of niet waar is wat er beweerd wordt. In dat soort landen komen dergelijke beschuldigingen vaak voor vanuit corruptie om geld af te persen. Ik vind het heel triest dat iemand zo ontzettend zwart gemaakt wordt zonder dat iemand daadwerkelijk op de hoogte is. Niemand wordt daarmee een dienst bewezen en de man is voor zijn leven zwaar beschadigd, ook als hij helemaal niets misdaan heeft. Ik vind het ook fout dat dit op deze manier in de media gebracht wordt zonder dat er feiten bekend zijn.

Als we nou de mensen die zeker menen te weten dat ie onschuldig is zélf in een Balinese gevangenis gooien als hij wel schuldig blijkt te zijn, en de mensen die zeker menen te weten dat ie schuldig is zélf in een Balinese gevangenis gooien als hij toch onschuldig blijkt te zijn; dan wil ik wel eens zien wie hierover nog een oordeel durft te vellen. Schaam je dat je iemand hiervan durft te beschuldigen of vrij te spreken zonder feitenkennis!

Laat hem daar maar zijn straf uitzitten wie weet wat er nog meer volgt... laat de medewerkers ook maar eens goed doorlichten!! Niet denken aan de aanrander maar aan de kinderen die dit heel hun leven moeten meedragen.

Even wat anders, wie geloofd er nu in de betrouwbaarheid van een Balinees .

Welkom in de derde wereld en wat een hoop reacties van de vele " specialisten" hier die alles over de derde wereld weten. De man wordt hier door zijn eigen provinciegenoten afgeschoten voordat hij daadwerkelijk zijn onschuld nog maar kan bewijzen. Van je landgenoten moet je het dus maar hebben. Ben zelf ruim 20 jaar woonachtig in een dergelijk land geweest en kan vrijwel met zekerheid zeggen dat de persoon slachtoffer is van een complot. Het feit dat de gemeenschap ter plaatse voor hem opkomt zegt al genoeg. Kinderen zijn daar heilig, als er werkelijk iets van de beschuldigingen waar was geweest hadden dezelfde buurtgenoten het probleem zelf wel opgelost, zo gaat dat daar...hebben daar geen politie voor nodig. Steun aan deze man zou beter op zijn plaats zijn, Zeeuwen!

Tenminste twee van de voorgaande reagerenden menen blijkbaar dat de stichting uit 'gemeenschapsgeld' betaald wordt. Dit was/is niet het geval. Het geld werd bijeengebracht door acties e.d. Er is niets uit welke overheidskas dan ook bij. En de bestuursleden gingen, als ik het goed heb, op eigen kosten naar Indonesië. Dat zij daar goed werk hebben gedaan, staat buiten kijf. Zie ook de website van de stichting. (Dit helemaal terzijde van de kwestie van het misbruik. We moeten wel correct blijven, vind ik.)

Ik zou maar eens kijken wat hij in Nederland, in Walcheren op z'n kerkstok heeft. Dat lijk me een interessant onderzoek. Wie weet wat er boven komt drijven.

Die stichting heeft nog twee leden, misschien dat de nederlandse politie deze personen ook eens kan opzoeken. Zij hebben mogelijk jaren samen met deze man sex reizen gemaakt. Onder de naam van een stichting en met gemeenschapsgeld uit Nederland.

Hoe naïef kan je zijn, gevaarlijk naïef zelfs. Laat ik voorop stellen dat iedereen een eerlijk proces verdient. Maar, als er in Indonesië tegen een westerse man (welke ook nog eens door veel mensen gezien wordt als weldoener) aangifte wordt gedaan door notabene lokale bewoners heb je de schijn behoorlijk tegen. De lokale bevolking kijkt juist tegen westerse mensen op en ze denken wel 3 keer na eer ze aangifte (durven) doen. Wellicht is deze man een bekende of familie van je maar hetgeen je ermee wil bereiken (zijn onschuld bewijzen) gaat je niet lukken. Sterker nog, de reacties op een forum zullen alleen maar feller worden en daar is niemand bij gebaat. Ook niet als deze man weer een keer thuis komt. En zoek daders van dit soort misdrijven niet in de klassieke bosjes, zonder dat je het weet kan het zomaar een bekende van je zijn of op de hoek van je straat wonen.

@M: Hoe naïef kun je zijn, zeg. Laat ik voorop stellen dat iedereen een eerlijk proces verdient. Maar als er in Indonesië een aangifte tegen je word gedaan door de lokale bevolking zijn er waarschijnlijk al veel slachtoffers gevallen. Lokale bevolking kijken tegen westerse mensen op en zullen wel drie keer nadenken eer ze aangifte doen. Zoek daders van dit soort misdrijven niet te ver van huis, het kan zomaar je buurman zijn. En M. Als je dit persoon probeert te beschermen omdat het een bekende of familie is kan je beter gewoon niets op het forum zetten, het zorgt voor nog meer negatieve reacties! En dat is volgens mij nou net waar je niet op zit te wachten!

Google eerst eens op Bali police, voordat je premature conclusies trekt. Op het internet is algemeen bekend hoe het er daar aan toe gaat!

Deze nonsens geloof je toch niet? Hij heeft daar niet eens een huis... Als een Amerikaanse presidentskandidaat op tv verklaart dat alle Nederlanders boven de 75 niet naar het ziekenhuis durven omdat ze dan een spuitje krijgen, wordt er om gelachen en dit wordt meteen als "zoete koek" geslikt. Hoe maak je iemand kapot? Vraag het de media. Iedereen weet toch hoe corrupt de boel in Indonesië is: deze persoon wordt gebruikt als bliksemafleider zodat anderen nu vrij spel hebben. Schande!!!

Weer uit zo een net behoorlijk dorp zeker?

Dat deze persoon 'goed werk' heeft verricht? Men kan er vanuit gaan dat die hele stichting (met Nederlandse staatshulp dus) niet in het leven is geroepen om juist misbruik te kunnen maken van kinderen. En dan nog, 'goed doen' als excuus gebruiken om deze smerige vuillakkerij goed te praten? Sinds wanneer kan men zich extra rechten kopen door ook eens wat goeds te doen? Verder is het in Azië voor sommige families heel normaal dat ze hun kinderen prostitueren voor geld, dus natuurlijk zijn die dankbaar omdat ze helaas niet beter weten of gewoon uit geldnood proberen te overleven. Deze persoon zou daarom alleen al extra gestraft moeten worden. En het gaat maar door, de beerput is eindeloos. Wie beschermt de kinderen tegen de Nederlandse smeerlappen? Dat zouden Nederlanders dus moeten doen. Het zal wel een taakstrafje worden en de 2e kamer veegt het gewoon weer van tafel. Niet belangrijk, de economie moet door, geen tijd, druk met zakkenvullen.

Geloof het maar niet dat hij heeft bekend. De politie te Bali staat bekend als onbetrouwbaar. Op het internet kun je van alles vinden over hoe het er daar aan toe gaat. Ik blijf erbij dat hij onschuldig is.

Bah... Inderdaad zoals een voorgaande schrijver zegt, langzaamaan ga je de hulpverleners schuwen. Velen kunnen toch de kwestbaren niet met rust laten. Walgelijk, ook gisteravond weer bij SBS 6 gezien hoe een ouwe viezerik schaamteloos zich vergrijpt aan jonge jongens, wanneer stopt dit nu eens?!

En de mensen die hem zo goed kennen, roepten: dat kan niet, hij is zo aardig. Hoe kun je je vergissen in de mens.

Hij is voor mij zo schuldig, die hoort niet meer terug te komen bij stichting Steun Kinderen, hij verdient zijn straf. En op de lijst zodat hij geen werk meer kan krijgen waar hij in contact kom met kinderen, zijn straf is te laag 5 jaar. Heb voor deze mensen geen goed woord over.

Die hulpverleners zijn vaak de ergste. Weg met die smeerlap.

Denk niet dat die man vrij hoort rond te lopen. De stichting eens goed onder de loep nemen. Er zijn nog een aantal mensen bij deze club aangesloten.

Hij heeft immers bekend. Al doet hij goed werk, hij moet per direct stoppen met het programma Stichting Steun Kinderen. En hier in Nederland op de lijst gezet worden, zodat hij niet meer in contact komt met kinderen. Hij is niet te vertrouwen en zijn straf mag voor mijn part hoger. Heb voor deze mensen geen goed woord over.

Waar mensen al niet toe in staat zijn om hun lusten te bevredigen.