- advertentie -

WK Kustvissen start dinsdag op strand Walcheren

WK Kustvissen start dinsdag op strand Walcheren

VALKENISSE - Het WK Kustvissen start dinsdag in Zeeland op de kust van Walcheren. Internationale teams met de vijf beste kustvissers van in totaal elf deelnemende landen strijden om de titel.


Hoewel veel mensen kustvissen of vissen op zich zien als mannensport, doen aan het WK sinds 2004 ook damesteams mee. In het Nederlandse damesteam, dat uit vijf vrouwen bestaat, zitten twee Brabantse dames en drie Zeeuwse.

Heren
De damesteams vissen op het strand van Valkenisse, de heren bij Domburg. Het WK Kustvissen duurt tot en met vrijdag.
laatste keer aangepast:
ma 15-10-2012, 18:15


regio:
Walcheren
delen:
WK Kustvissen start dinsdag op strand Walcheren

Reacties

beetje overdreven marc. bekijk de wereld eens van een positieve kant en kijk ook eens in de spiegel. eet jij geen vis of vlees .als je zo praat moet je ook geen kropje sla eten want dat is dan ook voor de dieren. we moeten de natuur wel in zijn waarde laten maar je kan ook te ver gaan. succes nederland en linda zorg dat je eerste word want dat is je grootste droom. m.vr.gr. peter uit poortvliet.

Ik ben visser van beroep, heb al heel wat vissen gevangen alleen die vis van de Staatsloterij heb ik helaas nog niet kunnen haken.

Helemaal mee eens!

Voor de lol een dier molesteren is géén sport! Het heeft helemaal niets met sport te maken. Jammer dat deze lieden niet bereid zijn om daar eens over na te denken en dat in te zien. Op de een of andere manier is het er ingesleten dat we het maar normaal moeten vinden. En als excuus wordt dan ook nog verteld "dat een vis niets voelt en dat hij er echt geen last van heeft". Een vis is een enorm gevoelig dier dat reageert op aanwezigheid van voedsel, andere dieren en stromingen. Het is bizar om voor je plezier zo'n dier een lekker hapje aan te bieden, hem vervolgens een haak in zijn bek te trekken, dan een flink stuk door het water te sleuren, het arme dier totaal machteloos en vol angst aan een lijntje op te hijsen, dan volgt er soms ook nog een gepeuter om de haak uit zijn lip of oog te krijgen. Daarna volgt vaak nog een heel gedoe om met de vis in de juiste positie op de foto te gaan. Het is echt banaal en Middeleeuws. Het heeft niets met sport te maken en zou verboden moeten worden. Geniet op een normale manier van de natuur en laat alle dieren in hun waarde en dus vrij rond zwemmen of rond lopen.