- advertentie -

Bewoners bezorgd over nieuw sportcentrum

Bewoners bezorgd over nieuw sportcentrum

ZIERIKZEE - Sommige bewoners van de Lange Blokweg in Zierikzee zijn bang dat het nieuwe sportcentrum daar verkeeroverlast gaat veroorzaken. Dat bleek gisteravond tijdens de presentatie van de plannen.


Het complex biedt straks onderdak aan een sport- en een turnhal, een zwembad, tennisbanen en een fitness. Bovendien komt er een parkeerterrein met 350 plaatsen. De gemeente werkt aan oplossingen om de extra verkeersstromen op te vangen, maar volgens verantwoordelijk wethouder Verseput zal het hoe dan ook drukker worden op de Lange Blokweg.

12 miljoen
Het nieuwe sportcomplex kost de gemeente 12 miljoen euro en dient ter vervanging van een verouderd sportcentrum in Zierikzee. Het zal worden geƫxploiteerd door een commerciƫle marktpartij. De bouw begint in maart volgend jaar en duurt anderhalf jaar.

laatste keer aangepast:
di 16-10-2012, 13:45


delen:
luister fragment: 

item sportcentrum zierikzee

Het nieuwe sportcomplex
Javascript is required to view this map.

Reacties

Ach, zolang het maar niet in vlissingen is, daar is het zo vol gebouwd dat er overlast is,irraties tegenovermekaar en de verdraagzaamheid. dus bouwen maar in zierikzee!

Dus de gemeente zierikzee heeft 12 miljoen over? En dat gaan ze dan inzetten zodat een commerciele partij daar winst mee kan gaan maken? Wat vinden de andere sportverenigingen en sportscholen daarvan? krijgen die ook een peperduur pand om te exploiteren ? en wie is de gelukkige commerciele partij dan? Is daar een open procedure voor zodat de goedkoopste het mag doen? Het is toch overheidsgeld van de burgers dat ten bate voor de burgers ingezet moet worden en niet voor een commerciele partij, dus die partij zal het tegen vrijwilligers minimum moeten doen. helaas is dat natuurlijk niet commerciel of gaat het toch om elkaar lekker veel baantjes toe te bedelen? En wie mag de bouw doen? Er is 12 miljoen onderling te verdelen dus de achterkamer zal wel druk zijn. en dat van uw belastingcenten. voor mij riekt het weer naar een volgend skihal schandaal in de maak. maar ja, waar de commercie de overheid overneemt moet het ook wel fout gaan ook natuurlijk. en ra ra wie mag de faillisementskosten weer dragen als het zover is? Juist, de belastingbetaler. stop toch met deze corrupte leegroof.

De gemeente heeft 12 miljoen beschikbaar om een sportcomplex te exploiteren. Nieuwbouw is uiteindelijk goedkoper dan renovatie en huidige locatie is meer geschikt. Er is gekozen voor commerciele exploitatie omdat dit minder belastinggeld kost. De aanbesteding voor de exploitant en aannemer zijn openbaar geweest. Iedereen heeft de kans om een zienswijze of bezwaar in te dienen. Voor alle inhoudelijke vragen wie wat doet zijn de antwoorden te vinden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.