- advertentie -

WK Kustvissen dinsdag gestart op Walcheren

WK Kustvissen dinsdag gestart op Walcheren

VLISSINGEN - Het WK Kustvissen is dinsdag gestart op Walcheren. Internationale teams uit zestien landen zijn naar Zeeland gekomen met de vijf beste kustvissers van hun land.


Aan het WK doen ook damesteams mee. In het Nederlandse damesteam zitten twee Brabantse dames en drie Zeeuwsen. Dat zijn Christel Verhage uit Westkapelle, Linda van de Velde uit Scherpenisse en Sylvia Wesdorp uit Stavenisse. Het WK Kustvissen duurt tot en met vrijdag.

Aas
Het aas voor het WK kustvissen wordt geleverd door een aantal Zeeuwse bedrijven. Topsy Baits uit Wilhelminadorp levert dagelijks 18 kilo kweekzagers, Seafarm uit Kamperland de mesheften en Bijl Zeeaas uit Sint Maartensdijk slikzagers.

Onbekend
Voor veel van de buitenlandse teams is het Zeeuws aas onbekend en daarom is er voor de start van de wedstrijden uitgebreid getest met het voor hen onbekende aas.

Vissen
Na de training van gisteren is het vandaag tijd voor het serieuze werk. De heren staan met hun hengels aan het strand bij Westduin. De dames proberen op het strand van Zoutelande zo mogelijk vis aan de haak te slaan.
laatste keer aangepast:
di 16-10-2012, 21:50


delen:

Reacties

Ik eet geen dieren. In de eerste plaats omdat ik het onnodig vind om dieren te laten lijden voor mijn eten. In de tweede plaats omdat dierlijk voedsel helemaal niet gezond is en voor veel ziektes zorgt, zoals hartinfarcten, leverziektes, nierfalen, herseninfarcten, diabetes, obesitas en kanker. Een mens heeft geen vlees of vis nodig om goed te functioneren. Er zijn zelfs succesvolle topsporters die vegetarisch eten. En wanneer ik af en toe melk, kaas of eieren gebruik dan is het altijd biologisch, omdat die dieren tenminste nog een fatsoenlijk leven hebben met voldoende ruimte en buitenlucht.

Fred, om respect te hebben voor natuur en dieren hoef je geen freek te zijn, zoals jij schrijft. Het is namelijk volkomen normaal om op een fatsoenlijke manier met natuur en dieren om te gaan. Dat jij dat blijkbaar niet inziet is nogal triest. En dat je ook nog vanuit het niets gaat roepen dat iemand niet werkt en dat hij geen normaal mens is zegt alles over jou.

Ik neem aan dat jij uit respect voor de natuur ook geen vis en vlees eter bent aangezien de meeste vis in een sleepnet uit de zee wordt gerukt en met duizenden tegelijk in de verdrukking zit. En een menig stuk vlees ook geen fijn einde heeft beleeft voor het op jouw bord terecht komt.

Dit is weer geschreven door een of ander natuurfreek die met zijn tijd geen raad weet zeker?

Ga gewoon werken net als een normaal mens!!!

Voor de lol een dier molesteren is géén sport! Het heeft helemaal niets met sport te maken. Jammer dat deze lieden niet bereid zijn om daar eens over na te denken en dat in te zien. Op de een of andere manier is het er ingesleten dat we het maar normaal moeten vinden. En als excuus wordt dan ook nog verteld "dat een vis niets voelt en dat hij er geen last van heeft". Een vis is een enorm gevoelig dier dat reageert op aanwezigheid van voedsel, andere dieren en stromingen. Het is bizar om voor je plezier zo'n dier een lekker hapje aan te bieden, hem vervolgens een haak in zijn bek te trekken, dan een flink stuk door het water te sleuren, het arme dier machteloos en vol angst aan een lijntje omhoog te hijsen, dan volgt er soms ook nog een gepeuter om de haak uit zijn lip of oog te krijgen. Daarna volgt vaak nog een heel gedoe om met de vis in de gewenste positie op de foto te gaan. Het is echt banaal en Middeleeuws. Het heeft niets met sport te maken en zou verboden moeten worden. Geniet op een normale manier van de natuur en laat alle dieren in hun waarde en dus vrij rond zwemmen of rond lopen.