- advertentie -

Schouwburgdirecteur Lievens teleurgesteld

Schouwburgdirecteur Lievens teleurgesteld

TERNEUZEN - In een eerste reactie laat schouwburgdirecteur Frans Lievens weten erg teleurgesteld te zijn dat de bouw van een nieuw theater niet door gaat in Middelburg.

Hij zegt dat hij wel wist dat er twijfels waren maar hij had deze beslissing niet verwacht.

"Natuurlijk brengt dit emoties met zich mee, ik moet dit nieuws eerst zelf verwerken en vervolgens met de gemeente Middelburg overleggen wat de volgende stap moet zijn. Middelburg heeft een lange schouwburgtraditie en we zijn het aan de bezoekers verplicht om een goede oplossing te bieden', aldus Frans Lievens.

Sinds juli van dit jaar staan de schouwburgen van Terneuzen, Goes en Middelburg onder leiding van Lievens.
laatste keer aangepast:
do 25-10-2012, 15:15


delen:

Reacties

Wij willen alleen 'n bioscoop in Hulst!

De heer Lievens is in elk geval niet van plan te stoppen met de exploitatie van de Middelburgse schouwburg. “Dat zou alles kapot maken”, aldus Lievens. “Voorop staat voor mij het belang van de theaterbezoekers”. Misschien moet hij ook denken aan het belang van de directe omwonenden, die week in, week out te maken hebben met de overlast van deze theaterbezoekers. De buurt krijgt dan per voorstelling meer dan honderd auto’s te verduren die allemaal tegelijk aankomen en willen parkeren in straten waar nauwelijks nog plaats is. Als je daar woont en je komt s’avonds voor elf uur met je auto thuis kan je parkeren wel vergeten en een plek gaan zoeken in de wijde omgeving. En geloof me, soms vind je de deze pas een paar kilometer verderop. Leuk, midden in de winter of bij regen, vooral als je al wat ouder of invalide bent!

Ik snap best dat dat lastig is inderdaad, alles vol geparkeerd. Echter, dit is wel inherent aan het wonen in de buurt van, in dit geval, de schouwburg. Zelf woon ik aan de kust, de hele zomer staat dan iedere straat vol geparkeerd. Ik ben verheugd over het feit dat er in Middelburg een theater bestaat, evenals het strand bij mij om de hoek. Die auto's neem ik dan maar voor lief.

Zou Frans geen kranten lezen? De economie zit in de min---de pensioenen staan onder druk--de arme Grieken moeten geholpen worden. Zouden we nu niet op de centjes moeten gaan letten? Hij zou eens met de banken moeten gaan praten!

Toon eens een keertje begrip. Okay, gaan we lekker ons best doen op de oude locatie. Het gaat om de inhoud, niet om het gebouw.

Die Lievens toch, met andermans geld iets opzetten is niet zo heel erg moeilijk, maar in deze economische crisis is het toch begrijpelijk dat zoiets niet kan. Als hij ondernemer wilt spelen accoord maar dan met eigen geldelijke middelen want de banken gaan ook niets geven! Zoek het maar fijn uit Frans!

Ik ken Frans al jaren als een integer persoon waar je altijd een goede oplossing voor een probleem mee kan bespreken. Dat hij nu teleurgesteld is snap ik maar al te goed. Iedere zakenman probeert ergens geld aan te verdienen, personeel moet tenslotte ook betaald worden en ieder heeft graag op tijd zijn geld op de rekening. Ik vind het al heel knap dat hij de schouwburgen rendabel kan maken, lukt bij de meeste gemeentes glad niet!

Lievens ontslaat alleen maar, mensen wat denk je zelf

Altijd leuk om directeur te spelen met andermans geld... Ik noem dit soort mensen "pleefiguren" omdat ze alleen maar kosten en niks opbrengen. Maatschappelijke aanhangsels die totaal nutteloos zijn. Bah.

Dat mijnheer Lievens teleurgesteld is vind ik erg jammer. Maar hij moet niet vergeten dat we midden in een economische crisis zitten, en dat nog wel in een provincie die veel geld moet reserveren voor een ambtenaren afvloeiings-regeling. Alles kan nu eenmaal niet zo doorgaan zoals het ging in betere tijden. Ben ik dan met mijn 3 jaar ambachtsschool slimmer dan de heer Lievens?

Betaalt hij het toch gewoon uit eigen zak, je bent ondernemer of niet .