- advertentie -

'Stadspark Molenwater Middelburg gered'

'Stadspark Molenwater Middelburg gered'

MIDDELBURG - Nu de nieuwbouw van een theater in Middelburg van de baan is, is het stadspark op de plek van het voormalige Miniatuur Walcheren gered. Dat zegt wethouder Saskia Szarafinski. Omwonenden hebben jaren gestreden om het stukje groen in hun buurt te behouden.


De gemeente Middelburg maakte dinsdag bekend dat er geen nieuw theater wordt gebouwd in het Molenwaterpark. De huidige schouwburg wordt opgeknapt en verbouwd. Volgens wethouder Saskia Szarafinski is het de bedoeling dat er in de toekomst een mooi park komt op het Molenwater. 'De raad moet nog beslissen, maar dat er wat met het park moet gebeuren, staat vast.'

Stadspark Molenwater
Caja Oldenburger van de vereniging Stadspark Molenwater is blij met de ontwikkelingen. Sinds 2008 strijden de vereniging om het park te behouden. 'Het werk is nu zeker niet klaar. Dit is de eerste stap. We hopen mee te kunnen denken over de inrichting van het park.'
laatste keer aangepast:
wo 17-10-2012, 18:45


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

reactie vereniging Stadspark Molenwater

Frietboer over de schouwburg

stadspark Molenwater
Javascript is required to view this map.

Reacties

Geholpen door de "crisis" is het met die megalomane plannenmakerij eindelijk afgelopen. Middelburg is een gewone provinciestad, en kan gewoon de schouwburg laten opknappen. Daar is niets mis mee. Dan nog wel graag een knap park er bij aanleggen. Die poltieke grootheidswaanzin heeft alleen onnodig veel geld gekost. Nu nog die halfgare woningbouwplannen zoals Essenveld op sterk water zetten, en de Mortiere eerst eens afmaken. Daarna maar eens even de kat uit de boom kijken, voordat er weer een of andere politieker in de Raad of B&W hals-over-kop eeuwige roem wil vergaren over de rug van de burger.

Goed nieuws: er komt geen nieuw theater in Middelburg. Nog meer goed nieuws? Het Stadspark Molenwater mag blijven!! Hiep hiep hoera!

Duur parkje, al die miljoenen voor het theater....

Leve het STADSPARK! ............ een prima ontwikkeling ............