- advertentie -

'Gamen goed voor ontwikkeling kind'

'Gamen goed voor ontwikkeling kind'

HEINKENSZAND - Sander van Balen heeft vanmiddag de Wii Battle gewonnen in de bibliotheek in Heinkenszand. De kinderen speelden om beurten het computerspelletje Mario Kart tegen elkaar. Er werd door zo'n 30 kinderen gestreden tussen de bibliotheken van Kapelle, Wemeldinge en Heinkenszand.


Volgens Andjenie Hanoeman, woordvoerder van bibliotheek Oosterschelde, heeft gamen een positief effect op de ontwikkeling van kinderen. De kinderen leren volgens hem bijvoorbeeld resultaatgericht werken en krijgen er beter strategisch inzicht door. Daarnaast leren kinderen ook omgaan met verschillende emoties. Bijvoorbeeld met teleurstelling, wanneer ze verloren hebben.
laatste keer aangepast:
do 18-10-2012, 08:50


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Vijfde editie Wii Battle in bibliotheek Heinkenszand

Vijfde editie Wii Battle in bibliotheek Heinkenszand

Reacties

Een paar uur per dag mag, maar buiten spelen zo als ik deed in mijn jeugd kan geen kwaad. Weet wel dat de tijden zijn veranderd. Vroeger had je dit niet en ging je vissen, fietsen en ja ook soms kattekwaad. Fikkie stoken ofzo. ja, crossen met brommers was ook leuk. Maar je was buiten en in beweging.

Overdrijven is ook een vak... misschien is het niet slecht voor de ontwikkeling, maar goed? Kunnen ze beter andere dingen samen doen, wat is er mis met een ouderwets bordspelletje? (begrijp me niet verkeerd, ik heb niks tegen gamen, ben er zelf dol op, maar niet overdrijven!)