- advertentie -

"Kustvissen is meer dan een hobby"

"Kustvissen is meer dan een hobby"

VLISSINGEN - Kustvissen is meer dan een hobby. Tenminste, dat vinden de kustvissers zelf. Het is een serieuze tak van sport, volgens de deelnemers aan het WK Kustvissen dat deze week in Zeeland wordt gehouden.

Aan het WK doen elf landen met elk vijf deelnemers mee en er is een apart WK voor damesteams, die het vaak nog beter doen dan de mannelijke concurrenten.

Hobby
Het vissen is meer dan ingooien en binnenhalen alleen. Hoe zit het viswater in elkaar? Wat voor aas, onderlijnen en lood gebruik je op welke plek? Dat en het constant er mee bezig zijn, zou kustvissen tot een topsport maken.

Topsport
Sportvisserij Nederland maakt een filmpje tijdens het WK kustvissen. De centrale vraag is of het topsport is. Volgens de verschillende deelnemers wel. "Alleen al over de duinen naar het strand lopen met alle spullen is al topsport," aldus Christel Verhage uit Westkapelle.

laatste keer aangepast:
do 18-10-2012, 21:45


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Nederlands kampioen kustvissen over het kustvissen

Danny Goossen, Nederlands kampioen kustvissen

Reacties

@Danny Goossen, genieten de vissen er ook van?

Beste Marc, dank voor uw reactie. Ik vis al geruime tijd en heb daarbij (en ik spreek ook namens vele vissers) nooit het respect voor de natuur verloren. Ik geniet zeer van mijn sport en de omgeving als kustvisser, en ga daarbij zeer zorgvuldig met mijn vangsten om, groet Danny Goossen.

Ook hij heeft recht op een mening. Alleen, als je bij zulke lieden even een paar minuten doorvraagt, blijken het vaak erg verwrongen meningen.

Vissen is een bizarre vorm van terreur door voor je plezier dieren te mishandelen, angst aan te jagen en te verwonden. Het heeft in de verste verte niets met sport te maken! Al zullen de lieden die zich er schuldig aan maken ongetwijfeld hun kop in het zand steken en vinden dat mensen er niet over moeten zeuren. Ook voeren zij vaak als excuus aan "dat vissen geen pijn voelen en er geen last van hebben". Dat is natuurlijk complete onzin, maar helaas slechts een manier om hun wangedrag tegenover zichzelf en anderen goed te praten. Ieder weldenkend mens ziet de bizarheid in van het voor je plezier dieren vangen en mishandelen. Laat dieren in hun waarde door hen met respect te behandelen en met rust te laten en vrij rond te laten zwemmen of rond lopen. Geniet van de natuur zonder haar schade aan te doen. Dat doe ik ook.

Dierenmishandeling is het.