- advertentie -

Raadslid Hoefnagels uit Hulst stapt over

Raadslid Hoefnagels uit Hulst stapt over

HULST - François Hoefnagels stapt na ruim twee jaar op als raadslid van Algemeen Belang Groot Hulst. Hij gaat verder als raadslid in de fractie Progressief Hulst.


De 73-jarige Hoefnagels zegt onder meer dat hij het niet altijd eens was met de partijlijn van Algemeen Belang, zoals in de keuze van de locatie voor de Willibrordusschool in de stad Hulst.

Overstap
Hoefnagels vertrekt naar Progressief Hulst omdat hij zich daar meer thuis voelt. Daarmee komt die partij nu op vier raadszetels, dat zijn er evenveel als Algemeen Belang Groot Hulst.
laatste keer aangepast:
vr 19-10-2012, 14:15


delen:

Reacties

Kan dat wel? De kiezers hebben toch op een partij gestemd. Deze stemmen kunnen toch niet door de gedachtenverandering van een raadslid naar een andere partij gaan... Dit lijkt me niet volgens de regels van onze democratie.

Ja hoor, dat kan. Is volledig in overeenstemming met de Kieswet. En als je het handig speelt, zou je er nog geld aan kunnen verdienen ook, en misschien gebeurt dat ook wel. Maar of het zo netjes is naar je kiezers toe, is nog maar de vraag. Je hebt dan nog wel je zetel, maar in feite heb je jezelf monddood verklaard, en bij een volgende kiesronde kun je het wel vergeten.

Deze man neemt toch niemand meer serieus in het land van Hulst. Hij is geloof ik al van 5 verschillende groeperingen lid geweest. Een draaikont 1e klasse! Met zijn ronselpraktijken in de zorgcentra, en instanties als de Sterre slaagt hij er toch telkens weer in om in de raad te komen. Francois nu is het goed geweest, ga genieten van uw oude dag, en de Hulster politiek zal een stuk geloofwaardiger worden.

Dit wordt dan zijn vierde club. Telkens als hij ergens zijn zin niet krijgt, hopt hij naar een ander. Dit zegt meer over de man zelf, dan over de partijen waar hij "op meegereden" heeft.

De politieke Kameleon wordt die toch genoemd? Kijken hoe lang hij het daar naar de zin heeft. Ben wel benieuwd wat het daarna wordt.

Moet je die nog serieus nemen? Lijkt wel een jojo, steeds van de ene partij naar de andere partij. Die kan het nergens aarden.