- advertentie -

Gevolgen voor Rabobank-Zeeuwen lijken beperkt

Gevolgen voor Rabobank-Zeeuwen lijken beperkt

OOST-SOUBURG - De sponsorstop van de Rabobank van de wielerploeg lijkt weinig gevolgen te hebben voor de Zeeuwse renners Marco Minnaard uit Wemeldinge en Nick van der Lijke uit Middelburg. Zij zitten in de opleidingsploeg waar de Rabobank wel sponsor van blijft.


De bank maakte vrijdagochtend bekend de professionele mannen- en vrouwenwielerploeg niet meer te steunen. Het is nog onzeker in welke vorm de opleidingsploeg in 2013 actief zal zijn in het peloton. Er zijn volgens Rabobank besprekingen om het team onder te brengen bij de wielerbond KNWU.


Raas
De profploeg blijft in 2013 nog wel actief in het peloton, maar niet meer met Rabobank als sponsor. Wat er daarna gaat gebeuren is onzeker. De bank was sinds 1996 sponsor van de profploeg. Jan Raas uit 's-Heerenhoek was destijds oprichter/manager van het team. In 2003 moest Raas vertrekken bij de ploeg.

Buschauffeurs
Bij de profploeg zijn twee Zeeuwse buschauffeurs in dienst: Piet de Vos en Kees Hamelink uit Heinkenszand. Vos was 17 jaar buschauffeur van de Rabobank-wielerploeg. Het nieuws over het afhaken van de bank als hoofdsponsor is bij Piet de Vos uit Heinkenszand dan ook hard aangekomen. "Ik was sprakeloos", aldus De Vos.

Onvermijdelijk
Sinds het begin in 1996 was De Vos als buschauffeur betrokken bij de ploeg. "Rabobank is altijd een goede sponsor geweest. Maar als je ziet wat er de afgelopen week allemaal naar buiten is gekomen dan is dat natuurlijk niet goed. Of het onvermijdelijk was? Ik denk het haast wel ja."

Toekomst
Bang voor zijn toekomst is De Vos niet. "Het is de vraag wat er nu gaat gebeuren. Misschien een doorstart, misschien gaan we een jaar in het wit verder, dat weten we nog niet. Ik blijf het liefst werkzaam in het wielrennen. Het zal wel even gek zijn als ik straks in mijn spiegel kijk en ik zie geen oranje bus meer..."
laatste keer aangepast:
za 20-10-2012, 13:40


delen:
luister fragment: 

Verslaggever Matthew Gideonse over de Zeeuwse Raborenners

Reactie van wielrenner Nick van der Lijke

Rabobankchauffeur Piet de Vos over stoppen Rabobank

Minnaard (links) en Van der Lijke

Reacties

Goed dat deze sport sowieso niet meer van geld van de spaarders - hypotheekhouders betaald wordt. Laat het geld maar terugvloeien naar de klanten en niet naar een sport. Straks wordt paaldansen ook nog door de Rabobank bekostigd

Heel goede zaak van de Rabobank, dappere beslissing. Dopinggebruik stopt vanzelf als sponsor en publiek zich terugtrekt.

Dit lijkt mij een beetje kort door de bocht. Wielersport zonder doping is mijn inziens niet mogelijk. Wat ook nog iets is om te weten dat wanneer je geen talent hebt je met doping echt niet beter gaat fietsen. Doping zorgt voor sneller herstel en spieraanwas maar alles begint bij talent. Het idee om de doping uit te bannen is kansloos. Doping wordt al gebruikt sinds de jaren dertig. Ik denk dat niemand de wielersport zonder doping wil, over tien jaar zal zeker uitkomen dat laatste Tour winnaar ook doping heeft gebruikt, er zijn namelijk zelf voedingstoffen waarin verkwikkende middelen zitten. Kortom, wielrennen is doping.

Een goede zaak dat rabo stopt, er moesten veel meer ploegen stoppen. Dat zou goed zijn voor de verziekte wielersport er zullen nog meer koppen moeten vallen in dat wereltje oa Raas, Smeets, Levevre en nog al handen vol van die figuren en dan kan de sport weer een beetje zuiver worden. Hopelijk stoppen nog veel meer ploegen.