- advertentie -

Zeeuwse blij met WK-titel kustvissen

Zeeuwse blij met WK-titel kustvissen

ZOUTELANDE - Twee keer goud voor Nederland bij het WK Kustvissen op Walcheren. Het Nederlandse herenteam en het damesteam zijn wereldkampioen geworden. Het wereldkampioenschap werd deze week aan de Walcherse stranden gehouden.


In het damesteam zaten drie Zeeuwse vissers; Linda van de Velde uit Scherpenisse, Sylvia Wesdorp uit Stavenisse, en Christel Verhage uit Westkapelle. De teams bestonden elk uit vijf wedstrijdvissers, in totaal deden er teams mee uit zestien landen.

Knijpen

De Nederlandse dames hadden een kleine voorsprong opgebouwd in de loop van de week, maar vrijdag knepen ze hem nog een beetje. Nadat in het begin van de dag alles fout ging, herstelden de dames zich goed en werden uiteindelijk wereldkampioen.

Voordeel

Volgens Linda van de Velde uit Scherpenisse waren de Nederlanders in het voordeel tijdens het kampioenschap, omdat ze een thuiswedstrijd hadden.

laatste keer aangepast:
vr 19-10-2012, 20:05


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Wereldkampioen Linda van de Velde over het kustvissen

Reacties

Ik ben verschillende keren op het strand tijdens, maar ook voor de wedstrijden wezen kijken, erg spannend allemaal, hartelijk gefeliciteerd met de titel wereldkampioen!!! Met hartelijke groet, Kees Dingemanse uit Koudekerke

Tja,ik had ook niet anders verwacht.