- advertentie -

Zeeuwse koffie wisselend van kwaliteit

Zeeuwse koffie wisselend van kwaliteit

OOST-SOUBURG - Bij de AD-koffietest zijn dit jaar geen Zeeuwse zaken in de prijzen gevallen. Espressobar Ko D'oooooooor in Middelburg krijgt met een 19e plek en het eindcijfer 8,5 de beste beoordeling. Volgens het testpanel wordt er in een ontspannen sfeer aandacht besteed aan een prima koffie en een volle, krachtige espresso.


De slechtste beoordeling in Zeeland, de 84e plek met het cijfer 4, krijgt het Sint Jacobs Café in Vlissingen. Volgens het juryrapport smaakt de koffie hier scherp en naar metaal. Ook worden de speculaaskruiden op de cappuccino maar matig gewaardeerd. Veel gekker moet het toch niet worden, staat er in het eindoordeel.

Huiskamer
Het testpanel is ook nog langs geweest bij koffiehuis 't Geveltje in Goes en het BP-tankstation langs de A58 bij Krabbendijke. 't Geveltje staat met een 6 op de 61e plek. De zaak doet het panel denken aan een huiskamer waar koffie wordt gedronken en iedereen tevreden is.


Karton

De koffie bij de benzinepomp staat met een 5,5 op de 68e plaats. De koffie kan er zeker mee door, al drinkt een kartonnen bekertje nooit optimaal, aldus de jury.

laatste keer aangepast:
zo 21-10-2012, 17:40


delen:

Reacties

St. Jacobs cafe is duur maar wel goed,,.... da's mijn ervaring.... o ja en de beste huisgemaakte appeltaart van Zeeland.

Wie de keuring hebben uitgevoerd staat netjes in het AD. De keurmeesters zijn experts en niet zomaar van straat geplukt. Bij elk van de bezochte/geteste gelegenheden staat netjes vermeld waar het rapportcijfer op gebaseerd is.

Koffie en smaken verschillen. Een kop koffie met de snelfilter, espresso of een cupje, merk en vooral de sterkte kunnen veel uitmaken. Wel vind ik dat je soms wel erg veel betaald voor een klein kopje en je voor dezelfde prijs op andere plekken een net zo goede kop koffie krijgt maar met meer inhoud. Dit is een steekproef en zoals eerder gezegd, smaken en merken, de sterkte en zwart of met melk/suiker kan veel uitmaken. Een 8,5 is heel goed.

En wie denken dat panel dan wel te zijn? Hoezo zouden krantejongens dan verstand van koffie hebben? Die krant van hun lees ik toch ook nooit, dus wat weten die kantoorklerkjes ervan eigenlijk? Omdat ze op kantoor werken en de algemene mening in nederland is dat op kantoren niet veel gewerkt wordt maar voornamelijk koffie gezopen? Jups die bij de frietboer en pomp denken goede koffie te vinden? Wat een kansloze actie. Als je dat denkt, dan heb je duidelijk de bonen verstand van koffie. Maar ja, toch weer ff reclame gemaakt voor het AD, gratis, met hulp van OZ. En dat is duidelijk belangijker dan enige kennis van koffie. Koop AD, koop het AD! Volgende maand weer de AD oliebollentest zeker? Ja, bij het AD werken echte journalisten die sociaal belangrijke dingen onderzoeken zoals een beetje rondrijden in Nederland en de nietsnut uithangen en koffie drinken voor dik geld. Lees maar na, het verschil tussen die gezelligehuiskamer waar iedereen tevreden is en een benzinepomp waar je niet eens kan zitten met je kartonnen bekertje is, wel een halve punt verschil! Moet niet gekker worden! En anderen een dikke 8? Het riekt mij gewoon naar omkoperij of een panel dat er een zooitje van maakt. Het zal allebei wel zo zijn. Weg dus met deze corrupte zakkenvullende randstad jups, ik haal wel een gratis testbakkie bij de supermarkt! Prijs-kwaliteit echt wel beter dan welk koffiehuis of friettent of openbaar toilet automaat of weet ik wat. Maar zo clever was het AD nog niet.

Welke belangen hebben de zgn keurmeesters? Zijn het gekwalificeerde mensen?

Wat een slecht onderzoek van het Algemeen Dagblad. Willen de zgn keurmeesters zich bekend maken alsmede hun belangen! St Jacobs heeft perfecte koffie! JOHANNES