- advertentie -

Waarschuwing voor bronstige damherten

Waarschuwing voor bronstige damherten

OOST-SOUBURG - Staatsbosbeheer waarschuwt voor het gedrag van bronstige herten op de Kop van Schouwen-Duiveland. De dieren hebben alleen nog oog voor elkaar en lettten niet meer op hun omgeving.

Eén van de dieren stak onverwacht een weg over en werd aangereden. Daarbij vond het hert de dood. Ook is een dood hert aangetroffen in een sloot. Boswachter Dirk Fluijt van Staatsbosbeheer roept automobilisten op alert te zijn en hun snelheid aan te passen.

laatste keer aangepast:
ma 22-10-2012, 14:20


delen:
luister fragment: 

Boswachter Dirk Fluijt

Reacties

Sommige mensen denken,dat de wereld alleen van hun/ons is.

Harry, helemaal mee eens van mij mogen er in Reimerswaal ook wel wat rondlopen, prachtige dieren.

Dieren blijken belangrijker te zijn dan mensen. Het zal je auto maar zijn waar zo'n beest tegen loopt. Kun je weer jaren gaan sparen. Ik vind dat we het rijk of de groene rakkers hiervoor aansprakelijk moeten kunnen stellen.

Tis hier doorlopend "bronst". Overpopulatie in de Westhoek. In de zomer zijn het de toeristen, velen met deze eigenschap en in het naseizoen deze dieren.

Bertju, dan kunnen zij samen met alle kikkers en padden hand in hand oversteken. Bedoel jij dit zo?

Prachtige beesten. De grootste in het wild voorkomende dier in Nederland volgens mij. Altijd weer mooi als je ze in het wild onverwachts tegen komt.

Mensen vernielen alles op aarde, maar dat wordt waarschijnlijk niet beseft. Zullen we die dan maar afschieten? Als je geen respect voor de schoonheid van de natuur hebt, wat een armzalige geest heb je dan. Bah.

Zouden jullie er geen oversteekplaatsen voor maken met stoplichten erbij, dan kun je ze op de knop leren drukken. Afschieten die bende, want ze vereneweren de tuinen, maken schade die de gemeenschap en verzekeringen een hoop geld kost.

Wat een stoere praat met weinig inhoud. En dat is niet alleen in de tekst!

Zeker geen dierenvriend?

Dadelijk wordt de boswachter nog aangerand.

Hem kennende, zal hij daar niet bang voor zijn!