- advertentie -

Rabo-renner Van der Lijke uitgescholden

Rabo-renner Van der Lijke uitgescholden

OOST-SOUBURG - Rabobank-renner Nick van der Lijke is zaterdag tijdens een training nageschreeuwd en uitgescholden. Dat zei de 21-jarige wielrenner van de opleidingsploeg zondagmiddag in het programma Zeeuws Diep Sport bij Omroep Zeeland.

"Ze schreeuwen van alles. Ik krijg een hoop reacties en geschreeuw. Dat vind ik wel heel erg jammer", aldus de Middelburger, die trainde in het Rabobank-tricot. "Ik heb er eigenlijk helemaal niks mee te maken want ik kom zelf uit de opleidingsploeg. Het is gewoon heel erg kortzichtig vind ik, om renners dan uit te gaan schelden."


Rabobank maakte vrijdag bekend dat het stopt als sponsor van de professionele wielerploegen. Volgens Van der Lijke is het daarvoor zelden voorgekomen dat hij negatieve reacties kreeg op straat.

laatste keer aangepast:
di 23-10-2012, 15:25


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Rabo-renner Van der Lijke uitgescholden

Reacties

Schelden geeft niet joh, laat die leeggangers toch bezig. Jij weet voor jezelf dat je zuiver je sport bedrijft en dat heeft niets te maken met wat Lance en al zijn collega's destijds hebben geflikt. Ik weet niet wie er gescholden heeft maar zal wel weer niet het beste soort mensen geweest zijn die je tegenwoordig op straat tegenkomt. Elk dorp/stad heeft tegenwoordig bepaalde soort mensen die maar wat rondhangen op straat en vanalles en wat tegen de maatschappij hebben. Ze kunnen het gewoon niet hebben dat jij gedisciplineerd en gepassioneerd een mooie sport bedrijft en daarvoor betaald krijgt. Er bestaat geen RESPECT meer onder bepaalde groeperingen.Keep on going with your Passion !

De meeste staan allemaal stijf van de pillen, geen euro meer geven aan deze sport. De baas van rabo Dhr. P Moerland kan dan de naastgelegen villa er bij kopen? Hij woont al zo klein en uitbreiding is dan noodzakelijk, of wordt er weer Rabo-personeel ontslagen in de toekomst? En Pietje maar uitbreiden in de duinen van Haamstede. Regering grijp eens in, door de bonussen van Pietje eens te verlagen.

Nick, nu is de zaak Armstrong nog vers en ligt bij veel (sport)-mensen nog gevoelig, volgend jaar staan we weer massaal op de Alpe d'Huez te genieten van deze prachtige sport en is alles weer vergeten en vergeven... gewoon doorgaan dus!

Kan me goed voorstellen dat dit gebeurd, als ik zie hoe renners zich gedragen.

Nick,
Je moet het je niet aan trekken dat gescheld.
Het schelden zegt meer over diegene die scheld , dan over jouw.
Maar wanneer je voetballer was geweest had je vast meer
steun gehad want voetballers zijn bijna goden, maar ja
dat zijn we bijna gewoon.
Sterkte met je sport en hou je sport schoon.

Ik vind het echt belachelijk dat deze jongen en andere Raborenners worden uitgescholden.
Wat er in het verleden is gebeurd hebben deze jongens niets mee te maken.