- advertentie -

"Bio-mossel is misleidend"

"Bio-mossel is misleidend"

YERSEKE - De introductie van de bio-mossel is misleidend en stelt 'gewone' mosselvissers in een kwaad daglicht. Dat zegt mosselkweker Jos van Damme uit Yerseke. Volgens Van Damme zou de consument hieruit kunnen opmaken dat er verschillende mosselen zijn, maar is dat niet het geval.


De bio-mossel wordt op de markt gebracht door mosselbedrijf Krijn Verwijs uit Yerseke. De 'Premium Bio Mosselen' zijn afkomstig uit de Ierse wateren en hebben als enige het bio-label gekregen. Voorwaarden voor dat label zijn dat boten varen met een constante snelheid, geschilderd zijn in natuurkleuren en het dek reinigen met ecologische producten.

Gezocht
Volgens Van Damme wordt bij de consument ten onrechte de indruk gewekt dat bij de vangst of verwerking van de 'gewone' mossel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. De term 'bio-mossel' is volgens hem gezocht en legt ten onrechte een link naar biologische landbouwproducten.
laatste keer aangepast:
wo 24-10-2012, 12:35


regio:
Bevelanden
delen:
'Bio-mossel' is misleidend, vindt mosselkweker

Reacties

Mijn buurvrouw heeft al jaren een bio-mossel en is wel een beetje misleidend maar erg vind ik het niet.

Helemaal niet misleidend. Het gaat toch ook over de manier waarop het gemaakt wordt. Ik proef bijvoorbeeld ook geen verschil tussen scharrelei en batterij ei, maar wil toch liever dat scharrelei. Want je denkt erbij na, waar het vandaan komt.

Misschien is de term scharrelmossel beter?

Allemaal flauwekul, is er maar 1 die rijk wordt en dat is de mosselboer 7.50 per kg wel effe nadenken.

Gaan ze straks in Yerseke op de vuist zeker? Een zeeuw dult geen concurentie denk ik.

Er zijn mensen die willen alles bio eten maar in veel gevallen worden ze vaak voor de gek gehouden en betalen ze meer geld voor hetzelfde produkt. Heel dat bio gedoe is in veel gevallen oplichterij.

Ik ken de feiten niet in dit geval niet. Maar ik weet wel dat woorden als duurzaam en bio tegenwoordig ook misbruikt worden om een product aan te prijzen, terwijl dat in veel gevallen niet terecht is. Op deze manier wordt het voor de consument moeilijk gemaakt om te onderscheiden wat nu werkelijk duurzaam en biologisch (EKO) is en wat niet.

Wat van ver komt is meestal lekkerder, beter, maar vooral veel duurder...