- advertentie -

Verdachte aangehouden voor dood Axelaar

Verdachte aangehouden voor dood Axelaar

TERNEUZEN - De politie heeft een 32-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden in verband met de dood van een 86-jarige Axelaar die dinsdagochtend in Westdorpe werd gevonden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van John Smidt uit Axel.


Het lichaam van Smidt werd dinsdagochtend in de sloot bij de Vissersverkorting in Westdorpe gevonden. Eerder werd hij in de nacht van maandag op dinsdag als vermist opgegeven.

Auto
De Axelaar is volgens de politie onder verdachte omstandigheden verdwenen toen hij zijn hond uitliet. Ook de auto van de man is verdwenen. De politie is nog steeds op zoek naar de auto, een grijze Mitsubishi Charisma met kenteken 10 - PF - RT.

Verder onderzoek
De verdachte is overgebracht naar Torentijd in Middelburg voor verhoor. De politie gaat verder met het onderzoek omdat de auto van het slachtoffer niet bij de aangehouden man is aangetroffen en nog steeds niet is gevonden. Daarom vermoedt de politie dat er nog anderen bij dit misdrijf betrokken zijn.

Hond
Omwonenden hebben vannacht rond 02.00 uur bij de hondenuitlaatplaats aan de Eisenhowerlaan hondengeblaf gehoord. Ze troffen een loslopende hond aan en zagen een hondenriem, een pet en een plas bloed op de grond. De hond en pet werden herkend als van de 86-jarige man.

Recherche
De gealarmeerde politie trof de man niet thuis aan en is onmiddellijk een groot onderzoek gestart. Zo deed de forensische recherche onderzoek op vier plaatsen: op de Eisenhouwerlaan, Lageweg en Gerbrandylaan in Axel en de Vissersverkorting in Westdorpe.

Westdorpe
Het lichaam van de Axelaar is gevonden aan de zuidwestelijke kant van Westdorpe. Het is niet de eerste keer dat er een dode werd gevonden in Westdorpe. Eerder werd het lichaam van Michael ten Napel ten noorden van het dorp gevonden.
laatste keer aangepast:
wo 24-10-2012, 11:55


delen:
luister fragment: 

Reacties van dorpsbewoners op de dood van de 86-jarige Axelaar

De politie over de vondst van het stoffelijk overschot in Westdorpe

Verslaggever Anoek de Gardeijn over het onderzoek in Axel

Bejaarde man vermist in Axel

Reacties

Je ziet hier toch nooit enige politie op straat meer, we zijn hier gewoon vogelvrij! Behalve als je 's morgens naar je werk rijdt en ze met hun lasertjes de staatskas moeten vullen... Schandalig!

Alles moét en zál naar 24/7 hedentendage, wordt ons door groenlinks door de strot geperst en als dan een man die gewoon 's avonds zijn hondje uitlaat - even daarvanuitgaande - 't leven daarbij inschiet zou hem dit verwijtbaar zijn? De acties moeten al niet gekker worden maar zulk geblaat lijkt me ook kansloos.

Is ook wel heel erg vreemd om daar je hond uit telaten, zal dat misschien geen ontmoetingsplaats zijn geweest? Heel vreemd en 10 km verder op gevonden dus extra sectie uitrichten.

Moord, diefstallen, overvallen, inbraken... Axel City is echt badass.

Arme buurman en sterkte voor zijn familie. Arme hond.

Wat bedoel je dat men niet heeft kunnen voorkomen dat de man om het leven is gekomen? De buren hebben eerst gekeken wat er aan de hand was en de politie gebeld, die zijn eerst naar zijn huis gegaan en dan pas verder gaan kijken. De man is gevonden door een boer, die naar zijn veld reed. Je weet niet hoe en wat en dit komt uit de berichtgeving. Jammer dat het zo loopt, zonde voor de man. Hij weet het nu niet meer, maar voor familie, de buren en kennissen is het een nare belevenis.

Het kan best dat de hond er al langer zat en de buurtbewoners toen pas belde na een tijdje.

Allereerst heel veel sterkte aan de familie, vrienden en bekenden. Gewoon onbegrijpelijk dit....

Wat een nare berichten weer, sterkte aan familie, vrienden en bekenden van de man. De poltie kan best nog meer actief zijn 's nachts en patrouileren met meerdere auto's.

Het is niet veilig meer als je de berichten van de laatste jaren hoort. Overvallen, winkels en ouderen en wat halen ze er mee veel ellende en dat voor soms een luttel bedrag!

Vreemd dan een oudere in deze tijd zijn hondje daar nog uit gaat laten. Moet ieder voor zich weten natuurlijk, maar als er dan zulke dingen kunnen gebeuren, dan zou je toch 2 keer moeten nadenken. Dan maar in de tuin en het even opruimen.