- advertentie -

Ontslagen bij Dow Benelux in Terneuzen

Ontslagen bij Dow Benelux in Terneuzen

TERNEUZEN - Door een grote wereldwijde reorganisatie binnen Dow Chemical verdwijnen ook banen bij Dow Benelux in Terneuzen. In de hele Benelux raken de komende 2 jaar ongeveer 200 mensen hun baan kwijt, hoeveel mensen in Terneuzen worden ontslagen is nog niet duidelijk.


De ontslagen vallen vooral bij ondersteunende diensten zoals laboratoria, kantoorpersoneel en de technische diensten. Het personeel van de circa 20 fabrieken die Dow in Terneuzen heeft staan, worden niet getroffen door de reorganisatie.

Arbeidsplaatsen
Dow sluit fabrieken in Delfzijl en Tessenderlo in Belgiƫ. Dit kost 143 arbeidsplaatsen. Waar de overige 60 banen verdwijnen wordt de komende maanden verder uitgewerkt.

Kostenbesparingen
De ingreep moet Dow Chemical helpen de zwakke economische omstandigheden het hoofd te bieden. Het bedrijf mikt wereldwijd op kostenbesparingen die oplopen tot een half miljard dollar.

Styrofoam-fabriek
Begin dit jaar verdwenen ook al tientallen banen bij Dow door het sluiten van een styrofoam-fabriek en een eerdere wereldwijde afslanking van de chemiereus.
laatste keer aangepast:
wo 24-10-2012, 22:55


delen:
Dow Chemical
Javascript is required to view this map.

Reacties

Wullem, jij hebt het ook door hoe ze de werkende mensen en ondernemers afslachten hier in nederland bedrijven vertrekken massaal uit nederland simpelweg omdat de lasten hier veel te hoog zijn. Er gaan enorme klappen vallen ook onder de horeca. Mensen hebben geen geld meer over voor luxe dingen. Lekker met zn allen in de ww en de bijstand, in handje ophouden, nee het gaat zo goed in nederland. Gewoon schandalig hoe ze hier de werkende mensen afstraffen

Het gaat niet goed in Nederland (en dus ook niet in Zeeland). Zalco failliet, Thermphos balanceert op rand afgrond, dreigende ontslagen bij Dow Terneuzen, sluiting Ford-fabriek Genk (wegvallen zeer veel werk voor Cobelfret Vlissingen-Oost) etc. etc. Maar gelukkig dat er enkele "top-attracties" zijn bijgekomen voor de toeristen, zoals een rondvaart op een aftands vaartuig door de havens van Vlissingen-Oost (lekker van dichtbij opsnuiven van de gezonde uitstoot van o.a. Thermphos...) en sinds gisteren de met veel hoogwaardigheidsbekleders-vertoon (met de nodige gemeenschapsgeldkosten) herplaatste grenspaal bij Retranchement.. What's next? Oh ja, culinair lopen we voorop in Zeeland. Maar dat zijn nu niet bepaald restaurants voor de gemiddelde Zeeuw met zijn gemiddelde portemonnee. Dat zijn uitsluitend restaurants voor puissant rijke Belgen en Nederlanders. We zullen met z'n allen moeten interen en het zou goede sier geven indien bestuurders en politici hierbij het juiste voorbeeld zouden geven. Geen etentjes van gemeenschapsgeld in één of ander toprestaurant na één of andere (totaal onbenullige) onthulling (b.v. van een zoekgeraakte en teruggevonden grenspaaltje ergens in de modder van Zeeuws-Vlaanderen) o.i.d. maar gezellig samen een patatje met kroket/frikandel en een sinasje consumeren in een cafetaria/eetcafé en ..... uit eigen portemonnee betalen. (En dit communiceren naar de media/bevolking). Dán komen we weer enigszins op de goede weg om het vertrouwen in bestuurders/ politici/directeuren te herstellen, want dat vertrouwen is totáál maar dan ook totáál verdwenen. Althans bij mij. De Zeeuwse bestuurders/politici/directeuren lopen landelijk voorop in het geven van het slechte voorbeeld. Ze vegen hautain hun kont af met het "geneuzel van het gepeupel". Maar dat kan zich ook omkeren. Wie kaatst kan de bal verwachten.

Zeer suggestieve titel die geen enkele binding heeft met het artikel of de werkelijkheid. En zo is de media weer de opruiende factor.

Met de mening eens dat dit suggestief is niemand is nog op de hoogte gesteld en de media heeft al zijn mening gevormd beetje voorbarig!