- advertentie -

Inwoners richten stichting voor Dokje van Perry op

Inwoners richten stichting voor Dokje van Perry op

VLISSINGEN - Vlissingen krijgt er een nieuwe stichting bij, de 'Stichting Maritiem Erfgoed'. Binnen de stichting zouden het Dokje van Perry, de Scheldekraan en de Stichting Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen' kunnen worden ondergebracht.


Voordat het zover is, wordt eerst de 'Stichting Exploitatie en Beheer Dokje van Perry' opgericht. De stichting, een initiatief van enkele Vlissingse inwoners, gaat het beheer en onderhoud van het Dokje van Perry namens de Gemeente Vlissingen uitvoeren.

Restauratie
Het Dokje van Perry ligt op het Scheldeterrein en is onlangs gerestaureerd. Het Perrydok dateert uit 1705 en is het eerste droogdok op het vaste land van Europa.
laatste keer aangepast:
wo 24-10-2012, 15:10


regio:
Walcheren
delen:
Javascript is required to view this map.

Reacties

Dikje van Perry is van iedereen! Zolang het gajes maar de stad uit drijft! Maar het Scheldeterrein moet zo nodig volgebouwd worden ivp iets ouds afbreken... mensen hebben graag lucht en geen lucht van mekaar.

Vlissingen heeft met de aankoop van het Scheldeterrein zich een molensteen om de hals gedaan. (Dankzij wethouder Poppe) Denk daarbij aan de Timmerfabriek, de Scheldekraan, het Dokje, de diverse heilig verklaarde loodsen en last but not least de woningbouwexploitatie op het Scheldeterrein.

Je kan ook zeggen dat dit soort zaken het onmetelijk dodelijk saaie Vlissingen net iets interessanter maken. Het is nu eenmaal ook een stukje geschiedenis. In Hellevoetsluis is hetzelfde gebeurd (droogdok), zonder protesten. Maar daar kijkt men anders tegen zaken aan, waarschijnlijk. Je zou op die manier ook bijvoorbeeld de SGB op kunnen doeken. Ook allemaal ouwe troep.

Belachelijk, dit is alleen maar om subsidie te krijgen om die oude troep in stand te houden.