- advertentie -

Met een verstandelijke beperking naar middelbare school

Met een verstandelijke beperking naar middelbare school

VLISSINGEN - Op het Scheldemond College in Vlissingen volgt een 20-jarig meisje met een verstandelijke handicap met succes een normale middelbare schoolopleiding.


Samantha Weppner is een cliƫnte van zorginstelling Arduin en heeft, met enige hulp, ook de basisschool op een normale manier gevolgd.

Inclusief onderwijs
Samantha krijgt op school ondersteuning van haar begeleider van Arduin, maar ook van haar klasgenootjes. Deze vorm van leskrijgen heet Inclusief Onderwijs en is al in diverse landen een succes. Scheldemond en Arduin hopen dat het succesverhaal van Samantha een voorbeeld is dat door andere scholen gevolgd zal worden.
laatste keer aangepast:
wo 24-10-2012, 20:55


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Een verslag van Pim van den Berge

Met een verstandelijke beperking naar school

Reacties

Prachtig. Als moeder van een inclusief kind (kai) geef ik Samantha en Marlies een groot aplaus. Ik heb Samantha al eens mogen ontmoeten en het is een topper! Veel plezier op school! Je bent een groot voorbeeld!

Wat super dat het allemaal is doorgegaan! Succes Samantha!

Super!

Hee lieverd! Goed hoor! Zie je morgen weer op school! xxx :D Lotte !

Hartstikke knap Samantha Heel veel succes met je opleiding

Hoi Samantha. Super goed gedaan meissie, ga zo door. Hopelijk volgen er meer scholen die dit gaan doen. Dikke kus van mij.

Heel goed, want ze moeten steeds in een hoekje gezet worden, dat zouden je met die zakkenvullers moeten doen, waarvan hun buik uitpuilt.