- advertentie -

Stille tocht voor gedode Axelaar

Stille tocht voor gedode Axelaar

AXEL - In Axel wordt maandagavond een stille tocht gehouden voor de 86-jarige John Smidt die eergisteren slachtoffer is geworden van een misdrijf. De stille tocht vertrekt maandag om 19:00 uur bij het gemeentehuis in Axel.


"Het is gewoon verschrikkelijk wat er is gebeurd en ik vind dat we dit niet zomaar ongemerkt aan ons voorbij moeten laten gaan", zegt mede-initiatiefneemster Nathalie Vink. "De man was heel lief en heel zorgzaam voor anderen. Diegenen die hem kennen zeggen dat allemaal. Het is heel erg wat er is gebeurd."

Verdwenen
In de nacht van maandag op dinsdag verdween John Smidt, zijn lichaam werd dinsdagochtend gevonden in een sloot bij Westdorpe. Woensdag werd zijn auto aangetroffen in Axel.

Bloemen
Terwijl het onderzoek bij de woning van Smidt voortduurt, hebben meerdere Axelaars bloemen gelegd in de voortuin van de gedode Axelaar.
laatste keer aangepast:
do 25-10-2012, 20:20


delen:
luister fragment: 

Initiatiefneemster Nathalie Vinke over stille tocht voor gedode Axelaar

Stille tocht voor gedode Axelaar
Axelaars leggen bloemen voor John Smidt

Reacties

Zijn er nu al meer feiten bekend over de moord op deze man? Mocht blijken dat hij echt op een gruwelijke manier om het leven is gekomen, zeg ik doen. Maar in wat voor zaken zat deze man verwikkeld? Niemand die het tot nu toe weet. Uiteraard mag je niemand van het leven beroven. Dat moet afgestraft worden, maar wat is nu de werkelijke oorzaak?

Een stille tocht om dit te herdenken en onvergeetbaar te maken....

Ik sta met ongeloof in mijn straat (Gerbrandylaan) te kijken en verneem het slechte nieuws over John. John was een goeie buren, die deed niemand een vlieg kwaad! Mijn moeder en ik spraken vorige week nog over hem, dat we het geweldig vinden dat hij op zijn leeftijd nog alles zelf deed. Op vakantie gaan, zijn hondje uitlaten. Ik kan niet geloven dat dit hem is overkomen, ik vind het geweldig dat er maandagavond een stille tocht word gehouden. Ik doe er zeker aan mee.

Dank voor dit mooie initiatief. Dinsdagavond hebben we via Opsporing Verzocht het verschrikkelijke bericht gekregen van de dood van mijn vader's jeugdvriend en onze jarenlange buurman. Er is een Amsterdammer doodgegaan, waarom moest dit gebeuren? Wij denken aan je John.

Ik kan het me nog steeds niet voorstellen dat het zomaar gebeurd heel veel sterkte aan de familieleden van de overledene. Dit gun ik niemand toe met heel m'n hart. Mvg Jannet en Pedro, Westdorpe

86 jaar......het is toch niet normaal dat je zelfs als een oudere niet meer veilig bent. Waar zijn de normen en waarden gebleven. Steeds vaker hoor je over gewelddadige overvallen op ouderen. Te gek voor worden.

Ik vindt het in principe prima dat er een stille tocht gehouden wordt, dat moet ieder voor zich weten. Maar ikzelf ben niet zo voor stille tochten tot nader onderzoek is gepleegd. Wat is er precies aan de hand? Niemand mag het leven van iemand afnemen en dat moet strafbaar zijn. Maar hoe meer aandacht er wordt besteed aan zulke incidenten, hoe meer labiele mensen het idee krijgen als ik iets doe wordt er aandacht aan besteed. Nee ik ben niet zo voor stille tochten...Maar voor ieder die eraan meedoet heb ik begrip.