- advertentie -

Twee bestuursleden hoofdklasser Hoek stappen op

Twee bestuursleden hoofdklasser Hoek stappen op

OOST-SOUBURG - De bestuursleden Frank Martens en Ad van Langevelde van voetbalclub Hoek zijn opgestapt. Martens en Van Langevelde zijn het er niet mee eens dat de eerste selectie van de hoofdklasser één keer per week op het hoofdveld gaat trainen.


Hoek laat in een persbericht weten dat Martens en Van Langevelde geen verantwoordelijkheid willen nemen voor deze beslissing. Ze denken dat het hoofdveld de extra belasting niet aan kan.

Te klein
Trainer Eric Hellemons van Hoek wil met zijn selectie graag op het hoofdveld trainen omdat het reguliere trainingsveld te klein is.

Kunstgrasvelden
Hoek wil de accommodatie graag aanpassen. De club wil graag twee nieuwe kunstgrasvelden aanleggen, maar de onderhandelingen met de gemeente Terneuzen leverden voorlopig niets op.

Betreuren
Het bestuur van Hoek betreurt het opstappen van Martens en Van Langevelde.
laatste keer aangepast:
zo 28-10-2012, 20:10


delen:
Hoek

Reacties

Kunstgras kost geen 500.000 euro. Je hebt dit al voor 300.000 euro al je dit tenminste niet aanbesteed en dure adviesbureau's en inkooporganisaties. Nog een hoop geld maar onderhoud is ook veel goedkoper. We hebben zelf eens onderzoek gedaan voor onze voetbalclub dus weet waar ik het over heb. Daarnaast scheelt het een hoop druk op de vrijwilligers want lijnen trekken is er niet meer bij en rest gaat machinaal. (maaien kost meer gedl en tijd). Kunstgras verdien je letterlijk met alle kosten van onderhoud etc. binnen 10 jaar terug plus voordeel van minder aflastingen zoals bij regen. Dat verhaal dat ze geprivatiseerd zijn is inderdaad een punt maar dit geld ook voor Axel en Terneuzen. Axel wordt straks wel geholpen? En ook Terneuzen zal in toekomst geholpen worden. Hoek is "Het uithangbord" ( ik ben trouwens geen supporter van Hoek maar voetballiefhebber) van Zeeuws-Vlaanderen, en als je ziet hoeveel de lokale overheden gedaan hebben in Walcheren, en hoe Terneuzen hier mee om is gegaan is echt dieptriest. Nu wordt het helemaal een probleem met al die bezuinigingen en aanvullen van verliezen Dethon. Nu kan Terneuzen zich een steun niet veroorloven in crisistijd. Maar dit geld dan ook voor andere verenigingen.

Is het ook niet een beetje ongelooflijk dat er in heel Zeeuws Vlaanderen geen één kunstgrasveld is? Volgens mij moeten de gemeenten zich schamen dat dit anno 2012 nog niet is gerealiseerd. Duidelijk voorbeeld van verkeerde besteding van overheidsbeleid.

1. een kunstgrasveld kost ongeveer 500000 euro. Het gewone veld ligt er al dus dat kost niets meer. Onderhoudsintensiteit van een kunstgrasveld ligt hoger dan van een gewoon veld. (borstelen) het kunstgrasveld moet dan ook meer dan 20 jaar in gebruik zijn om rendabel te worden en welk kunstgrasveld dat met studs belopen wordt gaat 20 jaar mee? Ah ja dat weet niemand want ze liggen er zolang nog niet. 2. Het voetbal op een kunstgrasveld is totaal verschillend van het voetbal op een gewoon veld, noem het maar salonvoetbal 3. Hoek is geprivatiseerd en werd door de gemeente volledig uitbetaald voor alle toekomstige onkosten. En nu gaan ze aankloppen bij de gemeente om nog eens 500000 te investeren in een club die op eigen benen wou staan?