- advertentie -

Stadsraad: Axel is niet onveilig

Stadsraad: Axel is niet onveilig

AXEL - De stadsraad van Axel herkent zich niet in de geluiden dat Axel onveilig zou zijn. Na overvallen op een snackbar en een kledingwinkel, en de gewelddadige dood van de 86-jarige John Smidt zou er sprake zijn van een onveiligheidsgevoel onder inwoners.


Volgens de stadsraad krijgt Axel nu ten onrechte een slecht imago. Ze spreekt van incidenten, waar mensen -geheel begrijpelijk- emotioneel op reageren.

Enquête
Uit een enquête van de stadsraad van enkele maanden geleden kwam nog naar voren dat de inwoners zich wel veilig voelen.

laatste keer aangepast:
vr 26-10-2012, 12:40


delen:
luister fragment: 

Stadsraad: Axel is niet onveilig

Reacties

Zelfs in de restaurants denk je; hoelang duurt het of ze overvallen op zaterdagavond de mensen die zitten te eten gewapend van hun sieraden? Zo onveilig voel je er.

Axel en de kleine kernen zijn wel degelijk onveilig, ik kan er over meespreken. Mijn echtgenote die met een rollator gaat en 76 jaar is, werd een tweetal maanden aangevallen door een man die haar bewusteloos sloeg. De politie gebeld, het was mooi weer, de politie kwam.  Een man en een vrouw allebei in hun hemd, met hun arm door het raam van de auto, genieten van de zon. Je geloofd jullie oren niet, maar het enige wat deze zeiden, was "we hebben geen tijd, we zullen een briefje op het bureau leggen van de wijkagent". Het was hen zelfs te veel te vernemen wat er gebeurd was en proces verbaal op te maken. We hebben tot op heden nog steeds niets gehoord. Schandalig is het, zulke laksheid.

Jaren geleden toen Axel nog een goede reputatie had stond er elke week in het Zeeuws-Vlaams Advertetieblad de slogan "" in axel gebeurt het"" nou is dat bewaarheid geworden helaas.

Axel veilig? Echt niet, je kan zelfs overdag niet gerust over straat open met kleine hondjes. De kans dat je een loslopende agressieve hond met opgefokt baasje tegenkomt is erg groot. Ik ken mensen genoeg die bepaalde routes niet lopen vanwege deze figuren! Vaak genoeg moeten mensen een omweg nemen. En dan heb ik nog niet eens over hoe het 's avonds is!

Politie Axel en de gemeente weten niks of ze willen niks weten wat er in Axel gebeurd.. Je kan ze er op wijzen dat er in grootschalig hard drugs wordt gedeald. Veel mensen, jongeren of alleenstaanden gebruiken harddrugs. De meeste mensen zien Axel als een rustig vredig dorpje waar je lekker oud kan worden helaas! Het probleeem ligt bij de dealers. Waarom? Zij geven de harddrugs zonder betalen mee altans de gebruiker mag achteraf betalen waardoor hij in de problemen komt en gaat in de crimineele sfeer zn geld scoren. Mijn oordeel is dat de politie alle drugsdealers moet oppakken. Zij en Woongoed weten maar al te goed wie het zijn. Emergis verslavingszorg of maatschapelijkwerk kan hier in ook een dienst in zijn.

Diverse culturen gaan wél degelijk samen en niet alles is schorem. Een Nederlander kan net zo hard onbetrouwbaar zijn. Ik voel me in ieder geval in het donker niet meer veilig in Axel. Je ziet hier ook amper politie op het dorp.

De verdachte die opgepakt is blijkt J v/d Z te zijn. Deze persoon is een veel pleger en huurt een kamer naast de Chinees. Gelukkig voor hem zit hij vast, want deze persoon kan zich beter niet meer in Axel vertonen.

Geef dan ook de volledige naam! Zo blijven criminelen altijd maar anoniem. Vroeger zetten ze mensen met een bord om hun nek op de markt.

Axel kan weer veilige worden als we maar investeren! Maar daar willen ze niet aan! Geef de hangjongeren een eigen plekje! Gooi het jeugdcentrum weer open! Als ik kijk naar me jeugd dan was er van alles te doen in Axel! Maakt de stad weer aantrekkelijk voor iedereen! Politie en gemeente steek je handen een keer in jullie eigen boezem en luister is een keer naar de bewoners van Axel! Dan naar het geld! En geef de hangjongeren van Axel niet de schuld wat er nu allemaal gebeurt in Axel! Want ik weet wat voor vriendschap je van hun krijgt als je hun maar begrijpt en steunt!

Is niet zo gek. Axel valt onder Terneuzen zoals Sas van Gent en meer van deze gemeente. Die lui in Terneuzen geven ook alleen maar om Terneuzen. Voor de rest doen ze net genoeg om niet op hen donder te krijgen en te weinig voor de inwoners. Zo is dat. Daar daar zitten de dieven: de politiek.

Natuurlijk gaan ze niet toegeven dat er iets moet gebeuren. Kost geld en moeite en zo. De klachten rondom de coffeeshop waren immers ook zo'n onzin volgens de stadsraad. Er is de afgelopen tijd genoeg gebeurd in Axel waardoor wij ons (schijnbaar ten onrechte) onveilig voelen en dan snap ik niet dat dingen als overvallen, schietpartijen en moord weggewimpeld worden alsof het niets is. Maar aan de andere kant wel eerlijk dat ze de inwoners tenminste niet het valse idee geven dát ze luisteren, we weten toch dat ze dat niet doen. Ik zie het somber in met ons stadje, op een gegeven moment wellicht tijd om het heft in eigen hand te nemen en zelf een surveillanceplan opstellen met elkaar, per wijk.

De enkele bezoeker die die enquête invult op een avondje van de stadsraad, geeft zeker geen realistisch beeld van de werkelijkheid.

op een rijtje en nog veel niet gemeld hierbij;

Overval op Aldi, Zeeman, de juwelier met wapens en achtervolging
recent; gewapende overval op snackbar met achtervolging

moord bij de gokhal
moord bij drugshal door Joegoslavische vluchteling gepleegd dit was een buurman van mij!!
diverse mishandelingen om en nabij uitgaansgebied

overval in de Noordstraat bij geldautomaat

NU moord op oude man

div. "ongelukken" door dronken automobilisten met dodelijk gevolg voor burgers.............

groot onveiligheidsgevoel bij de supermarkten wegens rondhangende drugsjongeren

moet ik doorgaan??? en nooit politie te zien behalve om de burgers te naaien

Helemaal mee eens! De politie is er nooit en de gemeente doet niets voor de inwoners. EN áls de politie komt, dan zijn ze er pas na 45 minuten of langer. Dan zit ik al bijna in Oostburg hoor, kweet niet hoe die mensen rijden, maar ik zie ze vaak genoeg en ze overtreden zelf veel regels. Gewoon een bij elkaar geraapt zooitje, hier in dit boeren-zeeland... bah

Axel lijkt een beetje het slachtoffer te zijn geworden van gemeentebeleid. Eerst wordt in Axel het politiebureau gesloten (alle belastinggeld moet naar de Randstad om daar de veiligheid te garanderen en het grootste kiezersareaal te kunnen bedienen). Vervolgens wordt inTerneuzen "keihard" de criminaliteit aangepakt door preventief fouilleren, sluiten coffeshops, lik-op-stukbeleid, etc. Een grensplaatsje als Axel leent zich dan al snel bij uitstek voor rottigheid. Dicht genoeg bij de Belgische grens om te kunnen vluchten en ver genoeg verwijderd van alle controle. Voeg dit samen met een slecht plaatsingsbeleid bij de woningbouwverenigingen van allerlei kansarme groepen en dan krijg je ongeveer de huidige situatie. De Engelsen zeggen over vergelijkbare verschijnselen "what goes around, comes around".

Stadsraad Axel is helemaal van de pot gerukt, die bestaat uit een stel bijeengeraapte bejaarden (sorry ik discrimineer niet maar dit is te gek voor woorden wat ze nu zeggen) uit Holland, met een obscuur verleden. In praktijk zie je hier nauwelijks politie net om de staatskas te vullen bij een controle van werknemers die naar hun werk rijden, verder zijn wij burger VOGELVRIJ in Axel! Het is hier een paradijs voor criminelen aan het worden en dat weten zij ook!

Ligt niet aan de Polen,maar aan drugsgebruikers enz

Struisvogelpolitiek. Eerst met de drugs in Terneuzen nu met de inbraken, overvallen en moorden in Axel. De Stadsraad sluit hun ogen. Wij klagen al jaren bij de gemeente Terneuzen over het slechte onderhoud van het park en de wildgroei van de struiken die uitgroeien tot 3,5 meter rond het park die het uitzicht belemmeren, waar deze bejaarde man is vermoord. Zelfs begin dit jaar nog bij een veiligheidsenquête hebben wij hier melding van gemaakt. Was er onderhoud gedaan door de gemeente dan was er meer overzicht in het park geweest en hadden die laffe criminelen het waarschijnlijk niet aangedurft deze man te vermoorden.

Veilig? Inbraken koster, dierenwinkel overvallen snackbar, zeeman, gokhal. Steekpartijen, moord. Het moet niet gekker worden. Kinderen worden ook regelmatig in elkaar geslagen in de buurt van de eendenvijver. Nou fijn. Er zijn nu al kinderen die dus niet meer alleen naar school mogen door al dat gedoe. Belachelijk en dat noemt men veilig. Je zal maar een zaak hebben in Axel! Meer politie zou niet gek zijn.

Wij hebben erg lang in Axel gewoond. Heb er helemaal niets meer mee. Er wordt niet geinversteerd, alleen in ouderen en vergrijzing. Wij waren helemaal klaar met Axel, wonen nu in Terneuzen en voel me er een stuk veiliger. Waarom, tja wie zal het zeggen. Axel is finest en is passé, over een aantal jaren kan er nog maar een winkel worden overvallen omdat dat de enige ondernemer is die overblijft en dat is welzorg, want die heeft de vergrijzing nodig, dus Axel is stad af maar meer een gehucht waar enorm veel gebeurd.

Ik heb een aantal jaar in Axel gewoond, maar voelde me helemaal niet onveilig. Ook toen gebeurde er al vaak wat, dat las ik dan in de krant, maar heb er nooit iets van gemerkt. Ligt misschien ook aan de wijk? Kan me trouwens wel voorstellen dat mensen zich minder veilig gaan voelen als er iemand vermoord wordt. @ M: Helaas gebeurt er in Terneuzen ook veel, is dan niet veiliger dan Axel. En Axel is een stad ;).

En om het af te maken nog een overval op een gokhal, meen ik mij te herinneren. @criticus U bent in werkelijkheid nog dommer dan dan u laat blijken. Uw gebrek aan nuance maakt van Axel in ieder geval geen gezelligere plek. Veiligheid is relatief en wordt gestimuleerd door communicatie; niet door je af te zetten tegen bevolkingsgroepen. Je kunt beter je steentje bijdragen door goed op te letten en afspraken met bijvoorbeeld je buren te maken. Dat is een constructievere start van een veiliger samenleving dan met de botte bijl bevolkingsgroepen in de hoek te zetten.

In zo'n dorpje zou ik mij ook zeer onveilig gaan voelen. Ik woon nu in Terneuzen en als ik zo kijk naar wat er in Axel allemaal is gebeurd de afgelopen tijd, kan ik alleen maar met de inwoners meevoelen dat het ook zo is. Maar stads-en wijkraden zijn er om ons voor te liegen en de boel onder matjes te vegen. Helaas!

Snackbar , kledingwinkel en zoals Frans zegt Zeeman en dan de rest nog juwelier, koster en de vele inbraken, maar die tellen niet mee zeker. En dit heet veilig, ach meningen verschillen. Gewoon triest hier je zal 's-avonds er nog maar ff door moeten met of zonder je kindjes. Uit een enquête van de stadsraad van enkele maanden geleden kwam nog naar voren dat de inwoners zich wel veilig voelen. Zoals er al staat enkele mnd geleden, misschien eens opnieuw doen en ik heb nooit iets over een enquete gehoord en wie weet wie nog meer niet.

Al die Polen en Turken terug sturen. Dan wordt Axel, weer veilig, want dat is het absoluut nu niet!

Gelijk hele bevolkingsgroepen zwart maken terwijl je er niets van af weet of juist wel. Zeker nooit gewerkt en mensen achter het raampje aan het bekijken @criticus komt op mij over als een persoon die zelf uit zijn straat is gezet, moest verhuizen naar Zeeuws Vlaanderen.

@ criticus Dus jij weet al wie de daders zijn! Ik denk dat je zelf dan ook maar terug gestuurd moet worden naar de steen waar je onder van daan komt. Om de zoveel jaar gebeurt er wel iets in Axel. Er zijn in het verleden al meerdere overvallen en moorden gepleegt in Axel.

En de tientallen inbraken is zeker geen inbraak olf?

Overval op Zeeman vergeten zeker?

Ik neem aan dat ze met die kledingwinkel de Zeeman bedoelen.