- advertentie -

ADRZ opent Zeeuwse alcoholpolikliniek

ADRZ opent Zeeuwse alcoholpolikliniek

GOES - De eerste Zeeuwse alcoholpolikliniek wordt op vijf november officieel geopend in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes. Dat zal gebeuren tijdens de Zeeuwse jeugd & alcoholmanifestatie “Laat ze niet (ver)zuipen” in de Zeeuwse bibliotheek in Middelburg.


De Zeeuwse polikliniek voor jeugd en alcohol wordt gevestigd in het ADRZ-ziekenhuis in Goes. De nadruk ligt vooral op nazorg.

Alcoholpoli
De alcoholpoli is in samenwerking met dokter Nico van der Lely en en kinderpsycholoog Mireille de Visser tot stand gekomen. Zij richtten (samen) in 2006 de eerste poli voor jeugd en alcohol van Nederland op.

Alcoholgebruik
Bij jongeren onder de 16 jaar die te veel alcohol drinken, neemt zowel op korte als op lange termijn de intelligentie af en ontwikkelen zich concentratie- en geheugenproblemen. De alcoholpolikliniek wil ouders en kinderen bewust maken van die gevaren en werken aan een omgeving waarin kinderen zo min mogelijk met alcohol worden geconfronteerd.

laatste keer aangepast:
vr 26-10-2012, 17:05


regio:
Bevelanden
delen:

Reacties

Alle kosten verhalen op degene die daar terecht komt!

Dit vind ik een heel goede zaak en wens hen er veel succes mee.

gaan ze nu toch ook doen, alles kost geld tegenwoordig dus ook dit weer. Drinken is ook 'n problematiek maar de ouders van de jeugd moeten ook mee werken,want ook onder volwassenen word er ook wat af gedronken.

Hier hoor ik nergens dat ook dit de zorg handen vol geld kost maar wel zeuren over mensen die roken of te dik zijn. Pak het alcoholgebruik ook eens aan en niet alleen dikke mensen en rokers.