- advertentie -

Weerman Jos Broeke gaat met pensioen

Weerman Jos Broeke gaat met pensioen

OOST-SOUBURG - Na vele jaren in weer en wind op dijken en in polders gaat Jos Broeke, de weerman van Omroep Zeeland, op 1 november met pensioen. Jos heeft vanaf de beginperiode van Omroep Zeeland weerberichten verzorgd. Eerst alleen op radio, later ook op televisie, teletekst en internet.


Per 1 november neemt Meteo Consult de werkzaamheden van Jos over. Met een nieuwe vormgeving. Zo zijn er satellietbeelden van Europa en Zeeland te zien en er is een buienradar voor de provincie Zeeland inclusief de omliggende gebieden.

Weerfoto's

De weerfoto’s van kijkers en luisteraars en het dagelijkse Delta-weerbericht om 8:30 uur blijven te zien en te horen bij Omroep Zeeland.

Afscheidstournee
Omroep Zeeland staat uitgebreid stil bij het afscheid van Jos Broeke. Van maandag 29 oktober tot en met woensdag 31 oktober toert Jos door de provincie met verslaggever Jan Parent. In de ochtend doet hij verslag vanaf speciale plekken in de provincie en ’s avonds ziet u hem in het televisie weerbericht na het Zeeuwse nieuws.

Meteo Consult
Meteo Consult is onderdeel van MeteoGroup, het grootste private weerbedrijf in Europa. De deskundige meteorologen leveren 365 dagen per jaar weersverwachtingen, ondersteuning, monitoring en advies.

Zeelandbedanktjos
Kijkers en luisteraars die een berichtje willen achterlaten voor Jos kunnen dat doen op een speciale pagina; Zeeland bedankt Jos.

Telefoon
In de radiouitzending reageerde een zeer geëmotioneerde mevrouw Broeckaert op het vertrek van Jos. Haar reactie kunt u hier links beluisteren.


Reacties

Er komen veel reacties binnen op de aanstaande pensionering van Jos Broeke. "We zullen je missen Jos, geniet van je vrije tijd," aldus Pieter. "Bedankt voor je prettige commentaren en leuke anekdotes!" schrijft Johannes. Vanuit Schouwen-Duiveland schrijft Wim-Theo: "Hij deed zijn werk geweldig en zijn weerpraatjes waren super. Hij deed ze ook helemaal uit zijn hoofd. Een echte vakman met hart voor zijn werk."

laatste keer aangepast:
za 27-10-2012, 10:15


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Jos Broeke gaat met pensioen

Mevrouw Broeckaert uit Kloosterzande

weerman Jos Broeke

Reacties

Beste Jos, jammer dat je gestopt bent. Ik vond de aanvullende informatie altijd interessant. Vandaag voor het eerst het nieuw weervrouwtje gezien; niet echt Zeeuws maar ja we moeten het ermee doen. Ik hoop dat je lang van je pensioen kunt genieten! Bedankt!

Vanuit Brabant luisterden wij altijd naar het weerbericht van Jos. Het klopte veel beter dan wat Omroep Brabant uitzendt. We zullen het dus ook hier missen.

Ben geen fan meer van Omroep Zeeland, maar Jos Broeke was wel mijn favoriet, met zijn eigentijdse weerpraatje. We zullen dit gaan missen!

Mijnheer Broeke,
Hartelijke dank voor al die jaren weerberich geven. Ik zal uw stem missen. Ik wens u het allerbeste. En lekker uitslapen hè?

Ondoordacht dat opvolging plaatsvindt niet door een hier fysiek wonend persoon maar door een landelijk weerbureau. Zo kun je echt geen weer voorspellen in een regio en al helemaal niet inspelen op snelle veranderingen!

Gelukkig dat deze vent er mee stopt. Wat een zever altijd over het weer van jaren geleden. Ik werd er strondziek van. Gewoon een nieuwslezer die het weerbericht geeft is prima. Of een lekkere meid, daarvoor wil je het weerbericht wel zien... Jos, bedankt dat je stopt.

Aan Jos een 'hartelijk bedankt'! Weer of geen weer, je gaf er altijd inhoud met een persoonlijk tintje aan. Dat zit er straks voor ons via de Meteo Consult niet meer bij . En daarmee wordt Omroep Zeeland voor mij weer een stuk minder kleurrijk. Maar hoe dan ook kan later zeggen dat ik de weerberichten van Jos Broeke nog gezien heb.

Jos, Wij wensen je een heel goede tijd toe met veel vrije tijd. Jammer dat je er mee stopt,maar je verdient het natuurlijk wel. Ook de bijzonderheden die je er altijd bij vertelde gaan we nu missen. Jos bij deze heel veel plezier en een goede gezondheid verder . En Omroep Zeeland luisteraars gaan je zeker missen,maar niet vergeten.

Wat jammer dat Jos er mee stopt, het weerbericht zal nooit meer hetzelfde zijn. We zullen je stem en uitleg over het weer missen. Maar geniet lekker van je pensioen. Het gaat je goed.

Het zat er natuurlijk aan te komen, en geloof me, ik gun het je van harte. Maar wat zal ik je stem op de radio missen! Zelfs slecht weer klonk uit jouw mond als een zonnetje. 't Allerbeste en misschien nog eens tot ziens ergens in Zeeland!

Beste heer Broeke, helaas is het nu zover, uw vertrouwde stemgeluid en al de 'weetjes' rond het weer zullen we erg missen. Maar iemand met zo´n meteorologisch verleden is ook een keer aan rustiger tijden toe. We hopen dat het u gegeven is in een zo goed mogelijke gezondheid nog van veel mooie dingen te kunnen genieten. Ondanks uw pensioen zult u denkeljk nog steeds in het weergebeuren geïnteresseerd blijven. Het gaat u goed! met vriendelijke groet, familie Rosmolen, Zierikzee.

Hallo Jos Broeke! Als langjährige Zeelandurlauber haben wir immer gerne Ihren einzigartigen Wetterbericht mit vielen historischen Hintergründen gesehen. Einzigartig war auch, dass Sie von Orten berichteten, die wir von unseren Besuchen her kannten. Wiir haben Sie schon in letzter Zeit vermißt und wir werden Sie in Zukunft sicher sehr vermissen. Für Ihre Pensionszeit wünschen wir Ihnen alles Gute, vorallem Gesundheit. Konrad und Helga Greil aus Grefrath (D-47929).

Jos, we zullen je missen maar het weer zal er niet door veranderen, ondanks dat hebben we altijd met plezier naar je weerpraatjes en leuke verhalen over het weer geluisterd. Het ga je goed in de komende (veel vrije) tijd. En er zal nog vaak aan je worden gedacht

Is dit wereldnieuws? Laat me niet lachen.

Met bezoekster Anja ben ik het helemaal eens. En de heer Boeke zal die twee onbeleefde inzenders niet verplicht hebben om naar hem te luisteren. Jos Boeke: ik wens u een zonnige nieuwe levensfase toe!

Jos bedankt voor al die jaren dat je het weerbericht bij ons in de huiskamer bracht, we zullen je missen met je leuke anekdotes waar we altijd van hebben genoten. Maar ja overal is een tijd van he!! Ik wens je heel veel plezier met al je hobby`s en veel gezonde jaren in je pesioen. ingezonden door Wil. Sponselee (bezoeker) op vr. 26-10-2012. 13:45

Jos, nog vele goede jaren toegewenst van Riet en Adrie uit Axel. We zullen je missen om 18.20 uur op Omroep Zeeland. Het ga je goed.

Wat zal het vreemd zijn om Zeeland-Nu te zien zonder Jos! Geniet van je pensioen Jos.

Zullen je missen, een zeer Zonnige toekomst toegewenst.

Al die jaren genoten van Jos en ook mogen meemaken dat ik hem een keer in het verre verleden persoonlijk heb mogen ontmoeten, Jos, het gaat je goed de komende tijd en geniet er maar van!

We gaan je missen, Jos. Bedankt voor al die jaren dat je ons het weer voorspelde. Je deed het op een prettige manier. We wensen je een goede, rustige tijd toe. geniet ervan!

Jammer. Ik luisterde altijd met veel plezier naar Jos. De informatie die hij gaf... Zo knap dat hij dat allemaal wist. Echt een weerman in hart en nieren en niet zo eentje die alles maar opdreunt. Het ga je goed, Jos. Geniet van je vrije tijd!

Jos heeft ook weerberichten gedaan voor Radio Schouwen-Duiveland en heeft een keer met mij in duo-presentatie een zomertoer-uitzending op lokatie gedaan. Hij deed zijn werk geweldig en zijn weerpraatjes waren super. Hij deed ze ook helemaal uit zijn hoofd. Een echte vakman met hart voor zijn werk.

Wat jammer dat Jos er mee stopt, het weerbericht zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik zal je zeer zeker missen.

Jippie, wat was ik die oude stem beu. Hoop dat OZ nu eens echt gaat verjongen met nieuwe frisse mensen.

Peter de positivo? Wat een negatieve meneer! Jos, bedankt voor je prettige commentaren en leuke anekdotes!

We zullen je missen Jos, geniet van je vrije tijd. Groet vanaf het mooie strand van Oostkapelle

Hehe, eindelijk géén overbodige infomatie meer elke dag over weer-records van het jaar 1700 en 1800.