- advertentie -

Ongeluk achtervolgde slachtoffer moord Axel

Ongeluk achtervolgde slachtoffer moord Axel

AXEL - De 86-jarige John Smidt uit Axel die dinsdag dood werd gevonden is in het laatste half jaar ook het slachtoffer geweest van diefstal en inbraak. Dat zeggen buurtbewoners en dat wordt ook bevestigd door de politie.


Inmiddels zijn twee verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van de Axelaar. Het gaat om een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats uit de gemeente Terneuzen, die zaterdagavond werd aangehouden in Axel en een 32-jarige man, ook uit de gemeente Terneuzen, die dinsdag werd aangehouden.

Inbraak
Op 7 augustus 2012 is er bij het slachtoffer ingebroken. Volgens buurtbewoners was Smidt toen op vakantie. Zijn tv en eten werden gestolen.

Ramkraak
Op 21 augustus 2012, toen Smidt net terug was van vakantie, werd zijn camper ontvreemd. Die werd in dezelfde nacht gebruikt voor een ramkraak op een fietsenwinkel in Koewacht. Daarbij is een elektrische fiets gestolen. De camper is teruggevonden in het Belgische Kruisstraat.

Vandalisme
Daar bleef het volgens de buurt niet bij. De ruiten van de auto van Smidt zijn ingegooid en de banden zijn lekgestoken. Dat is echter bij de politie niet bekend. Of de twee aangehouden verdachten betrokken waren bij de eerdere misdrijven is niet bekend.

Tocht
Maandag wordt er in Axel een stille tocht gehouden voor John Smidt. Daarbij is ook burgemeester Lonink aanwezig. Volgens omwonenden is de hond van John Smidt ondergebracht bij zijn familie.
laatste keer aangepast:
ma 29-10-2012, 09:35


delen:
foto_axel
Bloemen voor slachtoffer moordzaak Axel

Reacties

Is het nu nog geen tijd om de daders eens met gelijke munt terug te betalen, geen mooie opvang omdat ze vroeger een slecht thuis hadden of zo, het is tijd voor een radicale oplossing. Familie veel sterkte in deze komende tijd van vragen, ik vrees dat er nooit duidelijke antwoord komt.

Ze moeten nog minder gestraft worden, dan kunnen ze elkaar allemaal uitmoorden... Wat gaat er nu met het hondje verder gebeuren vraag ik mij af, die is nu ook zijn baasje kwijt. Ik wens de familie heel veel sterkte. Zonde van die man, als je 86 jaar bent en je komt zo aan je einde. Verschrikkelijk gewoon.

Levenslang de bak in, lijkt me zo!

Of ze de doodstraf het veiliger maakt weet ik niet, wel is het zo dat het meestal veelplegers zijn. Hebben vaak geen "normale" baan, totaal geen moraal en respect voor de medemens. Sluit ze op voor een hele lange tijd en nog beter: laat ze werken in de bajes en nooit meer op vrije voeten. Wordt tijd dat de politiek een keer wakker wordt.

Diep triest. Daar ben je dan zo oud voor geworden, om gepest, getreiterd, bestolen en vermoord te worden. Het blijft Nederland, hogere straffen worden toch niet gegeven en over een maand is iedereen meneer Smidt vergeten. Rust zacht.

Heel erg triest, dit doe je bij niemand en al helemaal niet bij een 86 jarige. Bah! Ik hoop maar dat die 2 aangehouden personen ook met de diefstal te maken hebben, dan wordt hopelijk hun straf verhoogd! Zo maar iemands leven afpakken, het is werkelijk niet te bevatten dat dit tegenwoordig (bijna) iedere dag het nieuws van de dag is.

@ ikke: van mij mag dat ook, maar zelfs dat helpt niet. Dat zie je wel in de landen waar de doodstraf nog steeds is, daar blijven ze toch ook nog steeds moorden plegen.

Van mij mag de doodstraf terug komen. Kijken wat er dan nog gebeurd, familie heel veel sterkte.