- advertentie -

Provincie: gemeenten moeten meebetalen aan Vuelta

Provincie: gemeenten moeten meebetalen aan Vuelta

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland wil dat verschillende Zeeuwse gemeenten meebetalen aan een eventuele komst van de wielerwedstrijd de Ronde van Spanje in 2015. Volgens gedeputeerde Ben de Reu is de gemeente Middelburg positief over de komst, maar is er nog geen besluit genomen.


De Reu wil met meerdere gemeenten overleggen hoe de kosten verdeeld kunnen worden. Als er genoeg enthousiastme is bij de gemeenten, dan zou de provincie een intentieverklaring kunnen ondertekenen.

Aankomst
Binnen twee weken hoopt De Reu een besluit te kunnen nemen over de intentieverklaring. Als die wordt ondertekend zal de provincie gaan inzetten op de aankomst van een etappe van de Ronde van Spanje ergens in Zeeland.

laatste keer aangepast:
vr 02-11-2012, 17:15


delen:
Provincie: gemeenten moeten meebetalen aan Vuelta

Reacties

Gedeputeerde de Reu wil dus 600.000 euro's belasting geld uitgeven aan een aantal sporters die onder de stuff zitten. Wat is hiervan de meerwaarde voor Middelburg? Ik denk dat nog weinig mensen voor deze sport belangstelling hebben, dus weggegooid geld Ik denk dat onze bestuurders moeite hebben met nadenken

Gisteren twitterde Ben de Reu ‏@bendereu " Welke Zeeuwse gedeputeerde zou meneer Vaassen van de Vuelta dan gebeld hebben? Ik niet.... "en nu lees ik : " Volgens gedeputeerde Ben de Reu is de gemeente Middelburg positief over de komst, maar is er nog geen besluit genomen. De Reu wil met meerdere gemeenten overleggen hoe de kosten verdeeld kunnen worden. Als er genoeg enthousiasme is bij de gemeenten, dan zou de provincie een intentieverklaring kunnen ondertekenen. Aankomst binnen twee weken hoopt De Reu een besluit te kunnen nemen over de intentieverklaring. Als die wordt ondertekend zal de provincie gaan inzetten op de aankomst van een etappe van de Ronde van Spanje ergens in Zeeland. Hij die het vatte kan hij vatte het!

Wanneer stoppen we nu eens met het pompen van belastinggeld in een topsportevenement? Ga toch sponsors zoeken in het bedrijfsleven meneer de Reu, maar blijf van onze belastingcenten af. Besteed belastinggeld liever aan een goed doel zoals de voedselbanken.

Eens met Rien!

De provincie Drenthe heeft beslist om de Vuelta NIET naar hun te halen i.v.m. de dopingschandalen! Maar wat doet Zeeland ?

Meebetalen aan een dopingfeest voor de fietsmaffia zou echt schandalig zijn. Laat de sportdwazen maar zelf betalen, niet de burgers die er niks mee te maken willen hebben.

Het zou aan mijn topografische kennis kunnen liggen maar bij mijn weten ligt Zeeland nog steeds niet in Spanje, dus waarom zouden we er aan moeten betalen / het hierheen halen. Verzin dan een ronde van Nederland, die hoeft ook niet zo lang te duren, Nederland is tenslotte maar een klein land