- advertentie -

Afscheid Peijs kost 62.000 euro

Afscheid Peijs kost 62.000 euro

MIDDELBURG – Het afscheid van de commissaris van de Koningin Karla Peijs en de installatie van haar opvolger gaat de provincie 62.000 euro kosten. Dat blijkt uit de najaarsnota van de Provincie Zeeland.


In de nota is dat bedrag gereserveerd voor de organisatie van festiviteiten rondom haar afscheid. Het meeste geld wordt besteed aan twee recepties waarvoor iedere inwoner van de provincie Zeeland wordt uitgenodigd. Het geld komt uit het budget van 2013.

Opvolger

Karla Peijs neemt op 1 maart 2013 afscheid. Een week later zal haar opvolger worden geïnstalleerd.

laatste keer aangepast:
vr 02-11-2012, 17:15


delen:
'Kosten vertrek Peijs kunnen drastisch omlaag'

Reacties

De zoveelste vernederende actie van de doorgedraaide graai regenten. schande !

Ik moet rondkomen van alleen AOW. Wanneer is dat feestje? Ik denk dat ik uitgebreid afscheid van haar ga nemen. Nog meer AOW-ers? Zullen we samen gaan? In een groep smaakt het eten en de borrel vast beter.

Gelet de reacties, alsmede de geschreven en nog te schrijven geschiedenis van Clare (sorry Karla) alsmede leden van het college van gedeputeerde Staten van Zeeland kan ik niet anders concluderen dat er veel mis was. Maar ja, daar is OOk de PERS schuldig aaan

Een minachting voor de bevolking van Zeeland en de rest van Nederland. Is er niets anders te betalen , hoe duur zijn bitterballen, stukje kaas en een glaasje jus?

Als je niet begrijpt dat de belangrijkste representatieve figuur in de provincie relaties namens ons onderhoudt en dus ook op het niveau moet ontvangen zoals dat omgekeerd ook gebeurt, dan moet je je er ook niet mee bemoeien. Als je komt uit een omgeving van frikandellen, bier en tattoo's dan zul je de dit nooit begrijpen, anders had je wel een andere plek in de maatschappij veroverd. Ik ben overigens geen fan van mevrouw Peijs.

Is dit dan maatschappelijk verantwoord te noemen dan? Terwijl er door de ingezetenen van Nederland bezuinigd moet worden, dan gaat iemand als Peijs weer eens geld over de balk smijten, echt ongeoorloofd is dit, maar zal het waarschijnlijk een ambtenaar voor zijn, om dit niet te kunnen begrijpen. Dit gaat dus van de begroting af van 2013. Bedeel dit geld dan beter aan de minder bedeelden, die hebben er echt meer recht op dan Peijs, die krijgt al meer dan genoeg inkomsten binnen, en zie dat ze ook nog eens 100.000 euro binnen harkt met bijbaantjes. Moet dit en kan dit allemaal zomaar? Ik begrijp die domme vergelijking niet Harald, met frikandellen, tattos en bier, dit vind ik gewoon een erg lompe opmerking, dus snap jij er dan toevallig niets van? Want volgens mij zijn mensen voor mij toch echt wel gelijk, lopen net zo goed naar de WC en gaan ook net zo goed met hun neus omhoog dood, dus vertel dan mij eens, waaron dat er volgens u verschil zit tussen een ambtenaar en een andere ingezetene van NL! Ik weet dus echt wel dat er klasse verschil gepleegd word. Ik heb dat al vaker gezien op school, pa heeft een textielzaak, zoonlief zit bij mij in de klas, zoonlief is zo gezegd door zijn eigen moeder, zo lomp als het achtereind van een varken, ja, erg leuk hé a;s ma haar eigen kroost zo goed kent! Dit vertelde dus de ma van dat ventje van die textiel winkel tegen mijn moeder, hij haalde ongeloofelijk hoge cijfers, cijfers die zij helemaal niet thuis kon brengen, daar zij dus erg vaak bezig was met hem bijles te geven in rekenen en NL taal. Dat ventje ging met die slechtere cijfers die hij eigelijk behaalde, die door de leraren kunstmatig werden opgeschroefd, omdat pa en ma een grote zaak hadden bij ons op het dorp. Het toeval wilde, dat de hogere voortgezette school ook bij ons op het dorp stond, dus we kunnen wel raden, dat het hier weer net zo ging. Niemand begreep er dus iets van, hoe het mogelijk was om dergelijke hoge cijfers te verkrijgen, terwijl dit echt niet mogelijk was. Naderhand heeft pa en ma nog meerdere zaken geopend in diverse provincies. En heeft hij dus ook een eigen zaak van pa en ma. Dus op deze wijze kan je dus ook op een hoger niveau komen, dus wie weet heeft dit hier ook wel plaats gevonden! Dus het verhaal wat u dus vertelde, dat kan b erusten op klasse strijd en toekenning van dit soort zaken, dit gebeurde vroeger wel heel erg vaak. Toeval, nou nee, niet echt! Dus dat veroveren, dat kan je ook toebedeeld worden, dus gewoon onterecht verkregen hoge plaats in de maatschappij. Echter, eerlijk duurt wel het langst! Ik zeg altijd "hoe snel de leugen mag zijn, de waarheid achterhaalt hem wel" Bij dat ventje is dit dus ook van toepassing geweest, en die is erg hard naar beneden gelazerd!

Schandalig in deze tijd van bezuinigingen. Laat ze haar feestje uit haar eigen zak betalen. Ze heeft immers al genoeg bijeengegraaid en gedeclareerd met haar vele bijbaantjes. Schaf de functie van commissaris van de koningin dan gelijk af want die functie stelt geen moer voor als je er zoveel bijbaantjes bij kunt hebben.

Beste Provinciebestuurders, het zou van verantwoordelijkheidsgevoel getuigen als u op al deze vaak zeer boze stukjes een reactie wilt geven. Bestuursleden die dit soort afscheidsfeestjes organiseren doen dat immers met gemeenschapsgeld, dat bestemd is voor het goed kunnen functioneren van de samenleving. Dan is het toch niet te veel gevraagd om enige toelichting te geven over deze opmerkelijk hoge kosten, waar duidelijk weinig begrip voor is. Natuurlijk zult u kunnen terugvallen op een besluit dat ongetwijfeld democratisch tot stand is gekomen. Maar deze kosten stuiten duidelijk op een behoorlijke weerstand onder de inzenders en waarschijnlijk bij velen in Zeeland. Door wat uitleg te geven zult u er in elk geval meer begrip mee kweken. Bij voorbaat dank!

Hier zijn toch geen woorden voor? En dat in een tijd van voedselbanken, bezuinigingen, afijn noem alles maar op. Diep en diep triest. Dit moet je toch niet willen? Maar de 'grote dames en heren' lachen om deze reacties, dat weet ik zeker. En als mevrouw Peijs nog iets goeds had gedaan voor Zeeland, dan was het nog veel te veel geld geweest. Geef haar gewoon een zakje bolussen en een doosje babbelaars, dat kost in ieder geval een hele hoop minder.

Is het nu nog niet afgelopen, dit constante geld weggooien aan feestjes! Zo´n instantie als Commissaris van de Koningin is überhaupt al overbodig. Verdwijnen door de achterdeur, met alleen je jas aan! Waar heeft dit mens een afscheid aan verdient ?

Het is duidelijk, iedereen spreekt schande van deze CDA zelfverrijking, behalve wat VVD narcisten die denken dat wij jaloers zijn op hun en daarom zo naar doen. Maar dat heb je nu eenmaal met narcisten, die denken nu eenmaal echt dat zij beter zijn als de rest.

Elke zeeuw is uitgenodigd ! Karla's eigen project X. Ik hoop dat ze biertjes genoeg heeft, die we zelf al betalen, of anders weet ik wel wat er gaat gebeuren. Wij gaan Karla bedanken met een knalfeest! Hahaha! Wat denkt ze wel ? Een beetje feestjes lopen geven op de rekening van ons ?

Je moet je eigen schamen Peijs, zeker in deze tijd van vele keiharde ontslagen.  En juist in de harde tijd dat Rutte en Samsom met die belachelijke dingen aan komt zetten.  Nee, jij krijgt een afscheid van 62.000 euro.  Je roept de haat naar jou toe over je zelf af.  Meer wil ik er niet over kwijt .

" 2 recepties waarvoor iedere inwoner van de Provincie Zeeland wordt uitgenodigd"  Dat zou dan wel eens een heel sober feestje kunnen gaan worden. Indien alle Zeeuwen op die uitnodiging in zouden gaan dan is er 62.000 : 385.000 te consumeren, zijnde 16 eurocent p.p. Paroost!

Mensen waarom zo negatief? Het is toch logisch er op een fatsoenlijke manier afscheid wordt genomen van iemand die van grote waarde voor Zeeland is geweest! Veel van uw reacties lijken voort te komen uit jaloezie. Ga voor uw eigen succes en loop niet te zuurpruimen over dat van een ander!

Heeft zij er dan ook niet voor gezorgd dat zij ongeoorloofd heeft getekend voor de ondergang van de gravin Hedwige polder!? Zij was niet eens gemachtigd om hier voor te tekenen! Nee hoor, zet haar in haar privé-auto, geef haar een bosje bloemen bij de Aldi of Lidl vandaan. Dat is voor mij al gek genoeg, dat is voldoende. Dat geld, de 62.000 euro gewoon onder de minder bedeelden verdelen, dan heeft het een verantwoorde bestemming.

Ik zal niet zeggen dat ze moet blijven (want dat kost vast meer), maar als je vertrek zo veel kost.

Welke mensen uit Zeeland gaan daar naartoe. De gewone werkman niet,want die moet werken om dat feestje te kunnen betalen. En het wordt met het budget van 2013 betaald wat Rutte en Samson met hun nieuwe pakken met extra grote zakken van ons stelen. Schandalig, geef dat geld liever aan mensen die het echt nodig hebben. Een reden tot een feestje hebben wij niet. Het ga je goed Karla.

Maak er een project P van en nodig via fb heel nederland uit..

62000? Stelletje vage zakkenvullers! Geef het inderdaad aan de voedselbank of aan mensen die het echt nodig hebben! Vuile eigenheimers daar... Ach ja, het zal wel door ons betaald worden... Krijgen de inwoners van Zeeland een uitnodiging?

Belachelijk dat dat zoveel geld kost in deze tijd. Het vertrouwen in de overheid heeft de zoveelste deuk opgelopen!

Bezuinigingen? Er is wel geld voor feestjes! Iemand met zoveel nevenactiviteiten zou dit zelf moeten betalen als er zo nodig gefeest moet worden! Schaamteloos en ronduit belachelijk!

Wat vreselijk verdrietig zulke dingen. Schenk het dan aan de verpleeg- en verzorgingshuizen om wat extra personeel in te zetten of een leuke activiteit te organiseren.

Ik vind die reactie over de helft van dat kolossale bedrag naar de voedselbank wel heel erg goed @Frans. Mevrouw Peijs, leest u onze opmerkingen ook? Zo ja, zou u dan zo vriendelijk willen zijn hier gehoor aan te geven?! U heeft genoeg verdiend in en aan Zeeland om zelf iets te kunnen missen.

Waar is dat feestje? Bij Karla is dat dure feestje. Alleen mogen wij niet komen. Zijn te burgerlijk en kunnen niet zo met geld smijten als zij. Bij van alles was ze bij, feestje, haringpartij enz... noem het op en ze was erbij en profiteerde ervan. Haar laatste stuiptrekking gaat ons 62,000 kosten En ik vrees dat er nog veel meer bijkomt. Wedden?

Kan de burgemeester of die wethouders hier niet eens wat van zeggen? Oh nee, die hoor je ook niet. Ze mogen natuurlijk ook komen. Zijn net zo corrupt. 62.000. Het is crisistijd of zijn je dat vergeten? Bij Neckermann verdwijnen weer 170 banen. Zal Karla een zorg zijn. Zolang ze maar zo lang en veel mogelijk van ons kan plukken. 62,000. Zoveel verdien ik niet eens per jaar en zij geven dat in een paar uur uit. Heel triest.

Schandalig, voor dit bedrag kan een gezin een jaar ruim leven. Laat deze CDA-Goldigger maar met een bloemetje vertrekken. Ze heeft de afgelopen jaren genoeg geschraapt op onze kosten.

Laat haar zelf dr feestje betalen, want het is geen noodzaak om iemands feestje te betalen die zich als CvdK zelfs te belangrijk vond om het klootjesvolk als ik een hoofdknik te geven uit vriendelijkheid. Haar bazin zou het wel doen en als het ff kan nog een hand. Deze CvdK is gewoon een diknek. Ik eis mijn deel van het bedrag dan kan ik mijn bril betalen die ik niet van het ziekenfonds en de gemeente vergoed kreeg, want daar is geen potje voor!

Ben ik ook uitgenodigd? Zoveel bijgebeund en nu moeten wij, burgers die hard werken voor hun geld, mevrouw haar feestje betalen? HET IS CRISISTIJD. Waarom kunt u zelf u feestje niet betalen? Dan zou het vast niet zoveel mogen kosten ipv een kopje koffie en een gebakje zal er weer een zeer duur en uitgebreid buffet komen. SCHANDE!

€ 62.000 is omgerekend naar de gulden f.136.400. Alle reacties zijn hierdoor nog beter te begrijpen! Dame Peijs, gaat er geen belletje rinkelen, dat dit zoveeste miskleun is? Daarnaast worden er personen uit België uitgenodigd die beter in hun landje kunnen blijven!

Toch eens even een rekensommetje maken. Wat kost normaal gesproken in een restaurant een receptie? Laten we zeggen €30 pp inclusief de catering, zoiets? Zaalhuur erbij €500. Dan hebben we dat voor 2 keer nodig, dus €1000 euro voor de zaal. Blijft over: €61.000 gedeeld door 30, dat is 1000 gasten per keer. Dat is tamelijk veel en lijkt me niet waarschijnlijk. Misschien 500 gasten? Dus vraag ik me af welke kosten er dan nog verrekend moeten worden. Reiskosten misschien van officieel uitgenodigde functionarissen? Of krijgen de gasten ook een uitgebreid diner? Kortom, Provincie, enig inzicht in de kosten van dit soort afscheidsfeestjes kunt u toch wel geven? Iedereen moet de broekriem aanhalen en dan zijn dit soort bedragen ronduit pijnlijk te noemen. Een blik bij de voedselbank zal dat al snel duidelijk maken.

Dit slaat alles! Dat heeft de Zeeuwen al goud geld gekost en weer 62000 euro? Geef ze een schop onder haar kont met een houten klomp, dat heeft ze wel verdiend.

Na al de reactie's op de uitgave van € 62000 is het niet moeilijk voor dat geld een betere bestemming te vinden. Het ergste vind ik nog dat door onkundig een handtekening te zetten onder de Scheldeverdragen we nu opgescheept zitten met het onder water zetten van een deel van Zeeuws-Vlaanderen. Ook al is er nu al veel te doen over de Hedwigepolder, geloof maar niet dat het daarbij blijft!

Ronduit schandalig. Zeer veel hardwerkende mensen verdien dat niet eens per jaar. Laat ze het maar uit eigen zak betalen.

We kunnen hier 100.000 reacties plaatsen ze gaan toch gewoon dat feestje geven. Ik zou wel eens een opzet willen zien waar al dat geld dan heen gaat. Het is in één woord schandalig! Maar ja, die juffrouw is al zo bekend als de bonte hond die heeft toch lak aan iedereen. Ze is lekker binnen en ze zal echt niet stoppen met haar zakken te vullen. En dachten wij nu echt met zijn allen dat ze deze reacties leest? Welnee! Ze heeft het te druk met haar zakken te vullen...

Zijn jullie nou allemaal van de ratten besnuffeld?! Als het uit eigen zak betaald zou moeten worden, dan laat je het wel.

Dit is natuurlijk schandalig! Dit geeft maar weer aan dat de meeste politici er vooral voor zichzelf zitten en niet om de belangen van de burger te dienen. Het zou de betrokken politici sieren te zeggen dat zij dit beslist niet gepast vinden in deze tijden van bezuinigingen. Hoe kun je nu aan de bevolking verkopen dat er overal bezuinigd moet worden, terwijl het geld er voor dit soort onnodige dingen met bakken uitgegooid wordt? Nog los van het feit dat Peijs nu niet bepaald veel goeds heeft gedaan voor Zeeland, zou een eenvoudige borrel met een hapje en een drankje gepast zijn. Met die 62.000 euro kunnen dan weer een hoop nuttige dingen gedaan worden.

Waar is het feestje, daar is het (dure) feestje. Maak de kaviaar en champagne maar open. Vergeet ook het verplichte lintje en cadeau niet.

Belachelijk dat dat zoveel geld kost

Dit zou mevrouw Peijs zelf niet eens moeten laten gebeuren. Zo'n kapitaal kostend afscheid. In deze tijd is dat zeer ongepast. Als ze echt zo begaan is met Zeeland en haar inwoners (waarvan 450 mensen bij Thermphos en alle anderen die slapeloze nachten hebben omdat ze misschien hun baan kwijt raken) moet ze dit niet doen. Karla Peijs, wees wijs!

Persoonlijk vind ik dat ze een keurig afscheid moet krijgen. In deze tijd is soberheid gepast. Die 62.000 euro is schijnbaar gewoon voor handen---schenk de helft aan de voedselbank---er blijft dan best een bescheiden afscheid voor haar over. Karla houd daar gegarandeerd een goed gevoel aan over!

Een belachelijk bedrag, maar het vervelende is dat we allemaal hier een reaktie kunnen plaatsen. Echter zal het geen enkel effect hebben en gewoon 62000 euro gaan kosten. En ja, als de burger ergens om vraagt, is de pot leeg. Past niet in het budget, te laat met aanvragen etc. Maar zo werkt het in de politiek altijd, als je als burger zelf ontslag neemt, krijg je met wat geluk bijstand. Doe je dat als minister, dan 3 jaar wachtgeld en ook gewoon 100% van het genoten salaris. En maar vragen hoe we toch kunnen bezuinigen.

Dikke nekken klasse justitie, bah. En wij de knip maar opentrekken voor zulke geldverslinders.

Ronduit belachelijk, als ze lef heeft, komt ze niet opdagen op haar eigen afscheid, hier slaan ze de plank flink mis!

U ziet hier weer hoe ze elkaar bevoordelen. Belachelijk en niet alleen vanwege de bezuinigingen.

Te belachelijk voor woorden, ze moeten zich echt daadwerkelijk helemaal kapot schamen. Te triest voor woorden dat dit gebeurd, terwijl er mensen op straat gezet worden of naar de voedselbank moeten. Schofterig gewoon, ik walg hier van.

Niet zeuren jongens,  moet kunnen! Een feestje of het nu voor Peijs is of voor onszelf is toch altijd leuk. Als er niks meer kan, kunnen we er wel mee stoppen. Niet te somber eej kom op!!

Is er ook iets bekend over haar inzet voor Zeeland? Of werkte ze alleen maar achter de schermen en aan haar bijbanen? Deze zogenaamde notabelen zijn luxe paarden die overbodig zijn in een normale samenleving, ze voldoen nooit aan de criteria die we er van zouden mogen verwachten. Zie de recente uitslag van de verkiezingen. dMg

Waar is dit enorme bedrag op gebaseerd? Hoeveel gasten worden verwacht? Daar ben ik dan wel benieuwd naar. We moet bezuinigen en meer betalen aan vanalles en nog wat. En de provincie duwt er nog even een duur feestje door. En dan hebben we het nog niet over alle gasten die thuis mekkeren dat ze naar het feestje van Peijs moeten, terwijl ze eigenlijk geen zin hebben. Zoals dat vaak gaat bij van die verplichte nummers. Pure verspilling.

Meer dan belachelijk. Krijgt het personeel dat eruit gaat ook een groot feest?