- advertentie -

Gemeenten moeten meebetalen aan komst Vuelta

Gemeenten moeten meebetalen aan komst Vuelta

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland wil dat verschillende Zeeuwse gemeenten mee betalen aan een eventuele komst van de wielerwedstrijd Ronde van Spanje in 2015. Volgens gedeputeerde Ben de Reu is de gemeente Middelburg positief over de komst. De provincie heeft nog geen besluit genomen.


De Reu wil eerst met meerdere gemeenten overleggen over hoe de kosten verdeeld gaan worden. Als er genoeg animo onder de gemeenten is om de kosten verdelen dan is de provincie eventueel bereid een intentieverklaring te ondertekenen. "Ik kan op dit moment moeilijk inschatten wat de kosten zullen zijn", liet De Reu vrijdag weten.

Binnen twee weken hoopt De Reu een besluit te kunnen nemen over de intentieverklaring. Als Zeeland inzet op de komst van de Ronde van Spanje, dan wil de provincie inzetten op de aankomst van een etappe.

De provincie Drenthe liet weten geen geld in de komst van de Vuelta te steken. Drenthe moet bezuinigen, maar ook ook de dopingaffaire rond Lance Armstrong speelt een rol. De komst van de Vuelta had Drenthe ongeveer zeshonderd duizend euro gekost.
laatste keer aangepast:
ma 05-11-2012, 13:05


delen:

Reacties

Geen geld insteken ze zoeken het maar fijn zelf uit. Geen gemeenschapsgeld in deze verziekte sport! En trouwens sponsoren moeten organisatoren zelf ophoesten. Dat zal niet meevallen in deze tijd. Succes.

Ze zijn gek om daar geld in te steken. Het enige mooie eraan is dat je Zeeland vanuit de lucht kan zien en snelle beelden van enkele plaatsen. Maar dat de gemeenten die toch al weinig aan hun eigen doelen kunnen uitgeven ook nog eens moeten meebetalen aan een wielerronde waar we weinig aan hebben, dan hoeven ze die niet naar hier te halen. Italië en Spanje en een Tour de France moeten niet in het buitenland starten. We zien het wel op tv. Laat ze dat geld maar in eigen fietsdagen steken voor de gewone fietser. Een fietsmeerdaagse in elk deel van Zeeland en dan trek je veel meer mensen, ze willen de toeristen toch naar hier halen? Nou, Nijmegen heeft zijn jaarlijkse wandelevenement en Drenthe de fiets4daagse en dat kan Zeeland ook hebben, alleen rondom Goes midden in de zomervakantie is te weinig, je kunt dan meerdere afstanden doen en telkens ergens anders starten, alle campings en pensionnetjes kunnen met een speciaal 4-daagse arrangement komen en zo wordt er geld verdiend ipv uitgegeven.

Ben de Reu moet zich kapotschamen! Thermphos op de fles, Neckerman failliet en ga zo maar door en dan een speeltje naar Zeeland halen over de rug van, jawel, de burger die er geen flikker aan heeft. Ja we profiteren ervan, zeggen ze dan. Ik heb nog geen ondernemer gesproken die positief was en is. Betaal dit lekker zelf van je riante salaris, De Reu en laat ons met rust!

Kunnen ze altijd nog een rondje coffeeshops doen, toch?

Nee, dan Zeeland, hebben wij wel geld over dan?